Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Dana Vaits: „ Denam Hendersonam būs iespēja cīnīties par titulu”

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Dana Vaits: „ Denam Hendersonam būs iespēja cīnīties par titulu”
Dens Hendersons
Foto: ufc.com

UFC prezidents Dana Vaits ārzemju masu medijiem ziņojis, ka bijušajam PRIDE un Strikeforce čempionam Denam Hendersonam (29-8-0) tiks dota ilgi gaidītā cīņa par UFC titulu. Viņš varēs sacensties ar patreizējā čempiona Džona Džonsa un Rašada Evansa pāra uzvarētāju, kuru noskaidros 21. aprīlī.

„Jā, Hendersons dabūs cīņu ar šīs cīņas (Džons Džonss vs. Rašads Evans – J.E.) uzvarētāju vai ar Andersona Silvas cīņas uzvarētāju,” apgalvo UFC prezidents Dana Vaits.

„Dens Hendersons kategoriski vēlas cīņu par titulu. Par šo tēmu daudz tiek runāts. Piedāvāju viņam divas cīņas, bet viņš grib titula maču.”

„Parasti es tā nedaru. Pie manis neviens nesēž titula cīņas gaidās, pie tam tāds, kurš pats to izvēlējies. Tur jābūt ļoti nopietnam iemeslam, tur jābūt cīkstonim, kurš ir nopelnījis šādas tiesības. Dens Hendersons ir viens no tādiem vīriem.”

„Klausieties, šis čalis šajā sporta veidā ir veselu mūžību! Viņam ir četrdesmit ar astīti. Viņš nokautē cīkstoņus pa labi un pa kreisi, un ja viņš vēlas sēdēt un gaidīt titula maču – viņš var to atļauties.”

Atgādinām, ka Dens Hendersons ir organizāciju PRIDE vidējā svara un Strikeforce pussmagā svara bijušais čempions. Viņš ir uzvarējis turnīrā „UFC 17”, kā arī divreiz, taču neveiksmīgi cīnījies par UFC čempiona jostām. Par UFC vidējā svara čempiona titulu Dens kapitulēja Andersona Silvas priekšā, bet par pussmagā svara čempiona titulu Hendersons piekāpās Kvintonam Džeksonam. Šī Denam ir trešā atgriešanās UFC, kuru viņš atzīlēja ar uzvaru pār bijušo UFC pussmagā svara čempionu Mauricio Rua. Amerikānis šobrīd aizvada četru cīņu uzvaru sēriju, pārspējot jau pieminēto Rua, Fjodoru Jemeļjaņenko, Rafaelu Kavalkanti, Renato Sobralu un tagad gaida iespēju trešo reizi paspēkoties par UFC titulu.

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...