Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Zaurs Džavadovs kļūst par pasaules čempionu kikboksā

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Zaurs Džavadovs kļūst par pasaules čempionu kikboksā
Zaurs Džavadovs
Foto: Sergejs Skripa

Aizvadītajā vakarā “Arēnā Rīga” risinājās cīņu šovs “KOK World Grand Prix in Riga”, kura ietvaros Latvijas pazīstamākais pusvidējā svara (-77 kg) kikbokseris Zaurs Džavadovs (32-10, 19 KO) cīņas trešajā raundā nokautēja moldāvu Sergeju Morari (36-10, 15 KO) un tika kronēts par jauno pasaules čempionu kikboksā “Kings Of Kongs” (KOK) versijā.

Trīsdesmit gadus vecais azerbaidžāņu izcelsmes Latvijas sportists pretī pasaules čempiona titula cīņai gāja gandrīs divus gadus.

Lai pietuvotos titula pretendenta statusam Džavdovam bija jāaizcīnas līdz KOK reitingu tabulas pirmajai ailītei. To viņš izdarīja, vienu pēc otra no sava ceļa “noslaukot” Rodrigo Fereiru (Brazīlija), Tomiju Kingu (Lielbritānija), Vensonu Martu (Venecuēla) un Mahmetu Ali Beliku (Turcija). Taču ar to izrādījās par maz, jo KOK noteikumi paredz, ka, lai cīnītos par pasaules čempiona jostu, tev vispirms jāuzvar speciālā titula pretendentu viena vakara turnīrā, kurā par šīm tiesībām cīnās četri kikbokseri.

Arī šajā pretendenta turnīrā, kas notika šā gada sākumā, tiesa, ne bez pūlēm, Zaurs Džavadovs uzvarēja un nopelnīja tiesības 28. oktobrī “Arēnā Rīga” cīnīties ar Morari, kurš pasaules čempiona tronī sēdēja kopš 2015.gada.
Zaurs šim mačam piegāja ļoti nopietni. Divus mēnešus viņš trenējās Taizemē, kā arī savā komandā bija piesaistījis arī WBC pasaules čempiona boksā Maira Brieža fizisko treneri Agri Freiju.

Ieliktais darbs treniņos vainagojās ar panākumiem – rīdzinieks negaidīti ērti jutās cīņā ar čempionu, nevienā momentā neļaujot tam brīvi “elpot”. Otrajā raundā Zaurs moldāvu nosūtīja nokdaunā, bet tas spēja piecelties un turpināt maču. Savukārt trešā raunda izskaņā, pēc vairāku sitienu kombinācijas Sergejs Morari atkal bija uz ringa dēļiem un vairs nebija spējīgs turpināt...

Zaurs Džavadovs kļuva par pirmo sportistu, kuram izdevās nosūtīt nokautā Morari, jo iepriekš moldāvs bija piekāpies tikai pēc punktiem.

“Tas ir visas manas komandas nopelns,” emocionāls pēc uzvaras bija Džavadovs, kurš portālam Sportacentrs.com atklāja, ka esot Sergejam Morari piedāvājis revanša cīņu, kuru Latvijas pārstāvis būtu ar mieru aizvadīt arī Moldovā.

Aukštikalnis kvalificējas “KOK World Grand Prix” finālam

Vakarnakt cīņu šova “KOK World Grand Prix in Riga 2017” ietvaros risinājās ceturtdaļfināla cīņas par prestižo KOK kausu vidējā svarā (-85), kurā bija pieteikti arī divi Latvijas sportisti – Raimonds Aukštikalnis un Staņislavs Makarenko.

Diemžēl Makarenko sīvā cīņā pēc papildus raunda aizvadīšanas ar dalītu tiesnešu lēmumu pēc punktiem piekāpās nīderlandietim Maika Sprengam, tādejādi izstājoties no tālākās dalības turnīrā. Savukārt Aukštikalnis “iznīcināja” Vāciju pārstāvošo poļu kikbokseri Ādamu Višņevski, nokautējot to jau pirmajā raundā.

Pusfināla cīņā, kura notiks 2. decembrī “Arēnā Rīga” Raimonds tiksies ar krievu Nikolaju Beložercevu, kurš ceturtdaļfinālā tika galā ar poli Staņislavu Žiņevski, savukārt Maiks Sprengs spēkosies ar brazīlieti Rafaelu De Souzu.

Izmantotie resursi:
KING OF KINGS / official KOK site - kokfights.com

     [+] [-]

, 2017-10-30 10:51, pirms 6 gadiem
monstrs

  +1 [+] [-]

, 2017-11-01 23:14, pirms 6 gadiem
Malacis! Kopš noskatījos interviju ar Zauru, esmu viņa fans.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja