Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

SFL paraksta līgumu ar vairākiem bijušajiem UFC cīkstoņiem

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

SFL paraksta līgumu ar vairākiem bijušajiem UFC cīkstoņiem
Tods Dafijs
Foto: ufc.com

Nesen izveidotā indiešu MMA organizācija SFL (Super Fight League), ko nodibinājuši Bolivudas aktieri Sandžejs Dats un Rajs Kundra, parakstījusi līgumu uz četrām cīņām ar bijušajiem UFC cīkstoņiem Trevoru Prengliju (23-9-1), Todu Dafiju (6-2-0) un Polu Kelliju (12-4-0), kā arī krievu smagsvaru Bagu Agajevu (25-11-0), ziņo mmjunkie.com

Pieļaujams, ka visi četri pieminētie sportisti SFL rindās varētu debitēt organizācijas otrajā šovā, kurš notiks 7. aprīlī Čandīgarha (Indijā). Uz jautājuma zīmes, kas būs Prenglija, Kellija un Agajeva pretinieki. Bet jau tagad ir zināms, ka bijusī UFC cerība Tods Dafijs „SFL 2” turnīrā krustos dūres ar četrdesmit vienu gadu veco bijušo UFC un Bellator smag°ā svara cīkstoni Neilu Grouvu (11-5-0)

Tagad nedaudz par SFL jaunieguvumiem… Tod Dafijs - MMA karjeru uzsāka 2007. gadā ar uzvaru pār Džonatanu Spīrsu. Tad sekoja vēl četras uzvaras ar ātriem nokautiem un līgums ar UFC. Pasaules spēcīgākās organizācijas rindās Dafijs debitēja ar uzvaru pār Timu Hagu, nokautējot pretinieku, kas bija ātrākais nokauts UFC vēsturē. Taču tad sekoja zaudējums ar nokautu trešajā raundā pret Maiku Rusovu, pēc kā UFC lauza līgumu ar amerikāņu brīnumbērnu. Ilgi amerikānis nesēdēja bez darba – viņam piedāvāja titula cīņu par vakanto DREAM smagā svara čempiona jostu pret Alisteru Overīmu. Arī šī cīņa priekš Toda Dafija beidzās ar fiasko un kopš šī zaudējuma, kas tika piedzīvots 2010. gada decembrī, Dafijs nav aizvadījis nevienu cīņu. Lai arī divdesmit sešus gadus vecais smagsvars ilgu laiku nav redzēts darbībā, runā, ka viņš ir lieliskā formā, par ko liecina informācija, ka amerikānis palīdz gatavoties Alisteram Overīmam titula cīņai par UFC jostu ar Junioru Dos Santosu.

Trevors Prenglijs – karjeru uzsāka 2001. gadā ar uzvaru pār Džo Garsiju. Pēc trīs gadiem viņš debitēja UFC ar uzvaru pār Krisu Stoutu, bet 2006. gadā pēc zaudējuma Čelam Sonenam (Tā sportistiem bija otrā savstarpējā cīņa, kur pirmajā uzvarēja Prenglijs – J.E.) viņš tika atlaists. Pēc aiziešanas no UFC Prenglijs savus spēkus izmēģināja tādās slavenās organizācijās kā Strikeforce, DREAM, MFC, Shark Fights, BodogFight un Bellator. Viņš izcīnījis uzvaras pār tādiem vīriem kā Čels Sonens, Entonijs Ruizs, Andrejs Semjonovs, Falaniko Vitals, Mets Horvičs, Kīts Džardins u.c. Tiesa, pēdējos trīs mačos piedzīvoti tikai zaudējumi – atzīts Džiu – džitsu meistara Rodžera Greisija, Bellator vidējā svara čempiona Hektora Lombarda un japāņu atlēta Tatsuja Mizuno pārākumi.

Pols Kellijs – britu vieglā svara cīkstonis MMA debitēja 2005. gadā ar uzvaru pār savu tautieti Ianu Makalīsi. Izcīnot vēl sešas uzvaras pēc kārtas, 2008. gadā savās rindās viņu paņēma UFC, kur debijas mačā tika uzveikts Pols Teilors. UFC Kellijs startēja līdz zaudējumam Donaldam Karonem, kas tika piedzīvots 2011. gada februārī. Startējot UFC divdesmit septiņus gadus vecais brits uzspējis nopelnīt arī divas „Fight of the Night” prēmijas, kas nav slikts rādītājs.

Baga Agajevs – profesionālo MMA karjeru uzsāka 2005. gadā ar zaudējumu savam slavenajam tautietim Romānam Savočkam (karjeras vēlākā posmā Agajevs atriebs šo zaudējumu – J.E.). Tiesa, atšķirībā no saviem jaunajiem kolēģiem, kuri parakstījuši līgumu ar SFL, Agajevs nav startējis zem nevienas no pasaules vadošajām organizācijām. Protams, arī krievu sportists nav tas sliktākais – viņa upuru sarakstā ir neviens vien Eiropas klases sportistu vārds, piemēram, Maksims Grišins, Konstantīns Gluhovs, Kevins Randlemans, Kemans Giorgievs u.c.

Jāatgādina ka pirmais SFL šovs notiks jau 11. martā Indijā un šī pasākuma vakara galvenais notikums būs cīņa starp šovmeņiem, britu Džeimsu Tomsonu un amerikāņu milzi Bobu Sapu.

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...