Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Latvijai sensacionāls panākums PČ Brazīļu Džiu-Džitsu – trīs medaļas

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Latvijai sensacionāls panākums PČ Brazīļu Džiu-Džitsu – trīs medaļas
Latvijas komanda Lasvegasā
Foto: tukumabrali.lv

No 24. – 26. augustam ASV pilsētā Lasvegasā, laikā, kad visa pasaule bija pieurbusies pie TV ekrāniem, lai sekotu līdzi boksa mačam starp Floidu Meivezeru un Konoru Makgregoru, notika pasaules čempionāts Brazīļu Džiu-Džitsu (BJJ) Masters grupā, kurā mūsu sportisti izcīnīja trīs vēsturiskas medaļas – divus sudrabus un bronzu.

Pasaules čempionāts BJJ tiek rīkots kopš 1996. gada, taču tikai šogad pirmo reizi šī sporta veida pastāvēšanas vēsturē savus spēkus izmēģināja Latvijas sportisti.

Latvijas vārdu šajās prestižajās sacensībās nesa Mareks Varnelis (Tukums), Andrejs Maslovs (Daugavpils), Anda Lūciņa (Rīga), Jānis Eisaks (Tukums), Aleksandrs Blins (Ludza) un Evita Bērziņa (Rīga).

Kopumā izcīnītas trīs medaļas – divas sudraba un viena bronza. Pirmo vēsturisko medaļu Latvijai atnesa Aleksandrs Blins, kurš aizvadot četras cīņas, kāpa uz goda pjedestāla otrā pakāpiena. Viņš bija pārāks par Fēliksu Entoniju Ferreru (ASV), P.J. Rovinelli Jr. (ASV), Geraldo Teišeru Gomesu (Brazīlija), bet finālā piekāpās Danielam Vurtneram (ASV).

Otru sudrabu mūsu komandai atnesa supersmagā svara atlēts Mareks Varnelis, kurš bija spēcīgāks par amerikāņiem Kristoferu Hartleinu, Danielu Šusteru, bet finālā, lai arī cīņa noslēdzās neizšķirti, tiesnesis uzvaru atdeva mājiniekam Horhem Manilam. Bet pie bronzas tika smagā svara cīkstone Anda Lūciņa, kura šogad arī Eiropas čempionātā izcīnīja trešo vietu.

Bez medaļām palika šā gada Eiropas čempions Masters klasē Andrejs Maslovs, kā arī Latvijas un Baltijas čempionātu medaļnieki Eisaks un Bērziņa sīvas konkurences rezultātā iekļuva labāko astotniekā. Jāpiezīmē, ka Evitas “pāridarītāja” Taņa Linna Komlovske (ASV) kļuva par vieglā svara čempioni. Evita amerikānietei piekāpās tikai par vienu punktu.

“Šie ir sensacionāli rezultāti - Latvijai trīs medaļas. Tālu nebija arī zelts!” pārliecināts Latvijas komandas vadītājs Rūdolfs Brēmanis. “Tas apstiprina Latvijas cīņas sporta augsto līmeni. Daudzu mūsu atlētu vieta ir tieši Eiropas un pasaules čempionātu līmenis. Mēs pierādījām, ka pie pietiekama finansējuma piesaistes konkrētiem mērķiem un ar labu apstākļu nodrošināšanu sportistiem, neizpaliek arī rezultāts. Ceru, ka, sekojot manam piemēram, iedvesmosies arī citi cilvēki, kuriem ir iespējas atbalstīt sportu, un Latvijā turpinās labi attīstīties mecenātisms.”