Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

J. Tarvidai minimāls zaudējums cīņā par PČ astotdaļfinālu

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

J. Tarvidai minimāls zaudējums cīņā par PČ astotdaļfinālu
Jolanta Tarvida
Foto: Laszlo Sulyok / SuLaci Photography

Dienvidkorejas apgabalā Mudžu turpinās pasaules čempionāts taekvondo olimpiskajā versijā. Bauskas taekvondiste Jolanta Tarvida (57 kg) šonakt pirmajā mačā pārspēja venecuēlieti Adrianu Martinesu, bet rīta cīņā par astotdaļfinālu minimāli piekāpas turcietei Haticei Kubrai Ilgunai un finišēja 17. pozīcijā.

Pasaules čempionāta 57 kilogramu kategorijā 17 gadus vecā sacensību debitante Jolanta Tarvida tika izlikta ar 42. numuru un nebija starp favorītēm. Kā jau ziņots, jūnija pasaules reitinga turnīrā māsas Tarvidas izcīnīja pieaugušo dubultzeltu - domājams, ka jaunākajai māsai šis sasniegums deva lielāku pārliecību, ka jau tagad spēj gūt panākumus arī pieaugušo konkurencē.

Pasaules čempionātā sportistu izvietošana pa zariem notika atbilstoši pasaules rangam. Pirmajā kārtā Jolanta Tarvida (#42) spēkojās ar astoņus gadus vecāko venecuēlieti Adrianu Martinesu (#23). Pirmajā raundā mūsējā noformēja trīspunktīgo uzbrukumu (3:0). Otrajā raundā pievienoja vēl divus punktus (5:0), pretiniece iespēra pa ķiveri (5:3), bet baušķeniece atbildēja ar to pašu un saņēma arī piezīmi (8:4). Trešajā raundā Jolanta Tarvida neielaidās punktu apmaiņā, tika sodīta ar divām piezīmēm un nosargāja sev labvēlīgo rezultātu - 8:6.

Cīņā par astotdaļfinālu pretī stājās septiņus gadus vecākā turciete Hatice Kubra Ilguna (#11). Pirmajā raundā piezīme pretiniecei un 1:0. Otrajā raundā mūsējā nonāca iedzinējos - 1:2, 1:3, 1:5. Trešajā raundā Latvijas sportiste centās tikt klāt, bet dienvidniece aizsargājās un vāca piezīmes - 2:5, 3:5, 4:5. Tādējādi baušķeniece piedzīvoja minimālu zaudējumu un ierindojās 17. vietā.

Atgādinām, ka pirms tam Inese Tarvida (53 kg) izcīnīja bronzas medaļu, kas ir lielākais sasniegums Latvijas taekvondo vēsturē, savukārt mūsu Iļja Čemis (68 kg) pirmajā mačā zaudēja Afganistānas sporta leģendai un netika tālāk.

Kā jau ziņots, pērnā gada nogalē radās aizķeršanās ar Latvijas licenču saņemšanu, līdz ar to 2017. gada pirmajos mēnešos Tarvidas startēja zem Vācijas karoga. Marta sākumā tika izsniegtas Latvijas licences.

Foto: 2017 TKD Muju

Izmantotie resursi:
worldtaekwondo.org

  +2 [+] [-]

, 2017-06-29 07:09, pirms 7 gadiem
TUR droši vien ir favorīte, taču domāju, ka cīņa būs līdzīga un LAT var uzvarēt!

  +2 [+] [-]

, 2017-06-29 07:11, pirms 7 gadiem
Ja paņem TUR, tad 9-nieks un LOV.

     [+] [-]

, 2017-06-29 09:59, pirms 7 gadiem
Ļoti labs starts 17 gados. Jolantai viss vēl būs!