Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Oficiāli: Makgregors 12. novembrī cīnīsies ar Alvaresu

Oficiāli: Makgregors 12. novembrī cīnīsies ar Alvaresu
Edijs Alvaress (no kreisās) un Konors Makgregors
Foto: foxsports.com

UFC pusvieglā svara čempions (-66 kg) īrs Konors Makgregors (20-3) savu nākamo MMA cīņu aizvadīs 12. novembrī Ņujorkā, ASV cīņu šova „UFC 205” ietvaros ar amerikāni Ediju Alvaresu (28-4) par viņam piederošo UFC vieglā svara (- 70 kg) čempiona jostu.

Divdesmit astoņus gadus vecais Makgregors par UFC pusvieglā svara čempionu tika kronēts pērnā gada decembrī, no troņa gāžot brazīlieti Hosē Aldo (26-2). Kopš tā brīža Konors nevis pievērsās valdīšanai savā svara kategorijā, bet metās vieglā svara divīzijā, lai iegūtu tobrīd Rafaelam Dos Anjosam (25-8) piederošo UFC vieglā svara čempiona jostu.

Diemžēl tā cīņa tā arī nenotika - Dos Anjoss pirms paredzētās divkaujas treniņos guva savainojumu, un brazīlieša vietu cīņā ar Makgregoru vienpadsmit dienas pirms turnīra ieņēma amerikānis, bijušais UFC un WEC vieglā svara čempionu pretendents Neits Diazs (19-11). Tikai cerētās titula cīņas vietā Konors bija spiests aizvadīt parastu reitinga maču.

Varbūt labi, ka pirmā cīņa ar Diazu nebija titula mačs, jo pretējā gadījumā īru cīkstoņa sapnis kļūt par divu svara kategoriju čempionu būtu uz to brīdi izsapņots. Kā atceramies, Konors pirmajā tikšanās reizē ar amerikāņu sportistu piedzīvoja zaudējumu. Tiesa, revanša mačā Makgregors atriebās Diazam....

Gāja runa, ka pēc revanša mača ar Neitu Diazu īrs atgriezīsies savā svara divīzijā, lai dotu iespēju uz revanšu bijušajam UFC pusvieglā svara karalim Hosē Aldo, taču tā vietā Konors izvēlējās cīnīties ar trīsdesmit divus gadus veco Ediju Alvaresu, kurš jūlijā sākumā kļuva par UFC vieglā svara čempionu, titulu atņemot Rafaelam Dos Anjosam.

Droši vien, ka visapbēdinātākais par šādu pavērsienu ir līdz šim neuzveiktais krievu vieglā svara cīkstonis Habibs Nurmagomedovs (23-0), kurš uz doto brīdi pasaules vieglā svara reitingā ieņem trešo pozīciju. Viņš iespēju pacīnīties par UFC vieglā svara čempiona jostu gaida jau sen un liekas, ka dabūs pagaidīt vēl kādu laiciņu... Pieļaujams, ka neapmierināts šobrīd ir arī Hosē Aldo, kuram UFC prezidents Dena Vaits solīja, ka nākamo cīņu Makgregors aizvadīs ar viņu, taču kā saprotams, organizācijas plāni ir mainījušies.

Ja Konors Makgregors 12. novembrī uzveiks Ediju Alvaresu, viņš pārrakstīs MMA sporta vēsturi, kļūstot par pirmo UFC cīkstoni, kuram vienlaicīgi pieder divu svara divīziju čempiona jostas.

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...


, 2016-09-27 23:31, pirms 8 gadiem
Ja Konors uzvarēs Alvaresu, Khabibs pēc tam noslaucīs oktagona grīdu ar Konora seju un visus piecus raundus, mētās Konoru pa oktagonu, ja vien Konors izvilks vairāk par diviem raundiem pret Khabibu, par ko es stipri šaubos.
Ideāls scenārijs priekš Khabiba- Konors uzvar Ediju un pēc tam Khabibs pa visu būri izmētā Konoru.
, 2016-09-28 00:10, pirms 8 gadiem
WTF.....un ar ko, tad Khabibs cīnīsies??? Atkal ar kkadu noname.
, 2016-09-28 00:43, pirms 8 gadiem
Talibantorn... Paga, paga nestreb karstu! Cīņa Habibam labāka, bet Konors ir ātrāks un ar nakautējošu sitienu, kā mēs zinam. Tur nav viss tik viennozimigi, Habibam maz cīņas pēdējā laikā. Es liktu uz konoru. 40/60
, 2016-09-28 01:15, pirms 8 gadiem
Darthvaka rakstīja: WTF.....un ar ko, tad Khabibs cīnīsies??? Atkal ar kkadu noname.
Khabibam noteikti iedos Fegusonu vai Dos Anjosu, ja vispār būs viņam cīņa.
, 2016-09-28 01:16, pirms 8 gadiem
Gunarelli rakstīja: Talibantorn... Paga, paga nestreb karstu! Cīņa Habibam labāka, bet Konors ir ātrāks un ar nakautējošu sitienu, kā mēs zinam. Tur nav viss tik viennozimigi, Habibam maz cīņas pēdējā laikā. Es liktu uz konoru. 40/60
Khabibs ir ļoti progresējis stoikā. Un parterī Konors pat minūti neizturēs pret Khabibu. Es liktu 65/35 uz Khabibu.
, 2016-09-28 09:42, pirms 8 gadiem
Khabib pret M.Johnson.

Bet vispār tas ir sviests...Conoram vajadzēja aizstāvēt jostu pret Aldo nevis ļaut iet 155lbs divīzijā uz titleshot. Cerams, ka papisīs, jo apnicis šis cirks ar Conoru.
, 2016-09-28 13:45, pirms 8 gadiem
Tiko lasīju, ka Aldo vēlas lauzt līgumu ar UFC, un beigt karjeru MMA.
, 2016-09-28 14:42, pirms 8 gadiem
Darthvaka rakstīja: Tiko lasīju, ka Aldo vēlas lauzt līgumu ar UFC, un beigt karjeru MMA.
Diezgan loģiski pēc tā, kā viņu piečakarēja UFC
Foto: Sherdog.com
1

Pantoža līdzvērtīga cīņā sakauj Ercegu un nosargā UFC titulu

Otru veiksmīgo UFC mušas svara čempiona titula aizstāvības cīņu sestdien savā dzimtajā Riodežaneiro (Brazīlijā) aizvadīja Aleksandrs Pantoža (28-5), piecu raundu mačā pēc punktiem uzveicot austrālieti Stīvu Ercegu (12-2).
Maksims Duinovs. Foto: rekurzeme.lv

Duinovs Eiropas čempionāta džudo zaudē pirmajā cīņā

LETA. Latvijas sportists Maksims Duinovs sestdien Horvātijā piedzīvoja zaudējumu Eiropas džudo čempionāta pirmajā cīņā.
Antonijs de Anželiss. Foto: Latvijas Džudo federācija

De Anželisam zaudējums Eiropas čempionāta džudo pirmajā cīņā

LETA. Latvijas cīkstonis Antonijs de Anželiss ceturtdien Horvātijā cieta zaudējumu Eiropas džudo čempionāta pirmajā cīņā.