Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Vienna: „Džonss uzvarēs Sonenu ceturtajā raundā ar TKO”

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Vienna: „Džonss uzvarēs Sonenu ceturtajā raundā ar TKO”
Vitors Vienna
Foto: sherdog.com

Līdz cīņu šova „UFC 159” sākumam, kurā dūres krustos patreizējais UFC pussmagā svara čempions Džons Džonss (17-1-0) ar bijušo UFC vidējā svara čempiona titula pretendentu Čelu Sonenu (27-12-1) palikušas tikai skaitītas stundas. Daļa Latvijas un ārvalstu cīņu sporta zvaigznes uzskata, ka favorīts šajā mačā ir Džonss.

Bellator cīkstonis Vitors Vienna (12-3-1): „Ja šajā cīņā būtu trīs raundi, tad Čelam būtu iespēja uzvarēt, bet piecus raundus pret Džonsu viņam nav reāli nostāvēt. Sonens labi pieprot metienus, bet viņa sāpju paņēmienu un sitienu tehnika nav tik augsta līmeņa, lai sasistu Džonsu. Bet no otras puses neviens nezina kā Džons Džonss cīnās, kad viņš atrodas uz muguras. Mana prognoze – Džonss ceturtajā raundā izcīnīs uzvaru ar tehnisko nokautu.”

Latvijas vadošais vieglā svara MMA cīkstonis Edgars Skrīvers (7-2-0): Viennozīmīgs favorīts šajā cīņā ir Džons Džonss. Viņš ļoti labi izmanto savas auguma priekšrocības, bet vai tas būs ierocis cīņā pret Sonenu tomēr vēl atklāts jautājums. Viss izšķirsies no tā, kurš uzspiedīs savu taktiku… Ja Čels Sonens liks Džonsam atkāpties un cīnīties, tā teikt, netīru cīņu, viņš var gūt virsroku un izvilkt cīņu pēc punktiem. Bet, ja Džons izmantos savas auguma priekšrocības un palēnām īstenos savu plānu, viņš iznīcinās Sonenu ar elkoņiem un negaidītiem sitieniem. Protams, šajā sporta veidā visiem ir iespējas un neviens nav neuzvarams, tāpēc principiāli atbalstīšu Čelu Sonenu, jo viņš šajā cīņā tiek uzskatīts par melno zirdziņu.

UFC cīkstonis Kails Kingsburijs (11-5-0): „Es gribētu, lai Čels izcīnītu uzvaru, taču es domāju, ka viņš Džonsu pat no simts reizēm nevienu reizi neuzvarētu.”

Bijušais PRIDE un Strikeforce čempions Dens Hendersons (29-9-0): „Visi domā, ka Džonss bez pūlēm tiks galā ar Sonenu, taču es domāju, ka Čelam ir lieliska iespēja mājās doties kā uzvarētājam. Viņš viennozīmīgi centīsies nogāzt Džonsu zemē uz muguras, bet ir jautājums vai viņam tas izdosies, un, ja izdosies, tad vai viņš izmantos šo pozīciju. Ja viņš spēs kontrolēt Džonsu parterā katrā raundā vai lielākajā daļā raundu, tad uzvarēs pēc punktiem. Ceru, ka Čelam viss izdosies.”

Bijušais Bellator čempions Zaks Makovskis (14-4-0): „Čels pirms cīņām ir lielisks runātājs, un, ja godīgi, domāju, ka viņš ir jautrs un ļoti interesants. Bet tik un šī viņam būs grūtākā cīņa karjerā. Džonss izcīnīs uzvaru pirmajā raundā ar TKO vai ar kādu no sāpju paņēmieniem.”

Latvijas MMA „tēvs” Edmunds Ķirsis (6-6-0): Personīgi es jutīšu līdzi Čelam Sonenam. Čels ne tikai skaisti māk runāt, viņš arī ir lielisks cīkstonis, taču uzvarēt Džonsu viņam nav pa spēkam. Manuprāt, šis būs līdzīgs mačs, kāds Sonenam bija ar Andersonu Silvu – skaista cīņa, bet uzvarēs tas, kam piederēs distance. Ja Sonens mācēs saīsināt distanci un izdarīs metienu, lai Džonss atrastos uz muguras, viņam visas iespējas šokēt MMA pasauli un izcīnīt uzvaru.

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...