Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

MMA veterāns Deivids Abots atgriežas sportā

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

MMA veterāns Deivids Abots atgriežas sportā
Deivids Abots
Foto: mma-bulgaria.com

Četrdesmit septiņus gadus vecais bijušais UFC smagā svara čempiona titula pretendents Deivids „Tanks” Abots (10-14-0) nolēmis atgriezties MMA un viņa atkal kāpšana ringā notiks 13. aprīlī šovā „KOTC - Fighting Legends” pret citu veterānu, bijušo Strikeforce smagsvaru Rubenu Villarealu (20-25-3).

„Tanks Abots cīņās bez noteikumiem debitēja deviņdesmitajos un lielā mērā pats arī uzbūvēja MMA un pacēla šo sportu augstākajā līmenī. Pasaulē nav neviena īsta MMA fana, kurš neatpazītu Tanka Abota vārdu. Lūk tāpēc mēs esam priecīgi, ka viņš izvēlējās mūsu organizāciju, kurā atsākt savu karjeru, kaut arī varēja cīnīties zem citas organizācijas karoga,” izteicās KOTC vadītājs Terijs Trebilkoks jaunākais, kurš arī piebilda, ka Abots ar Villarealu cīnīsies par organizācijas čempiona titulu.

Pēdējo reizi Abots ringā manīts 2009. gadā, kad tika izcīnīta ātra uzvara pār Maiku Burku (10-16-1). Šī amerikāņu MMA ikonai bija pirmā uzvara pēdējās piecās aizvadītajās cīņās. Pirms tam Abotu sakāvuši Kevins „Kimbo Slais” Fergusons (4-2-0), Gerijs Turners (4-2-1), Pols Buentello (31-15-0) un Hidehito Jošida (9-8-1).

Protams, labākos gadus Deivids aizvadījis UFC, kurā viņš debitēja tālajā 1995. gadā. Pirmajā parādīšanās reizē uz UFC skatuves amerikānis tika līdz pat turnīra „UFC 6” finālam, kurā uzvarot Džonu Matua (1-4-0) un Polu Varelanu (9-9-0), piekāpās krievu smagsvaram Oļegam Traktarovam (17-5-2), kurš starp citu profesionālajā MMA debitēja 1993. gadā Rīgā (Latvijā).

Abots UFC rindās aizvadījis astoņpadsmit cīņu, no kurām astoņās izcīnījis uzvaras. Sportists ar UFC šķīrās 2003. gadā pēc zaudējuma Veslijam Koreiram (19-15-0). Interesanti, ka pēc diviem gadiem Tanks revanšējās Koreiram, uzvarot to ar nokautu. Pēc aiziešanas no UFC Deivids Abots pa vienai cīņai aizvadīja nu jau neeksistējošo pasaules vadošo organizāciju PRIDE, Strikeforce, Cage Rage un EliteXC rindās.

Arī četrdesmit divus gadus vecajam Rubenam Villarealam nav diez ko iepriecinoša pēdējā laika statistika. Bijušais Strikeforce cīkstonis pēdējās desmit cīņās tikai divos mačos svinējis uzvaras. Tāpat kā Abots, arī Villareals savas karjeras laikā ticies ar ļoti daudziem pasaules klases atlētiem, taču no lielajiem vārdiem viņam izdevies uzveikt tikai Vesu Kombu (19-5-0) un Donu Freju (20-9-1).

„KOTC - Fighting Legends” cīņu pāri (apstiprinātie)

David Abbott vs. Ruben Villareal
Trevor Prangley vs. Dan Molina

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...