Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Notiks divu bijušo UFC čempionu revanša mačs

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Notiks divu bijušo UFC čempionu revanša mačs
Murilo Bustamente (pa kreisi) un Džeisons Millers
Foto: graciemag.com

31. martā Brazīlijā cīņu šova „AFC - Amazon Forest Combat 2” ietvaros notiks divu bijušo UFC vidējā svara čempionu revanša mačs. Pēc desmit gadus ilgas pauzes atkal savā starpā dūres krustos amerikāņu sportists Deivs Menne (45-16-2) ar brazīlieti Murilo Bustamenti (14-8-1).

Trīsdesmit septiņus gadus vecais Deivs Menne ir pirmais UFC vidējā svara čempions, kurš tronī kāpa tālajā 2001. gadā pēc punktiem uzveicot Džilu Kastillo, kas karjeras laikā divas reizes mēģinājis iegūt savā īpašumā šo titulu, taču abi piegājieni beidzās ar fiasko un četrdesmit gadu vecumā sportists beidza savas sportista gaitas. Tiesa, Menne čempiona godā nepalika ilgi… jau pirmajā aizstāvības cīņā viņam titulu atņēma Murilo Bustamente, tas pats sportists ar kuru amerikānis cīnīsies šā gada 31. martā.

Pēc zaudējuma Bustamentem, Deivs Menne piekāpās arī Filam Baroni un 2002. gada septembrī otro reizi viņa ceļi ar UFC pašķīrās (pirmo reizi Menne UFC rindas atstāja 2000. gadā pēc uzvaras pār Fabiano Ihu – J.E.). Pēc trīspadsmit aizvadītajām cīņām, no kurām deviņās izcīnītas uzvaras, viņš 2006. gadā atkal atgriezās UFC, taču trešā atgriešanās organizācijas rindās priekš amerikāņa bija gaužām neveiksmīga, piedzīvoti zaudējumi pret Džošu Koščeku un Luidži Fioravanti, pēc kā sekoja atbrīvošana no darba. Tiesa, pēc tam gan Deivam Mennem klājās nedaudz labāk – aizvadītas piecas cīņas (Divas Bellator rindās – J.E.) un izcīnītas četras uzvaras. Pie tam pēdējā mačā, kuru Menne aizvadīja 2011. gada nogalē, izcīnīta pārliecinoša uzvara pār Ēriku Davilu (2-12-0).

Savukārt Murilo Bustamentem, kurš profesionālo MMA karjeru uzsāka 1991. gadā, šobrīd ir četrdesmit pieci gadi. Viņš tāpat ka Deivs Menne ir bijušais UFC vidējā svara čempions (Otrais vidējā svara čempions UFC vēsturē – J.E.), un kā jau minēju, Bustamente par čempionu kļuva uzvarot tieši Menni. Murilo aizvadīja vienu veiksmīgu titula aizstāvības cīņu, uzvarot līdz tam neuzveikto Metu Lindlandu, taču pēc šī mača UFC un sportista ceļi šķīrās, jo Bustamente parakstīja līgumu ar PRIDE un automātiski zaudēja arī savu UFC titulu.

Japāņu organizācijas rindās Murilo Bustamente aizvadīja deviņas cīņas, izcīnot tikai četras uzvaras. Tiesa, nav mazsvarīgs fakts, ka lai arī Bustamente PRIDE rindās vairāk zaudēja nekā uzvarēja, viņam bija pa spēkam aizcīnīties līdz pat turnīra „PRIDE Welterweight Grand Prix” finālam, taču finālā ar dalītu tiesnešu lēmumu pēc punktiem brazīlietis atzina bijušā PRIDE un Strikeforce čempiona Dena Hendersona pārākumu.

Karjeras pēdējo cīņu Bustamente aizvadīja 2010. gada jūlijā pret citu bijušo UFC cīkstoni Džessi Teiloru, kurā slavenais brazīlietis piekāpās amerikānim ar tehnisko nokautu. 2011. gada jūlijā brazīlietim paredzēts mačs ar DEEP pusvidējā svara čempionu Juju Širai, taču Murilo treniņā gūtā savainojuma dēļ cīņa tika atcelta.

„AFC - Amazon Forest Combat 2” cīņu pāri

George Clay vs. Matias Schiavoni
Rivaldo Junior vs. Marcelo Rojo
Ronys Torres vs. Ferrid Kheder
Satoshi Ishii vs. Rameau Thierry Sokoudjou
Daniel Acacio vs. Josh Burkman
Gustavo Machado vs. Patrick Cote
Thales Leites vs. Matt Horwich
Murilo Bustamante vs. Dave Menne

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...

     [+] [-]

, 2012-02-27 20:44, pirms 12 gadiem
nu amazonieši paši lai arī skatās to cīņu