Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Latvijas cīkstoņiem medaļas Eiropas Savienības čempionātā sambo

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Latvijas cīkstoņiem medaļas Eiropas Savienības čempionātā sambo
Foto: Mixfight.lv

No 19. - 21. septembrim Tallinā (Igaunijā) norisinājās desmitais Eiropas Savienības čempionāts sporta un kaujas sambo. Šajās sacensībās piedalījās arī mūsu valsts sportisti, kuri uz mājām pārveda septiņas zelta, trīs sudraba un divas bronzas godalgas.

Šajā turnīrā piedalījās Eiropas Savienības valstis, kā arī valstis, kurām noslēgta īpaša vienošanās par dalību šajā turnīrā.

Kopumā šajā čempionātā uz cīņu paklāja kāpa četrpadsmit valstu pārstāvji no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Polijas, Somijas, Francijas, Rumānijas, Moldāvijas, Īrijas, Vācijas, Slovēnijas, Slovākijas, Čehijas un Ukrainas. Katru svara kategorija drīkstēja pārstāvēt divi sportisti no vienas valsts. Sambo sacensības norisinājās starp junioriem un pieaugušajiem – sievietēm un vīriešiem.

Pirmo reizi šajā čempionātā tika iekļauta arī kaujas sambo disciplīna, kurā piedalījās arī divi Latvijas pārstāvji. Debiju sambo piedzīvoja bijušais Latvijas MMA čempions Mihails Zabajevs, kurš startēja svara kategorijā līdz 68 kg. Diemžēl debija kaujas sambo priekš rīdzinieka nebija veiksmīga un viņš jau pirmajā cīņā pēc punktiem piekāpās Polijas pārstāvim un izstājās no tālākās dalības turnīrā.

Bet otrajam sportistam no Latvijas, septiņpadsmit gadus vecajam Ričardam Kapcionakam, kurš arī cīnījās svara kategorijā līdz 68 kg veicās labāk. Lai arī vienā no cīņām guva rokas savainojumu, viņš tika līdz finālam.

Finālā Ričardam stājās pretī Lietuvas pārstāvis. Virsroku cīņā ņēma mūsu sportists, bet kad abi nokļuva parterā, Ričards pieļāva kļūdu, atdodot roku un piedzīvoja zaudējumu ar sāppju paņēmienu. Līdz ar to 2.vieta.

Diemžēl neveiksmīgas šīs sacensības bija priekš 2011. gada Eiropas čempiona kaujas sambo Artūra Čerņavska, kurš uz šo turnīru devās kā treneris, taču izlēma arī pats piedalīties.

Artūrs tika līdz pusfinālam, kurā par bronzas medaļu cīnījās ar pasaules čempionu, ukraini Dmitro Babičuku. Čerņavskis labi iesāka cīņu, esot vadībā pārliecinoši ar 6:0, taču izpildot paņēmienu, pieļāva kļūdu, kuru savā labā izmantoja pretinieks, izpildot sāpju paņēmienu. Līdz ar to ventspilniekam bija jāsamierinās ar 5.vietu.

Zelta godalgas sporta sambo disciplīnā izcīnīja Oļegs Fiļipovs (svarā līdz -62 kg), Nikolajs Lapšins (-82 kg), Mārtiņš Lūkins (-90 kg), Viktors Reško (-100 kg), Aleksandrs Mastrjakovs ( + 100 kg), Gints Bumeister ( juniors, - 81 kg) un Ralfs Rusiņš (juniors, + 87 kg).

Sudraba godalgas izcīnīja Ralfs Rusiņš (juniors, - 100 kg) un Linda Meijere (- 56 kg), bet bronzu uz Latviju atveda Vadims Popovs (-74 kg), Andrejs Magers (-62 kg) un Konstantīns Fedosejevs( juniors, +87 kg).

Bet komandu vērtējumā gan Latvijas pieaugušo vienība, gan juniori izcīnīja pirmo vietu.

Informāciju sagatavoja
klubs LEWC