Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Nākamā gada martā no pensijas atgriezīsies Īans Frīmens

Nākamā gada martā no pensijas atgriezīsies Īans Frīmens
Īans Frīmens
Foto: mmaontap.com

Nākamā gada 2. martā ar dalību šovā „UWC 21 - Freeman vs. Rodriguez” cīņu sportā atgriežas britu smagsvars, bijušais organizāciju UFC un Cage Rage cīkstonis Īans Frīmens (19-7-1). Viņš krustos dūres ar bijušo UFC smagā svara čempionu Riko Rodrigezu (49-18-0).

Četrdesmit vienu gadu vecais Ians Frīmens pēdējo cīņu aizvadījis 2008. gada maijā, kurā viņš izcīnīja uzvaru pār Polu Kahūnu (13-12-0). Frīmens sportu pameta esot Cage Rage Lielbritānijas čempiona statusā. Pēc sportista aiziešanas likvidējās arī pati organizācija. Savas četrpadsmit gadus ilgās karjeras laikā Īans paspējis izmēģināt spēkus pasaules vadošo organizāciju – UFC, Cage Rage, Pancrase, It’s Showtime un 2H2H rindās.

Kā jau minējām, viņam ir piederējis Cage Rage Lielbritānijas čempiona tituls pussmagajā svarā, kā arī Cage Rage pasaules čempiona josta smagajā svarā, taču no tās viņš automātiski šķirās pārejot vienu svara kategoriju zemāk.

Īans Frīmens pasaules MMA vēsturē ir iegājis kā pirmais brits, kurš noslēdzis līgumu ar UFC un arī kā sportists, kurš sarūpējis pirmo zaudējumu bijušajam UFC smagā svara čempionam Frenkam Miram (16-6-0).

Atgriešanās lielajā sportā Frīmenam notiks viņa dzimtenē Lielbritānijā pret citu MMA veterānu, bijušo UFC čempionu Riko Rodrigezu. Amerikānis pēdējā laikā neatsakās ne no viena piedāvājuma izvicināt dūres. Pārsvarā viņam piedāvājumi cīnīties nāk no zemākā klases organizācijām, kuras pazīstamajam amerikānim liek pretī vietējos sportistus. Būsim atklāti, Rodrigezs strādā par „maisu”, un pateicoties viņa kādreizējiem panākumiem, pēc uzvaras slavas saulītē nonāk mazpazīstami vai sen aizmirsti sportisti. Lai arī Rodrigezs pārsvarā atstāv visus atvēlētos raundus, taču īpaši nebēdā, ja arī uzvara tiek atdota pretiniekam. Cerams, ka šoreiz būs ne tikai godīga tiesāšana, bet arī Riko uz cīņu ies labi sagatavojies, jo līdzjutēji alkst redzēt vismaz septiņdesmit procentu no tā Riko Rodrigeza, kurš savulaik uzvarot Rendiju Kotūru (19-11-0) tika kronēts par UFC smagā svara čempionu.

Jāatgādina, ka pagaidām pēdējo maču Rodrigezs aizvadīja dienā, kad visi gaidīja pasaules galu, 21. decembrī Horvātijā pret vietējo jauno talantu Anti Deliju (6-0-0) un arī šajā mačā amerikānis pēc punktiem atzina sava pretinieka pārākumu.

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...


Antonijs de Anželiss. Foto: Latvijas Džudo federācija

De Anželisam zaudējums Eiropas čempionāta džudo pirmajā cīņā

LETA. Latvijas cīkstonis Antonijs de Anželiss ceturtdien Horvātijā cieta zaudējumu Eiropas džudo čempionāta pirmajā cīņā.
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.