Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Jelgavā kumite open kategorijā triumfē titulētais Stepanovs un lietuviete Mikalevičūte

Agris Suveizda

Jelgavā kumite open kategorijā triumfē titulētais Stepanovs un lietuviete Mikalevičūte
Foto: Latvijas Karatē federācija

2023. gada 23. septembrī Jelgavā notika starptautisks karatē turnīrs "Latvian Open 2023", kas pulcēja 262 sportistus no Baltijas valstīm, informē Latvijas Karatē federācija. Sacensības notika divās disciplīnās - kata un kumite. Tajās piedalījās gan bērni no astoņu gadu vecuma, kuri vēl tikai gūst pirmo sacensību pieredzi, gan pieauguši sportisti, kuri ir uzrādījuši augstus sasniegumus Eiropas un pasaules līmeņa turnīros.

Kata disciplīnā sieviešu kategorijā U18 jeb 16-17 gadiem stiprākā bija Emīlija Prihodjko (klubs TAN), 2. vietā atstājot Viktoriju Ivanovu (Vidzemes Karatē klubs), bet 3. vietas ieguva Kristīne Trimalnieka (Sakura) un Astrīda Grosa (Jelgavas Karatē klubs Vitus). Puišu kategorijā +18 gadiem par čempionu kļuva lietuvietis Dovids Žimants, bet vicečempiona godu izcīnīja Eduards Doroņins (TAN), 3. vietā atstājot Ivaru Pričinu (BushiDo to Okami Kai Karate Academy) un Nilu Matvejevu (Kumite Karatē klubs).

Kumite discipīnā bez svara kategorijām notika arī cīņas prestižajā "Open" jeb atvērtajā kategorijā, kura pulcēja arī lielāko skatītāju interesi gan sieviešu, gan vīriešu konkurencē. Starp 13 sievietēm, kuras sacentās "Kumite Open" kategorijā, labākā šajā turnīrā izrādījās lietuviete Melita Mikalevičūte, liekot mājniecei Marijai Luīzei Muižniecei (IPPON.LV) samierināties ar 2. vietu. Arī uz 3. vietas pakāpiena sievietēm kāpa gan Latvijas, gan Lietuvas sportistes - Aleksandra Mihailova (IPPON.LV) un Elžbieta Lukošaitíte (SK Baltasis Tigras).

Vīriešu "Open" kategorijā konkurēja septiņi sportisti, parādot ne mazāk interesantu sniegumu, un čempiona titulu izcīnīja Latvijas titulētais sportists Artūrs Stepanovs (Ruslana Sadikova Sporta skola), 2. vietā atstājot lietuvieti Petru Ažuolu Kalpoku. 3. vietas pakāpienu, līdzīgi kā sieviešu kategorijā, dalīja Latvijas sportists Aleksandrs Obernihins (Ruslana Sadikova sporta skola) un Lietuvas sportists Toms Balčus.

Turnīrā kopumā tika sadalīti 59 medaļu komplekti, un klubu kopvērtējumā ar 11 zelta medaļām pārliecinoši pirmajā vietā ierindojās Ruslana Sadikova Sporta skola. 2. un 3. vietas sadalījumu nācās izšķirt, vadoties pēc iegūtajām otrajām vietām - ar 7 zelta medaļām un 10 sudraba kaluma godalgām 2. vietā ierindojās klubs INMA Sport Club, bet 3. vietā ar 7 zeltiem un 5 sudrabiem - IPPON.LV.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Karatē federācija