Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Džeims Maksvīnijs oktobrī tiksies ar Deniju Babkoku

Džeims Maksvīnijs oktobrī tiksies ar Deniju Babkoku
Džeims Maksvīnijs
Foto: sherdog.com

Bijušais UFC smagā svara cīkstonis Džeims Maksvīnijs (6-8-0), kuram aiz muguras ir divu uzvarēto cīņu sērija, savu nākamo dueli aizvadīs 8. oktobrī Floridā cīņu šovā „CFA 3” pret mazpazīstamo amerikāni Deniju Babkoku (8-4-0), ziņo mmajunkie.com

Bijušais kandidāts uz Britu salu „Cage Rage” čempiona jostu Džeims Maksvīnijs plašu popularitāti ieguva ar piedalīšanos realitātes šovā „The Ultimate Fighter: Heavyweights”, kurā diezgan veiksmīgi aizsoļoja līdz pusfināla mačam, kur piedzīvoja zaudējumu no Roja Nelsona, kurš uzvarēja arī visā šovā.

Debija UFC rindās Maksvīnijam notika 2009. gadā ar uzvaru pār Derilu Šūnoveru, bet tad seko zaudējumi Trevisam Braunam un Fabio Maldonado, pēc kā brits tika atbrīvots no UFC rindām.

Arī pēc aiziešanas no UFC Džeims piedzīvoja divus zaudējumus pēc kārtas. Pirmā neveiksme tika ciesta pret bijušo UFC smagā svara čempionu Riko Rodrigezu, bet otru sakāvi viņam sagādāja bijušais Strikeforce cīkstonis Francisko Frencs.

Taču šobrīd situācija ir nedaudz pamainījusies – Maksvīnijs izcīnījis divas uzvaras pēc kārtas. Uzveikts kanādiešu MMA veterāns Lī Meins (5-10-0) un Jaunzēlandes pussmagā un smagā svara čempions Sems Brauns (8-4-1). Vērts piezīmēt, ka tas ir tas pats Brauns, kuram 2010. gadā bija jāierodas Latvijā, lai cīnītos par WFCA Eiropas čempiona titulu ar Latvijas smagsvaru Mārtiņu Egli. Taču cīņa nenotika, jo Sems Brauns laicīgi nevarēja nokārtot visus vajadzīgos papīrus.

Arī Denijs Babkoks nav zaudējis savos pēdējos divos dueļos. Pie tam pēdējā mačā viņš nokautēja Francisko Frencu, kurš savukārt ir uzveicis Maksvīniju. Tiesa, lai arī viņš ir ticies ar vairākiem vidējās klases elitāro organizāciju cīkstoņiem, citu vērā ņemamu uzvaru Babkokam nav. Kaut gan nevar nepieminēt, ka Denijs stājies pretī bijušajam UFC pusvidējā svara čempiona titula pretendentam Frenkam Trigam, un, protams arī pret Trigu piedzīvots zaudējums.

Taču neskatoties uz visu, Denija Babkoka statistika ir nedaudz iepriecinošāka par Džeimsa Maksvīnija statistikas tabulā atrodamiem skaitļiem. Lai vai kā, tikai cīņa saliks visus punktus uz i.

Izmantotie resursi:
UFC blog for UFC news, UFC rumors, fighter...
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...


Antonijs de Anželiss. Foto: Latvijas Džudo federācija

De Anželisam zaudējums Eiropas čempionāta džudo pirmajā cīņā

LETA. Latvijas cīkstonis Antonijs de Anželiss ceturtdien Horvātijā cieta zaudējumu Eiropas džudo čempionāta pirmajā cīņā.
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.