Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Bijušais UFC čempions Maurīss Smits atgriežas sportā

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Bijušais UFC čempions Maurīss Smits atgriežas sportā
Maurīss Smits
Foto: sherdog.com

21. janvārī Brazīlijā notiekošajā šovā „Kumite Combate” ar cīņu pret bijušo UFC smagsvaru Timu Hagu (13-5-0) lielajā sportā atgriežas bijušais UFC smagā svara čempions Maurīss Smits (12-13-0), kuram šobrīd ir piecdesmit gadu. Smits savu pagaidām pēdējo cīņu aizvadījis pirms gandrīz četriem gadiem.

„20. janvārī Brazīlijā turnīrā „Kumite Combate” es tikšos ar bijušo UFC un pasaules kikboksa čempionu Maurīsu Smitu. Meklēju sponsorus, kuri vēlētos man palīdzēt tik uz ceļa, lai atgrieztos UFC. Šī ir ļoti svarīga cīņa priekš manis. Man ļoti nepieciešams atbalsts,” ārzemju masu medijiem ziņoja divdesmit astoņus gadus vecais kanādiešu smagsvars Tims Hags, kurš šā gada janvārī pēc zaudējuma Metam Mitrionem tika atlaist no UFC rindām.

Nedaudz par Maurīsu Smitu - viņš ir trīskārtējs pasaules čempions kikboksā un turnīra „K-1 World Grand Prix Preliminary USA 2001” uzvarētājs. MMA karjeru amerikānis uzsāka 1993. gadā ar uzvar pār japāņu smagsvaru Minoru Suzuki. 1997. gadā Smits nonāca UFC un jau debijas cīņā ieguva tiesības cīnīties ar toreizējo čempionu Marku Kolemanu par viņam piederošo jostu. Smits uzvarēja un kļuva par jauno smagā svara čempionu. Pēc tam titulu aizstāvēja pret Tanku Abotu, bet 1997. gada decembrī jostu zaudēja Rendija Kotjuram, kam piekāpās pēc punktiem. 1999. gadā Maurīss Smits pameta UFC rindas, bet pēc gada jau atkal atgriezās, aizvadot organizācijas rindās divas cīņas, vienā izcīnot uzvaru, bet otrā ciešot zaudējumu Renato Sobralam. Pēc šīs sakāves no Sobrala, kas notika 2000. gadā, Smits paziņoja par karjeras beigšanu.

Tiesa, pēc septiņu gadu ilga atvaļinājuma Maurīss Smits atgriezās lielajā MMA apritē ar uzvaru pār turnīra „UFC 7” uzvarētāju Marko Ruasu. Pēc gada Smits uzveica daudzkārtējo pasaules čempionu kikboksā Riku Rofusu un tajā pašā 2008. gadā viņš aizvadīja vēl vienu cīņu, taču tajā amerikānis atzina Olimpiskā čempiona džudo Hidehiko Jošidas pārākumu un atkal kāra boksa cimdus uz nagliņas, lai atgrieztos 2012. gadā.

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...