Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Oficiāli: Veidmana cīņa Belfortu notiks decembrī

Oficiāli: Veidmana cīņa Belfortu notiks decembrī
Kriss Veidmans (no kreisās) un Vitors Belforts
Foto: sherdog.com

Pretendentam uz UFC vidējā svara čempiona titulu Vitoram Belfortam (24-10-0) Nevadas štata atlētiskā komisija šodien beidzot izsniegusi licenci. Brazīļa cīņa ar patreizējo UFC vidējā svara čempionu Krisu Veidmanu (12-0-0) notiks 6. decembrī Lasvegasā (ASV) cīņu šova „UFC 181” ietvaros.

Trīsdesmit septiņus gadus vecais bijušais UFC pussmagā svara čempions Vitors Belforts atkal ir licenzēts sportists. Šodien Nevadas štata atlētiskā komisija (NSAC) nolēma brazīlietim atgriezt licenci, lai tas varētu startēt Nevadas štatā, taču uzlika vairākus uzstādījumus.

Pirmais uzstādījums bija, ka brazīlietis ringā drīkst atgriezties ne ātrāk kā decembrī. Otrais – cīņai jānotiek Nevadas štata teritorijā, un visbeidzot Belfortam jārēķinās, ka dopinga kontrole viņu var apciemot jebkurā dienā.

Jāatzīmē, ka uzmanību no NSAC puses Vitors izpelnījās pēc tam, kad februārī atteicās no titula cīņas ar Krisu Veidmanu. Kā izrādījās, brazīlietis baidījās dopinga kontrole uzķerties uz TAT, kas Nevadas štatā ir aizliegta.

Beidzot ilgi gaidītā cīņa starp Veidmanu un Belfortu notiks. Mačs ieplānots uz 6. decembri, kas notiks Lasvegasā (ASV) un būs cīņu šova „UFC 181” vakara nagla.

Priekš Vitora šī būs ceturtā titula cīņa par kādu no UFC čempiona jostām un, iespējams, ka arī beidzamā. Belforts šobrīd uzkrājis trīs cīņu uzvaru sēriju pār Denu Hendersonu (30-12-0), Maiklu Bispingu (24-6-0) un Lūku Rokholdu (12-2-0), bet centīsies to pagarināt cīņā arī ar Veidmanu.

Savukārt trīsdesmitgadīgais Kriss Veidmans, kurš titulu ieguva pirms gada uzvarot leģendāro Andersonu Silvu (33-6-0), ir neuzveikts visās divpadsmit aizvadītajās cīņās. Pēdējo cīņu čempions aizvadīja jūlijā nepārliecinoši pēc punktiem uzvarot Lioto Mačidu (21-5-0).

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...


Antonijs de Anželiss. Foto: Latvijas Džudo federācija

De Anželisam zaudējums Eiropas čempionāta džudo pirmajā cīņā

LETA. Latvijas cīkstonis Antonijs de Anželiss ceturtdien Horvātijā cieta zaudējumu Eiropas džudo čempionāta pirmajā cīņā.
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.