Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Džudo federācijas prezidents: "Eiropas čempionāts parādīs mūsu spēku"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Džudo federācijas prezidents: "Eiropas čempionāts parādīs mūsu spēku"
Raimonds Rublovskis
Foto: judo.org.lv

Stradiņa universitātes pasniedzējs Raimonds Rublovskis šajā mēnesī stājies Latvijas Džudo federācijas prezidenta amatā. 25 gadus viņš strādājis spēka struktūru dienestos. 25. aprīlī sāksies Eiropas džudo čempionāts, kur piedalīsies astoņi mūsu sportisti.

"Latvijas Džudo federācija ir visai nopietna spēka organizācija, tiešā nozīmē. Tur strādāt ir tikai nedaudz vieglāk kā specdienesta vadībā. Ceru, ka specdienestu pieredze man palīdzēs izveidot džudo federāciju krietni spēcīgāku," saka jaunais prezidents.

Šobrīd 46 gadīgais Rublovskis ir bijis vairākkārtējais Latvijas čempions un godalgoto vietu ieguvējs jauniešiem, junioriem un pieaugušajiem. Viņam ir piešķirta sporta kvalifikācija 2. Dan. Viņš veidojis karjeru spēka struktūrās, strādājot LR Iekšlietu ministrijas, LR Aizsardzības ministrijas un LR Nacionālo Bruņoto spēku struktūrās.

"Latvija nav Japāna, Krievija vai Ķīna, kur džudo ir ļoti populārs. Līdz ar to mums nav iespēju veikt sportistu rūpīgu atlasi. Vienkārši ir maz cilvēku," norāda federācijas prezidents. "Tagad esam Eiropas čempionāta priekšvakarā. Tas notiks Budapeštā, un tad redzēsim reālo situāciju mūsu izlasē."

Kā jau ziņots, 25.-28. aprīlī Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā risināsies Eiropas čempionāts, kurā individuālajās sacensībās startēs astoņi Latvijas pārstāvji, tostarp arī Londonas olimpisko spēļu dalībnieki Jevgēņijs Borodavko un Konstantīns Ovčiņņikovs.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Vesti Segodnya"
judo.org.lv

     [+] [-]

, 2013-04-24 17:46, pirms 11 gadiem
Olimpiskajā spēlēs mēs jau redzējām baigo spēku...labāk nevajag neko rādīt