Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Latvijas MMA cīkstonis Rihards Biģis parakstījis līgumu ar “RIZIN FF”

Andris Liepa
Andris Liepa

Latvijas MMA cīkstonis Rihards Biģis parakstījis līgumu ar “RIZIN FF”
Rihards Biģis
Foto: Boriss Simsons

Latvijas smagā svara MMA cīkstonis Rihards Biģis (9-0) uz divām cīņām parakstījis līgumu ar Japānā bāzēto organizāciju “RIZIN FF”. Latvieša debija šīs organizācijas paspārnē plānota jau 14. aprīlī.

Debijas mačā Rihards Biģis krustos dūres ar japāni Šomu Šibisai (7-3), kuram “RIZIN FF” rindās šī būs jau piektā cīņa. Iepriekš japānis cīnījies arī tādās pasaules vadošajās organizācijās kā “Bellator”, DEEP un ZST.

Šibisai karjeras līdz šim nozīmīgākie panākumi ir pār bijušo Japānas Sumo zvaigzni Tsujoši Sudario (4-1) un Krievu atlētu Sergeju Šemetovu (11-8). Uzvara pār Rihardu Biģi japāni var iesviest pasaules 150 vadošo smagsvaru sarakstā.

Arī Biģim šī cīņa ir ļoti svarīga. Lai arī par Latvijas cīkstoni savulaik interesi bija izrādījušas tādas pasaules līmeņa organizācijas kā PFL un ACA, šādā līmenī iepriekš viņš nav cīnījies. Šobrīd Riharda statistikā ir deviņas uzvaras tikpat aizvadītos mačos, taču starp uzvarētajiem cīkstoņiem nav neviena plašākai publikai zināma atlēta. Tiesa, pirms dažiem gadiem Biģim bija ieplānotas divkaujas ar bijušo UFC cīkstoni Džefu Monsonu (61-26-2) un kikboksa leģendu Žeromu Lebanēru (3-2-1), taču abos gadījumos pretinieki savainojumu dēļ atcēla šīs cīņas.

"RIZIN FF" organizētajos pasākumos startējuši Fjodors jemeļjaņenko (40-6), Bobs Saps (12-20), Muhameds lavals (21-10), Jirži Prohāzka (28-3-1), C.B. Dolovejs (17-10), Fabio Maldonado (28-16), Satoši Iši (25-13-1), Vadims Ņemkovs (15-2), Mirko Filipovičs (38-11-2), Diego Brandao (25-20), Melvins Gilards (32-22-2) u.c. pasaulē zināmi cīkstoņi.

Izmantotie resursi:
https://www.sherdog.com/events/Rizi...