Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Dens Hendersons arī revanša mačā uzvar Mauriso Rua

Dens Hendersons arī revanša mačā uzvar Mauriso Rua
Dens Hendersons (no labās) sitienu apmaiņā ar Maurisio Rua
Foto: ufc.com

Bijušais organizāciju PRIDE vidējā svara un Strikeforce pussmagā svara čempions Dens Hendersons (30-11-0) trešajā raundā ar tehnisko nokautu uzveica bijušo UFC pussmagā svara čempionu Maurisio Rua (22-9-0) un pārtrauca savu trīs cīņu zaudējumu sēriju.

Četrdesmit trīs gadus vecajai MMA leģendai Denam Hendersonam ar citu šī sporta veterānu Maurisio Rua cīņu šovā „UFC Fight Night 39 - Shogun vs. Henderson 2” bija uzdevums aizvērt ciet mutes tiem skeptiķiem, kuri uzskata, ka amerikānim sen ir laiks doties pensijā, kā arī pierādīt, ka pirmajā tikšanās reizē ar Rua, kas notika 2011. gadā, izcīnītā uzvara pēc punktiem nebija nejaušība.

Varētu teikt, ka Hendersons šo uzdevumu izpildīja, izcīnot pārliecinošu uzvaru ar tehnisko nokautu un par to nopelnot prēmijas par vakara labāko nokautu un labāko izpildījumu, kas sportistam papildus pie honorāra deva 100, 000 ASV dolāru.

Lai arī cīņas gaitā Dens darbojās diezgan aktīvi un agresīvi, pirmajos divos raundos Rua pārākums izpaudās diezgan jūtami. Trešajā piecminūtē abi sportisti gāja uz pilnu banku, mazāk domājot par aizsardzību. Šis raunds izvērtās veiksmīgāks priekš Hendersona, kurš noķēra Rua uz savu leģendāro labo sitienu ar roku, pēc kā brazīlietis atradās uz ringa dēļiem. Dens izdarīja vēl dažus sitienus pa nokdaunā esošo Maurisio Rua, līdz cīņu apstādināja ringa tiesnesis Herbs Dīns, kas nozīmēja, ka uzvaru ar tehnisko nokautu izcīnījis Dens Hendersons.

„Pēc tā cik neveiksmīgs gads man bija pērngad, gribēju izcīnīt pārliecinošu uzvaru. Iespējams, pirmajā raundā biju pārāk pacietīgs, taču trešajā raundā darīju visu, lai nenonāktu līdz tiesnešu lēmumam. Šī uzvara man nozīmē daudz vairāk kā citi panākumi, jo tika uzveikts tāds cīkstonis kā Rua,” pēc cīņas atzina Dens Hendersosns, kurš pārtrauca trīs cīņu neveiksmju sēriju.

„UFC Fight Night 39 - Shogun vs. Henderson 2” rezultāti

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
1.Dan HendersonMauricio RuaTKO (punches)31:31
2.C.B. DollawayCezar FerreiraTKO (punches)10:39
3.Norman ParkeLeonardo Santosdraw ( majority)35:00
4.Fabio MaldonadoGian Villantedecision (unanimous)35:00
5.Michel PrazeresMairbek Taisumovdecision (unanimous)35:00
6.Rony JasonSteven SilerTKO (punches)11:17
7.Thiago SantosRonny MarkesTKO (strikes)10:53
8.Jussier FormigaScott Jorgensensubmission (rear-naked choke)13:07
9.Kenny RobertsonThiago Perpetuosubmission (rear-naked choke)11:45
10.Hans StringerFrancimar Barrosodecision (split)35:00
11.Godofredo PepeyNoad LahatKO (flying knee)12:39

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...


Antonijs de Anželiss. Foto: Latvijas Džudo federācija

De Anželisam zaudējums Eiropas čempionāta džudo pirmajā cīņā

LETA. Latvijas cīkstonis Antonijs de Anželiss ceturtdien Horvātijā cieta zaudējumu Eiropas džudo čempionāta pirmajā cīņā.
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.