Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

UFC čempions Džons Džonss pieķerts dopinga lietošanā

UFC čempions Džons Džonss pieķerts dopinga lietošanā
Džons Džonss
Foto: punchdrunksports.com

Pasaules prestižākās MMA organizācijas UFC pussmagā svara (-93 kg) čempions Džons Džounss (23-1) pieķerts dopinga lietošanā. Viņam atņemts tituls un draud diskvalifikācija līdz diviem gadiem.

Pozitīvā dopinga prove trīsdesmit gadus vecajam cīkstonim ņemta pirms 29. jūlijā notikušā cīņu šova “UFC 214”, kurā viņš no čempiona troņa gāza savu tautieti Danielu Kormjē (19-2).

Džonss tādā veidā zaudējis savu titulu un ,iespējams, būs spiests to atdot atpakaļ Kormjē. Tiesa, UFC prezidents Dena Vaits portālam ESPN norādīja, ka šāds lēmums vēl oficiāli nav pieņemts.

Amerikāņu sportista organismā tika atklāta turinabola klātbūtne, kas ir anaboliskais steroīds, ko lieto muskuļa masas izveidei, palielina spēku un izturību. Kombinācijā ar citiem steroīdiem tas ir ļoti iedarbīgs.

“Mums visiem trūkst vārdu. Džons, viņa treneri, uztura speciālisti un visa komanda pēdējo pus gadu rūpīgi un nepārtraukti strādāja, lai izvairītos no šādas situācijas. Mēs no jauna pārbaudīsim paraugus, lai noteiktu informācijas uzticamību par dopinga esamību organismā. Džonu šie jaunumi ir šokējuši,” atklāja Džona Džonsa menedžeris Malkijs Kava.

Šī priekš Džonsa ir otrā reize, kad viņam jāšķiras no UFC čempiona titula. 2015. gada aprīlī sportists izraisīja ceļu satiksmes negadījumu, kurā bija cietušie un pameta notikuma vietu. Policija, veicot pārbaudi Džounsa mašīnā, atrada arī marihuānu. Viņam nekavējoties tika atņemta UFC čempiona josta un piespriesta diskvalifikācija.

Izmantotie resursi:
MMAjunkie | UFC and MMA news, rumors, live...


, 2017-08-23 18:33, pirms 7 gadiem
Stulbenis stulbenis stulbenis!!!
Tāda nauda uz spēles un tik stulbas kļūdas
Visi tak zin kas un cik ātri izvadās,āmurs
, 2017-08-24 15:39, pirms 7 gadiem
sportists-amatieris rakstīja: Stulbenis stulbenis stulbenis!!!
Tāda nauda uz spēles un tik stulbas kļūdas
Visi tak zin kas un cik ātri izvadās,āmurs
Viņš zināja, bet viņš nezināja kā izmainās USADA testi. Tas, kas iepriekš palīdzēja izsprukt cauri - acīmredzot vairāk nestrādā.

Es domāju, ka Jon Jones karjera ir noslēgusies, ja iedos 4 gadus diskvalifikāciju, ņemot vērā, ka viņš ir iepriekš jau pieķerts.
, 2017-08-25 03:45, pirms 7 gadiem
sprinteris2 rakstīja: Viņš zināja, bet viņš nezināja kā izmainās USADA testi. Tas, kas iepriekš palīdzēja izsprukt cauri - acīmredzot vairāk nestrādā.

Es domāju, ka Jon Jones karjera ir noslēgusies, ja iedos 4 gadus diskvalifikāciju, ņemot vērā, ka viņš ir iepriekš jau pieķerts.
laikam "diskleimerim" jāatzīmē, ka tālu no Džonsa fana esmu, bet jāskatās arī uz to, ka līdz pašai cīņai viņš nolika visus dopinga testus, tā kā šis gadījums ir tāds amizants. it īpaši no visiem testiem pirms un pēc cīņas ir vienīgais konkrētais datums testēšanā, tāpēc spriedums gan nedaudz jārezervē.

no otras puses - ar visām Džonsa izdarībām, pat ja šis nebūtu tīšs pārkāpums, grūti kaut kā iedomāties, ka faniem vai publikai būs iekšā piedot šādu misēkli.

vairāk žēl DC. vairāki mēģinājumi dabūt revanšu, diezgan sīva cīņa, tad KO zaudējums. tagad šis. pietam vēl pats nokauta smagums, DC vecums. nebrīnītos, ka pēc šitā būs arī DC smags karjeras noriets.
Antonijs de Anželiss. Foto: Latvijas Džudo federācija

De Anželisam zaudējums Eiropas čempionāta džudo pirmajā cīņā

LETA. Latvijas cīkstonis Antonijs de Anželiss ceturtdien Horvātijā cieta zaudējumu Eiropas džudo čempionāta pirmajā cīņā.
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.