Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Sobrals un Petrucelli paziņo par sportista gaitu beigšanu

Sobrals un Petrucelli paziņo par sportista gaitu beigšanu
Renato Sobrals
Foto: sherdog.com

Bijušie UFC cīkstoņi brazīlietis Renato Sobrals (37-11-0) un amerikānis Sets Petrucelli (14-8-0) pēc šovā „Bellator 96” piedzīvotajiem zaudējumiem attiecīgi pret Džeikobu Noe (12-2-0) un Muhamedu „Karali Mo” Lavalu (10-2-0), izdomājuši beigt savas aktīvā sportistu gaitas.

Abi slavenie sportisti par MMA cimdiņu kāršanu uz nagliņas izlēma pēc zaudējumiem Bellator pussmagā svara vasaras turnīrā, kas liedza tiem kvalificēties finālam.

Renato Sobrals profesionālajā MMA debitēja 1997. gadā un savas karjeras laikā izcīnot nozīmīgas uzvaras pār šī sporta veida spīdekļiem kā Čels Sonens (27-13-1), Robijs Lavlers (20-9-0), Mihails Maļjutins (30-11-1), Maurisio Rua (21-7-0), Džeremijs Horns (89-21-5), Rodnijs Glunders (24-20-3), Sirils Diabets (19-9-1), Trevoru Prengliju (30-9-1) u.c., kļuva par šī sporta veida leģendu.

Sobrals 2000. gadā noslēdza līgumu ar UFC, kuras rindās cīnījās līdz pat 2007. gadam. UFC līgumu ar brazīlieti lauza dēļ viņa nevēlēšanos pēc pretinieka atteikuma un tiesneša iejaukšanās atlaist sava oponenta kaklu, turpinot žņaugt. Viņš tajā cīņā izcīnīja uzvaru, taču tika atlaists. Pats Sobrals skaidroja, ka tā rīkojies, jo Deivids Hīts (18-7-0) pirms cīņas izteicis pārāk daudz apvainojuma un viņš tādā veidā gribējis pārmācīt mutīgo amerikāni. Šī cīņa vēl pat šodien tiek uzskatīta par vienu no asiņainākiem mačiem MMA vēsturē.

Vēlāk Renato pievienojās Strikeforce un ar pirmo mēģinājumu kļuva par šīs organizācijas pussmagā svara čempionu. Titulu viņš zaudēja 2009. gadā, piekāpjoties Gegardam Musasi (34-3-2).

Šā gada sākumā Renato Sobrals pievienojās Bellator, kuras rindās aizvadīja divas cīņas un abās cieta sakāves, kas sportistam lika pieņemt lēmumu pamest lielo sportu.

Arī trīsdesmit trīs gadus vecajam Setam Petrucelli pēdējās divas cīņas viņa karjerā nebija tās veiksmīgākās – gada sākumā viņš piekāpās Džeikobam Noe, bet pēdējā cīņā atzina Karaļa Mo pārākumu.
Profesionālajā MMA Petrucelli ir kopš 2000. gada augusta. Pa šo laiku viņš aizvadījis divdesmit vienu cīņu, no kurām četrpadsmit mačos svinējis uzvaras. Jāpiemin, ka no šīm četrpadsmit uzvarām divpadsmit viņš izcīnīja ar nokautu.

Lai arī Sets savulaik startējis UFC, WEC un EliteXC rindās, pasaules slavu viņš ieguva 2008. gadā pēc uzvaras pār Kevinu „Kimbo Slaisu” Fergusonu, iegūstot iesauku „Kimbo Slaisa slepkava”. Viņa aktīvā bez uzvaras pār Slaisu ir panākumi arī pār bijušajiem UFC čempioniem Denu Severnu (101-19-7) un Riko Rodrigezu (51-19-0).

Izmantotie resursi:
UFC News and MMA News, UFC Rumors, Rankings,...
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...


Antonijs de Anželiss. Foto: Latvijas Džudo federācija

De Anželisam zaudējums Eiropas čempionāta džudo pirmajā cīņā

LETA. Latvijas cīkstonis Antonijs de Anželiss ceturtdien Horvātijā cieta zaudējumu Eiropas džudo čempionāta pirmajā cīņā.
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.