Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Lavars Džonsons no Strikeforce pāriet uz UFC

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Lavars Džonsons no Strikeforce pāriet uz UFC
Lavars Džonsons
Foto: strikeforce.com

Strikeforce smagā svara cīkstonis Lavars Džonsons (15-5-0), kurš šīs organizācijas rindās startēja kopš 2009. gada, vakar pārgājis uz citu kompānijas „Zuffa” piederošo organizāciju – UFC. Pasaules spēcīgākās federācijas rindās Džonsons debitēs 2012. gada 28. janvārī pret Džoiju Beltranu (13-6-0).

Trīsdesmit četrus gadus vecā kluba „American Kickboxing Academy” audzēkņa Lavara „Melnā Supermena” Džonsona debija UFC notiks cīņu šova „UFC on FOX 2” ietvaros. Viņam pretī stāsies četrus gadus jaunākais Džoijs Beltrans, kuram šī būs jau septītā cīņā UFC rindās.

Izskatās, ka iemesls kāpēc UFC no Strikeforce piesavinājusi gandrīz divus metrus garo Džonsonu ir viņa iespaidīgais nokautu procents. No piecpadsmit uzvarētajām cīņām, trīspadsmit mačos amerikānis savus pretiniekus uzvarējis ar nokautu. Tomēr, Lavars nav tas izcilākais smagsvars, kuru UFC varēja savākt, taču liekas, ka organizācija vairāk lika akcentu uz to, ka „Melnā Supermena” cīņas ir ļoti skatāmas.

Džonsona uzvarēto sportistu vidū nav neviena vērā ņemama uzvārda… Viņš ir uzvarējis tikai augstākās līgas statistus un maisus. Līdz šim nopietnākais pārbaudījums melnādainajam sportistam bija cīņa ar Šeinu del Rosario, kuram Džonsons atdeva uzvaru jau pirmajā raundā.

Otrs pēc vārda spēcīgākais pretinieks priekš Lavara Džonsona varētu būt Džoijs Beltrans, kurš savus spēkus izmēģinājis UFC, Strikeforce un Bellator rindās. UFC Beltrans startē jau kopš 2010. gada, kur no aizvadītajām sešām cīņām izcīnītas trīs uzvaras. Un zaudējumi piedzīvoti tikai pēc punktiem.

Beltrans var lepoties ar uzvarām pār tādiem vīriem kā Tims Hags un Hjūstons Aleksandrs. Viņš cīnījies arī ar tādiem pazīstamiem smagsvariem kā Tonijs Lopezs, Pets Berijs, Mets Mitrione u.c. taču šos sportistu viņam nav izdevies uzvarēt, atzīstot viņu pārākumu pēc punktiem.

„UFC on Fox: Evans vs. Davis” cīņu pāri

Rashad Evans vs. Phil Davis
Chael Sonnen vs. Mark Muñoz
Michael Bisping vs. Demian Maia
Cody McKenzie vs. Michael Johnson
Mike Russow vs. John-Olav Einemo
Cub Swanson vs. George Roop
Chris Camozzi vs. Dustin Jacoby
Evan Dunham vs. Paul Sass
Eddie Wineland vs. Johnny Bedford
Joey Beltran vs. Lavar Johnson

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...