Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Hektors Lombards UFC debitē ar zaudējumu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Hektors Lombards UFC debitē ar zaudējumu
Hektors Lombards
Foto: mmahits.com

Bijušais Bellator vidējā svara čempions, kubiešu sportists Hektors Lombards (31-3-1), kuram šodien šova „UFC 149 - Faber vs. Barao” ietvaros bija pirmā mačs UFC rindās, trīs raundu cīņā pēc punktiem piedzīvoja negaidītu zaudējumu organizācijas veterānam Timam Botčam (16-4-0).

Pirms šī mača gaisā virmoja ļoti liela ažiotāža, jo Hektoram Lombrdam uzvaras gadījumā pār Timu Botču automātiski tiktu dota iespēja stāties pretī UFC vidējā svara čempionam Andersonam Silvam. Līdz ar to kā neapstrīdams favorīts uz šo maču, protams, bija izlikts Lombards, kurš nebija zaudējis pēdējās divdesmit piecas cīņas.

Taču UFC būris visas lietas salika pa punktiem... Pirmā raunda sākumā nemanāms bija kubieša izslavētais slepkavas instinkts, agresivitāte un nepārspējamais nokautera spēks, pateicoties, kuriem Lombards ir izcīnījis divdesmit četras uzvaras pēc kārtas, pie tam deviņpadsmit no tām beidzis priekšlaicīgi. Labāk pa būri kustējās augumā raženais Tims Botčs, kurš veiksmīgi ieturēja distanci. Tiesa, pirmajā raundā Hektoram izdevās dabūt zemē trīsdesmit vienu gadu veco amerikāni un izdarīt vienu no saviem firmas sitieniem, taču Tims ātri tika atpakaļ uz kājām un turpināja dominēt pār kubieti, aizvadot pirmo raundu savā zīmē.

Uz otro piecminūti Lombards iznāca jau daudz agresīvāks un mēģināja aizstiegties līdz Tima žoklim ar kreiso āķi, bet neviens sitiens tā arī ar pietiekamu jaudu neaizsniedza mērķi. Hektors daudz aktīvāk presingoja Botču, taču amerikānis pamanījās atbildēt ar trāpīgiem „low kick” sitieniem (pēc viena no šiem sitieniem sportists savainoja kāju - J.E.). Lombards noteica toni šajā raundā, taču ko viņš rādīja tie bija tikai kādi sešdesmit procenti no tā snieguma, ko viņš demonstrēja Bellatorā.

Trešais raunds bija pavisam blāvs -neko vērā ņemamu nerādīja ne Tims Boetčs, ne Hektors Lombards. Botčs, pat ar savu savainoto kāju (esot aizdomas, ka ir lūzums - J.E.) diezgan labi kustējās pa cīņas laukumu, izdarīja vairākus sitienus, taču neviens īsti nesasniedza mērķi. Pēc vairāku kontrositienu izdarīšanas Lombards nolēma nogāzt pretenieku uz ringa dēļiem, lai turpinātu cīņu parterā, taču Tims veikli tika uz kājām un līdz fināla gonga atskanēšanai pat paspēja izdarīt sitienu ar celi.

Visai negaidīti, daloties tiesnešu domām, soģi ar nevienbalsīgu lēmumu pēc punktiem (29-28, 28-29 un 29-28) uzvaru atdeva Timam Botčam, kuram šī bija ceturtai panākums pēc kārtas. Savukārt Lombardam šis bija pirmais zaudējums kopš 2006. gada.

„Esmu priecīgs, ka man izdevās viņam sagādāt pirmo zaudējumu,” gandarīts pēc uzvaras bija Botčs.

„Hektoram ir smagi sietieni. Viņš ir spēcīgs sportists. Domāju, ka viņš vēl daudzus čaļus nokautēs un parādīs daudzas lieliskas cīņas UFC rindās.”

„UFC 149 - Faber vs. Barao” rezultāti

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
1.Renan BaraoUrijah FaberDecision (unanimous)55:00
2.Tim BoetschHector LombardDecision (split)35:00
3.Cheick KongoShawn JordanDecision (unanimous)35:00
4.James HeadBrian EbersoleDecision (split)35:00
5.Matt RiddleChris Clementssubmission (arm-triangle choke)32:02
6.Nick RingCourt McGeeDecision (unanimous)35:00
7.Francisco RiveraRoland DelormeKO (punches)14:19
8.Ryan JimmoAnthony PeroshKO (punches)10:07
9.Bryan CarawayMitch Gagnonsubmission (rear-naked choke)31:39
10.Antonio CarvalhoDaniel PinedaKO (punches)11:11
11.Anton KuivanenMitch ClarkeDecision (split)35:00

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...

     [+] [-]

, 2012-07-22 12:53, pirms 12 gadiem
nu ufc ir tak cita elite es lidz 5tai klasei arii biju kruts,daamn

     [+] [-]

, 2012-07-22 14:09, pirms 12 gadiem
nu neko īpašu viņš arī neparādija...

     [+] [-]

, 2012-07-23 00:26, pirms 12 gadiem
Ja mani kādreiz piemeklēs bezmiegs, tad es jau zinu kā rīkošos - noskatīšos Kongo un Džordana cīņu...
Labi, ka es noskatījos visas cīņas, jo pirmās septiņas cīņas bija labas, bet, kad lieta nonāca līdz main eventam emociju un intereses nebija nekādas.