Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Eiropas čempionātā Latviju pārstāvēs septiņi džudisti

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Eiropas čempionātā Latviju pārstāvēs septiņi džudisti
Jevgeņijs Borodavko olimpiskajās spēlēs 2012
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

24. aprīlī Francijas pilsētā Monpeljē sāksies Eiropas džudo čempionāts, kas ir vienlaikus viens no svarīgākajiem gada startiem un pēdējais turnīrs pirms olimpiskās atlases sakuma. Čempionātā mūsu valsti pārstāvēs septiņi sportisti, tajā skaitā arī 2013. gada EČ bronzas medaļnieks Jevgeņijs Borodavko, informē Latvijas Džudo federācija.

Visiem mūsu sportistiem ir Eiropas galveno startu pieredze (izņemot Dmitriju Fedosejenkovu), bet divi no komandas dalībniekiem iepriekš izcīnījusi Eiropas čempionātu medaļas. Jevgeņijs Borodavko ir trīskārtējais Eiropas bronzas medaļu ieguvējs (2009, 2011, 2013), bet Konstantīns Ovčiņņikovs kļuva par bronzas medaļnieku 2012. gadā. Izlases vecākais treneris Oļegs Baskins atzīmē, ka visi sportisti ir labi sagatavoti un spējīgi paradīt attiecīgu rezultātu.

Latvijas komandas sastāvs:

-60 kg Andrejs Magers (Lido, Rīga) - 24. aprīlī,
-73 kg Dmitrijs Fedosejenkovs (Lido, Rīga) - 25. aprīlī,
-81 kg Konstantīns Ovčiņņikovs (Vsevoloda Zeļonija džudo skola, Rīga) - 25. aprīlī,
-90 kg Aigars Mīlenbergs (Kyodai, Rīga) - 26. aprīlī,
-100 kg Jevgeņijs Borodavko (Makkabi, Rīga) - 26. aprīlī,
-100 kg Viktors Reško (Ziemeļblāzma, Rīga) - 26. aprīlī,
+100 kg Artūrs Ņikiforenko (Makkabi, Rīga) - 26. aprīlī.

Komandas treneri: Oļegs Baskins, Aleksandrs Osnačs, Vsevolods Zeļonijs, Gatis Mīlenbergs. Ārsts: Romāns Osipenko. Oficiālais pārstāvis: Raimonds Rublovskis.

Informāciju sagatavoja Darja Davidova.

Izmantotie resursi:
www.judo.org.lv