Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Edgars Skrīvers stāsies pretī somam Kallem Arvelinam

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Edgars Skrīvers stāsies pretī somam Kallem Arvelinam
Edgars Skrīvers
Foto: tukumabrali.lv

Vairākkārtējais Latvijas čempions karatē - do, kurš šobrīd ir viens no vadošajiem Latvijas MMA vieglā svara cīkstoņiem – Edgars Skrīvers (4-1-0) savu nākamo MMA cīņu aizvadīs 24. martā „Arēnā Rīga” šova „TM Fighting Grand Prix” ietvaros pret somu sportistu Kalli Arvelinu (0-3-0).

Divdesmit gadus vecais Tukuma karatē kluba „RanRan” pārstāvis Edgars Skrīvers profesionālo MMA karjeru uzsāka 2010. gadā ar zaudējumu pēc punktiem Igaunijas sportistam, Eiropas karatē – do čempionam Amidam Mageramovam (1-0-0). Jau pēc dažiem mēnešiem tukumnieks atkal devās ringā, lai stātos pretī bijušajam Latvijas vieglā svara čempionam Mihailam Zabajevam (6-5-0), kuru Skrīvers uzveica ar tehnisko nokautu, nolīdzinot iepriekš ciesto zaudējumu. Pēc piekāpšanās tolaik mazpieredzējušajam Skrīveram bijušais čempions Zabejevs nozuda no Latvijas MMA skatuves, lai, iespējams, tuvākajā laikā atgrieztos un turpinātu priecēt skatītājus ar skaistām cīņām.

Tad sekoja MMA debitanta Toma Bordāna (0-4-0) kārta… Edgars ar rīdzinieku tika galā diezgan pārliecinoši un nodrošināja sev vietu Latvijas MMA izlases sastāvā, kura 2010. gada novembrī stājās pretī Krievijas vienībai. Starp citu Skrīvers mūsu komandai atnesa vienīgo uzvaru, ar tehnisko nokautu uzveicot Aleksandru Savinu no Maskavas.

Pēdējo reizi Edgars Skrīvers, kurš pus gadu cīnījās ar traumu ārstēšanu, ringā kāpa 2011. gada oktobrī pret citu bijušo karatistu Alekseju Povulanu (2-2-0). Arī Povulans, kurš pirms tam nebija jutis zaudējuma rūgto garšu, tukumniekam nebija šķērslis, lai izcīnītu kārtējo uzvaru ar nokautu.

Martā Skrīveram stāv priekšā nākamais pārbaudījums – četrdesmit divus gadus vecais Kalle Arvelins (sportists savu dzimšanas dienu svinēja 31. decembrī – J.E.), kurš sportista karjeras laikā pabijis Somijas amatieru boksa, karatē, kikboksa un šūtū čempionu godā. Tiesa, profesionālajā MMA somam nav tiki labi panākumi kā amatieru sportā. Kalle aizvadījis trīs cīņas un visās cietis sakāves. Viņš cīnījies ar MMA iesācējiem Sebastianu Cepedu (2-0-0), Fernandesu Gonzalesu (1-0-0) un Jani Ridasmā (1-0-0).

„Tas man būs ļoti labs pārbaudījums. Somam ir ļoti liela pieredze,” pārliecināts Skrīvers, kurš visas uzvaras ir izcīnījis ar nokautiem. „Mēģināšu viņu pārspēt ar savu tehniku un tā teikt jaunību. Esmu ātrs un izturīgs, domāju, ka tas būs noteicošais faktors šajā cīņā. Bet kā jau minēju, Arvelinu nedrīkst novērtēt par zemu, jo tomēr viņam ir liela pieredze, un spriežot pēc video – viņš ir labā fiziskā kondīcijā.”

Kalle Arvelins

Edgars Skrīvers

„TM Fighting Arena” zināmie MMA pāri

Mārtiņš Egle vs. Valdas Pocevicius (Lietuva)
Edgars Skrīvers vs. Kalle Arvelin (Somija)
Artūrs Černavskis vs. Jimmy Immonen (Somija)
Romāns Skiba vs. Andrej Monzolo (Igaunija)
Mārtiņš Lūkins vs. Teodoras Aukstuolis (Lietuva)
Mārtiņš Kukulis vs. Rolands Mikalauskas
Gints Bensons vs. Ņikita Petrovs

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...
tukumabrali.lv
Fight club Faraon

  +1 [+] [-]

, 2012-01-22 22:10, pirms 12 gadiem
He bus intereseanti redzet darbiba visus martinus. lukins un kukuls sen nav redzeti darbiba.cerams ka ta nav karteja pile par vinu piedalisanos. egle ar valdu-ta bus bomba. protams ari skrivera faits bus kicigs.

  +1 [+] [-]

, 2012-01-23 10:41, pirms 12 gadiem
Domāju ka Somam grūtības nesagādās Skrīveris.Skrīveris mazliet sevi pārvērtē, bet nu, lai jau veicās!

  +1 [+] [-]

, 2012-01-23 13:09, pirms 12 gadiem
Domāju ,ka Skrīveram grūtības nesagādās soms.

  +1 [+] [-]

, 2012-01-23 13:36, pirms 12 gadiem
būs jāiet beidzot paskatīties.