Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Marks Hants Japānā nokautē Roju Nelsonu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Marks Hants Japānā nokautē Roju Nelsonu
Marks Hants
Foto: mmamania.com

Divu smagā svara divīzijas apaļīgāko vīru cīņa Japānā notiekošajā MMA cīņu šova „UFC Fight Night 52” ietvaros starp jaunzēlandieti Marku Hantu (10-8-1) un bijušo IFL smagā svara čempionu Roju Nelsonu (20-10-0) beidzās pavisam negaidīti. Uzvaru ar nokautu otrajā raundā izcīnīja Hants.

Šo cīņu starp cīņu sporta veterāniem – prestižā kikboksa turnīra „ K-1 World Grand Prix 2001” uzvarētājus Marku Hantu un kolorīto amerikāņu nokautu meistaru Roju Nelsonu, japāņu publika un fani visā pasaulē gaidīja ar lielu nepacietību.

Šī divkauja pierādīja, ka smagajā svara kategorijā grūti izteikt prognozes pirms cīņas, jo šādos mačos uzvarētāju var izšķirt tikai viens sitiens. Tā notika arī šajā mačā.

Pirmajā raundā Hants nodemonstrēja labu distances izjūtu un prasmi aiziet no metieniem un ieiešanas kājās, neļaujot Nelsonam turpināt cīņu parterā. Pirmā piecminūte aizritēja līdzīgā manierē, taču nedaudz sekmīgāks uz kopējā fona izskatījās tieši jaunzēlandiešu smagsvars.

Otro raundu ļoti cerīgi uzsāka Rojs Nelsons, kuram beidzot izdevās nogāzt pretinieku zemē un turpināt cīņu parterā. Viņš mēģināja pielietot žņaugšanas paņēmienu, taču tas izrādījās neveiksmīgs un Hants atkal tika uz kājām.

Pamazām pilnīgu kontroli pārņēma Marks Hants, kurš ar savām sitienu kombinācijām spēja apiet amerikāņa aizsardzību. Raunda vidū jaunzēlandiešu smagsvars izdarīja spēcīgu sitienu ar roku jeb tā saukto „āķi”, pēc kā Nelsons bezsamaņā atradās uz ringa dēļiem.

Hantam izdevās tas, kas bija izdevies vien bijušajam UFC smagā svara čempionam Andrejam Arlovskim, proti, nokautēt cilvēku, kurš tiek saukts par cietākā žokļa īpašnieku UFC smagā svara divīzijā.

„UFC Fight Night 52” rezultāti:

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
1.Mark HuntRoy NelsonKO (punch)23:00
2.Myles JuryTakanori GomiTKO (punches)11:32
3.Yoshihiro AkiyamaAmir Sadollahdecision (unanimous)35:00
4.Miesha TateRin Nakaidecision (unanimous)35:00
5.Kiichi KunimotoRichard Walshdecision (split)35:00
6.Kyoji HoriguchiJon Delos ReyesTKO (punches)13:48
7.Masanori KaneharaAlex Caceresdecision (unanimous)35:00
8.Katsunori KikunoSam Siciliasubmission (rear-naked choke)21:38
9.Hyun Gyu LimTakenori SatoTKO (elbows)11:18
10.Kyung Ho KangMichinori Tanakadecision (split)35:00
11.Johnny CaseKazuki Tokudometechnical submission (guillotine choke)22:34
12.Maximo BlancoDaniel Hookerdecision (unanimous)35:00

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...

  +1 [+] [-]

, 2014-09-21 11:20, pirms 10 gadiem
neko citu arī nebiju gaidījis no Hunt vs Nelson Lielisks Hunts beidzamajas cīņās
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-09-21 20:42, pirms 10 gadiem
protams, ka Hants bija favorīts jau pirms cīņas-visos reitingos bija augstāk par Nelsonu un skaidrs ka Nelsonam šance uz uzvaru bija tikai parterā-standupā pret Hantu viņam nekādu variantu...kārtējais skaistais walk away knockout no Hanta...gribu redzēt remaču ar Dos Santosu...jo pirmajā cīņā Hants bija slims un vēl tā kājas trauma-bija redzams ka nav savā ādā īsti...

     [+] [-]

, 2014-09-21 22:43, pirms 10 gadiem
Tiešām, kas te negaidīts? Tieši Hants bija šīs cīņas oficiālais favorīts. Taču manā skatījumā tieši Nelsons negaidīti paņēma pirmo raundu, bet otrajā viņam strauji izbeidzās degviela, diemžēl, tāpēc arī zaudēja.

  -1 [+] [-]

, 2014-09-22 01:02, pirms 10 gadiem
Nupat noskatijos ciinjas ierakstu, bet jutos paarsteigts redzot nokautu jo pirms tam sheit izlasiju aprakstu ka; "Raunda vidū jaunzēlandiešu smagsvars izdarīja spēcīgu sitienu ar roku jeb tā saukto „āķi”, pēc kā Nelsons bezsamaņā atradās uz ringa dēļiem.". Kuraa vietaa bija taa bezsamanja, ja tas butu bijis boksa machs tad tas butu viegls nokdauns, Nelsons paris sekunzu laikaa piecelas kaut ari nebij jasteidzaas, vai tad viegls nokdauns ir bezsamanja?

     [+] [-]

, 2014-09-22 10:22, pirms 10 gadiem
Valents rakstīja: Nupat noskatijos ciinjas ierakstu, bet jutos paarsteigts redzot nokautu jo pirms tam sheit izlasiju aprakstu ka; "Raunda vidū jaunzēlandiešu smagsvars izdarīja spēcīgu sitienu ar roku jeb tā saukto „āķi”, pēc kā Nelsons bezsamaņā atradās uz ringa dēļiem.". Kuraa vietaa bija taa bezsamanja, ja tas butu bijis boksa machs tad tas butu viegls nokdauns, Nelsons paris sekunzu laikaa piecelas kaut ari nebij jasteidzaas, vai tad viegls nokdauns ir bezsamanja?
Ar purnu pa priekšu ielidot ringa dēļos ar ļenganām rokām gar sāniem ir viegls nokdauns?
Šis ir MMA, nevis bokss, guļošus drīkst klapēt, tāpēc arī viegls nokdauns = cīņa galā pāris sekunžu laikā.