Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Oļegs Jemeļjanovs cīnīsies par Latvijas čempiona titulu pankrationā

Oļegs Jemeļjanovs cīnīsies par Latvijas čempiona titulu pankrationā
Oļegs Jemeļjanovs
Foto: fightclub.lv

Eiropas čempions pankrationā junioriem svarā virs 95 kg Oļegs Jemeļjanovs 23. decembrī Rīgā šova „Sev Arch cup 2– Survivors” ietvaros cīnīsies par vakanto Latvijas čempiona jostu pankrationā līdz 95 kg ar Saldus džudo kluba „LIDO-Saldus” sportistu Klāvu Peleģi.

Astoņpadsmit gadus vecais Jemeļjanovs šogad ne tikai kļuva par Eiropas čempionu pankrationā (junioriem), bet arī par pasaules čempionu MMA (junioriem). Rīdzinieks arī aizvadījis vienu profesionālo MMA cīņu, kurā guva uzvaru pēc punktiem pār daugavpilieti Edgaru Federoviču. Oļegs ir arī vairākkārtējs Latvijas čempions pankrationā virs 95 kg, taču svarā līdz 95 kg titulētajam rīdziniekam čempiona titulu pagaidām nav.

Savukārt Jemeļjanova vienaudzim Klāvam Peleģim šī būs debija cīņas sportā. Viņš ir vairākkārtējs Latvijas čempionātu svarcelšanā (junioriem) medaļnieks, kurš papildus treniņiem smagatlētikā trenējas džudo klubā „LIDO-Saldus”.

Jāpiemin, ka Peleģa debijai cīņas sportā bija jānotiek jau 25. novembrī Saldū pret jau pieminēto Oļegu Jemeļjanovu, taču noliktais mačs nenotika, jo rīdzinieks tajā pašā datumā izdomāja piedalīties šovā „TM fight GP selection” un iziet ringā pret Federoviču.

„Jemeļjanovam ir grūti atrast pretinieku. Puisis savā vecumā ir ļoti pieredzējis, tāpēc augsti novērtējam Peleģi, kurš par spīti Oļega sasniegumiem sportā piekrita šai cīņai,” skaidroja Jemeļjanova treneris un šīs cīņas organizators Manvels Isadžanjans.

Lai arī Klāvs Peleģis nav aizvadījis līdz šim nevienu cīņu, viņa treneris Gatis Baumanis par savu audzēkni ir drošs: „Klāvs ir spēcīgs puisis. Treniņos daudz strādājam pie pārejas parterā un cīņu tajā. Puisis ir centīgs un ļoti vēlas cīnīties. Domāju, ka viņš parādīs labu cīņu.”

„Sev Arch cup 2– Survivors” cīņu pāri

Nr.CīkstonisKlubsCīkstonisKlubsCīņu stils
1Jānis DubovsSev ArchGatis VītolsKamakura (Jelgava)Pankrations
2Jānis TapiņšSev ArchVjačeslavs LeckoPigmahia (Riga)Pankrations
3Edgars LagzdiņšSev ArchJevgēņijs StreļcovsValmieraPankrations
4Pāvels BaženovsSev ArchIlgars KuļijevsSparta (Rīga)Kato-Agon
5Rubens AsatrjansSev ArchDeivids KviesisKamakura (Jelgava)Pankrations
6Vjačeslavs PatjohaSev ArchNiklāvs KurpinieksKamakura (Jelgava)Pankrations
7Sandis BlumsSev ArchArtūrs UzulsLIDO (Saldus)Pankrations
8Pavels RogovsSev ArchAldis SlušnijsKamakura (Jelgava)Pankrations
9Murats MusajevsSev ArchDāvis CelmsLIDO (Saldus)Pankrations
10Maksims VeričsSev ArchAleksandrs ČornijsSparta (Rīga)Pankrations
11Antons BelousovsSev ArchHasans MežijevsSparta (Rīga)Kato-Agon
12Deniss RovņaginsSev ArchArnolds BikovsKamakura (Jelgava)Pankrations
11Jānis LaicānsSev ArchValdis MartinkevičsPigmahia (Rīga)Pix-Lax
12Oļegs JemeļanovsSev ArchKlāvs PeleģisLIDO (Saldus)Pankrations

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...


Antonijs de Anželiss. Foto: Latvijas Džudo federācija

De Anželisam zaudējums Eiropas čempionāta džudo pirmajā cīņā

LETA. Latvijas cīkstonis Antonijs de Anželiss ceturtdien Horvātijā cieta zaudējumu Eiropas džudo čempionāta pirmajā cīņā.
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.