Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Latvijas cīņas vadītājs: "Eiropas spēlēs cīnīsimies par medaļām"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Latvijas cīņas vadītājs: "Eiropas spēlēs cīnīsimies par medaļām"
Laura Skujiņa, prezidents Dzintars Urbančiks, Anastasija Grigorjeva
Foto: Latvijas Cīņas federācija

Latvijas Cīņas federācijas (LCF) prezidents Dzintars Urbančiks sarunā ar portālu Sportacentrs.com atklāj, ka uz pirmajām Eiropas spēlēm gatavojas doties 10-11 cīkstoņi. Tik daudz sportistu mums nebūs nevienā citā disciplīnā. Trīskārtējā Eiropas čempione Anastasija Grigorjeva ir viena no galvenajām pretendentēm uz visaugstākajām vietām.

"Ja runājam par sastāvu, tad Eiropas spēlēs mēs esam iespaidīgi daudz un cīnīsimies par medaļām," atklāj cīkstoņu prezidents Dzintars Urbančiks.

Mūsu cīņas vadošais funkcionārs atzīst, ka Latvija ir viena no retajām valstīm, kur pēdējā laikā sieviešu cīņā ir būtiski labāki rezultāti nekā vīriešiem. "Protams, sieviešu cīņā ir mazāka konkurence, bet tā nav panākumu atslēga. Sieviešu cīņā arī ir pietiekami laba konkurence, un līmenis ar katru gadu strauji aug. Mūsu meitenes labāk atrod motivāciju smagam darbam un labāk noskaņojas skaistām uzvarām, bez veiksmes te arī neiztikt. Vīriešiem trūkst lielākas motivācijas smagam darbam nežēlīgā konkurencē. Ir smagi jāstrādā, lai sasniegtu mērķi, ar vienu entuziasmu neizdzīvosi, tāds ir mūsu sporta veids. Puišiem gribās visu un uzreiz, it īpaši jaunajiem," norāda LCF prezidents.

Latvijas cīņas izlases sastāvs 12.-28. jūnija Eiropas spēlēm: Češlavs Beštenis, Anastasija Grigorjeva, Kristaps Kalnakārklis, Jevgeņijs Koļcovs, Igors Kostins, Imants Lagodskis, Dmitrijs Mihailovs, Violeta Ponomarjova, Karolīna Tjapko, Armands Zvirbulis, kā arī rezervists Aleksandrs Višņakovs.

Veselības apsvērumu dēļ šajās sacensībās nepiedalīsies pērnā gada Eiropas un pasaules bronzas medaļniece Laura Skujiņa. Sarakstā bija arī jaunais talants Alberts Jurčenko, tomēr tika izlemts, ka viņš gatavosies Eiropas junioru čempionātam, kas arī notiks jūnijā.

Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku 6000 sportisti sadalīs 253 medaļu komplektus, sacensības notiks 30 disciplīnās, tostarp 6 neolimpiskajās. Tiek lēsts, ka Eiropas spēlēs Latvijas delegācijā varētu būt vismaz 60 sportisti. Visvairāk mūsējo būs cīņā (10-11), savukārt pa 5-7 mūsu sportistiem varētu startēt četros sporta veidos (vingrošana, pludmales volejbols, džudo, peldēšana).

Izmantotie resursi:
www.baku2015.com

  +4 [+] [-]

, 2015-05-20 15:28, pirms 9 gadiem
Žēl gan, ka Skujiņa nespēlēs. Samoilovs/Šmēdiņš un Štrombergs arī nestartēs...

  +1 [+] [-]

, 2015-05-20 15:33, pirms 9 gadiem
šošeju, kalnus un BMX kopā ņemot, pēc skaista riteņbraucēji noteikti būs pirmajā vietā.

  +1 [+] [-]

, 2015-05-20 15:38, pirms 9 gadiem
točka rakstīja: Žēl gan, ka Skujiņa nespēlēs. Samoilovs/Šmēdiņš un Štrombergs arī nestartēs...
medaļu pretendenti: Grigorjeva, Treimanis, varbūt vēl Borodavko un tas nedzirdētais karatistis.

  +1 [+] [-]

, 2015-05-20 16:51, pirms 9 gadiem
ikri rakstīja: medaļu pretendenti: Grigorjeva, Treimanis, varbūt vēl Borodavko un tas nedzirdētais karatistis.
"Karatistis"? Patiešām kaut kas nedzirdēts!