Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Tito Ortizs savu karjeru noslēgs ar cīņu pret Forestu Grifinu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Tito Ortizs savu karjeru noslēgs ar cīņu pret Forestu Grifinu
Tito Ortizs (pa kreisi) cīņā ar Forestu Grifinu
Foto: mmafighting.com

Bijušais UFC pussmagā svara čempions, amerikānis Tito Ortizs (16-10-1) 7. jūlijā šova „UFC 148” ietvaros noslēgs savu profesionālo MMA karjeru ar cīņu pret citu bijušo UFC čempionu Forestu Grifinu (18-7-0). Šī sportistiem būs trešā savstarpējā tikšanās cīņu būrī.

„7. jūlijs, Lasvegasa, MGM, UFC 148, cīņa notiks,” Tviterī savu prieku par gaidāmo cīņu ar Forestu Grifinu neslēpa Tito Ortizs.

Bijušais UFC čempions Ortizs, kurš ilgu periodu cīnījās ar dažādiem savainojumiem, labu morālo pacēlumu guva pērnā gada jūlijā, kad viņš negaidīti ar žņaugšanas paņēmienu pieveica Raienu Baderu, pārtraucot trīs zaudējumu sēriju. Par šo cīņu Tito saņēma arī „Submission of the Night” prēmiju. Tiesa, pēc šīs skaistās uzvaras sekoja divas sakāves pēc kārtas Rašadam Evansam un Antonio Rodžerio Nogeiram, pēc kā Ortizs izteicās, ka vēlas cīņu ar Grifinu un pēc šī mača neatkarīgi no rezultāta aiziet no sporta. Bijušā čempiona, kurš savulaik savu titulu spēja nosargāt piecas reizes, vārdus saklausīja UFC vadība, kura sportistam dos tādu iespēju.

Pirmoreiz Ortiza un Grifina ceļi krustojās 2006. gadā šovā „UFC 59”. Toreiz uzvaru ar nevienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem izcīnīja Tito. Vēlāk šī asiņainā cīņa tika atzīta par 2006. gada labāko maču.

Otro reizi sportisti tikās pēc trīs gadiem šova „UFC 106” ietvaros. Vēsture atkārtojās, jo arī šī cīņa noslēdzās pēc punktiem, kurā tiesneši uzvarētāju noteica ar nevienbalsīgu lēmumu. Tiesa, šoreiz uzvaru soģi atdeva Grifinam, kā rezultātā tika izlīdzināts sportistu savstarpējo cīņu rezultāts.

Tagad Tito Ortizs ar Forestu Grifinu tikties jau trešo reizi. Priekš Tito šī cīņa pieliks punktu piecpadsmit gadu ilgušajai karjerai, savukārt Grifinam uzvara pār veterānu neko nedos. Pēc UFC prezidenta Dana Vaita vārdiem, ka „Forests vienmēr būs ar organizāciju”, kas garantē, ja gadījumā sportists šajā triloģijā piekāpjas Tito Ortizam, atlaists viņš netiks.

Jāpiemin, ka Ortiza – Grifina duelis nebūs vienīgā triloģija MMA šovā „UFC 148”… Trešo reizi aci pret aci tiksies senie paziņas UFC vieglākā (Bantamweight – no angļu. val.) svara čempions Dominiks Kruzs (19-1-0) ar titula pretendentu Uriju Faberu (26-5-0). Arī viņu savstarpējais rezultāts ir 1:1.

„UFC 148” cīņu pāri (Apstiprinātie)

Rich Franklin vs. Cung Le
Michael Bisping vs. Tim Boetsch
Renan Barão vs. Jeff Hougland
Tito Ortiz vs. Forrest Griffin
Dominick Cruz vs. Urijah Faber

Izmantotie resursi:
UFC, Mixed Martial Arts (MMA) News, Results -...
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...

     [+] [-]

, 2012-03-21 09:24, pirms 12 gadiem
Šis, manuprāt, būt vienreizējs cīņas pasākums..
Esmu par Rich Franklin, Tim Boetsch, Forest Griffin, Urijah Faber.

     [+] [-]

, 2012-03-21 17:03, pirms 12 gadiem
fixaiz rakstīja: Šis, manuprāt, būt vienreizējs cīņas pasākums..
Esmu par Rich Franklin, Tim Boetsch, Forest Griffin, Urijah Faber.
las tev pret bispingsu ?

     [+] [-]

, 2012-03-22 11:04, pirms 12 gadiem
technique rakstīja: las tev pret bispingsu ?
Man vnk viņš nepatīk kā personība.. tāpat kā Tito

     [+] [-]

, 2012-03-22 16:17, pirms 12 gadiem
Bispingam diezgan easy matchup, un ceru, ka Forrests izklapēs no UFC Ortizu ar jauku beatdown, cerams, ka Fabers iedos štangā Cruzam :]

     [+] [-]

, 2012-03-22 18:59, pirms 12 gadiem
Cerams, ka Urijah 'Chinbutt' Faber zaudēs. Pēc pēdējām intervijām kaut kā viņš vairāk nesimpatizē.

     [+] [-]

, 2012-03-23 01:02, pirms 12 gadiem
Yuukan rakstīja: Bispingam diezgan easy matchup, un ceru, ka Forrests izklapēs no UFC Ortizu ar jauku beatdown, cerams, ka Fabers iedos štangā Cruzam :]
bispingam ir laba tehnika, bet sitiens ne tas stiprakais un boecham ir baigais kirbis. lieku naudu, ka pec punktiem panems.

ar ortizu tas pats, forestam lielakas izredzes dauzot pa korpusu bus. tur pedeja laika viss vinam iet pa vilem.

par kruzu gan skiet, ka atkal panems. lai gan gribetos lai feibers panem. citadi ta punktu cina galigi nesimpatize

     [+] [-]

, 2012-03-23 16:15, pirms 12 gadiem
Cik var Barao dot viduvējus fighterus? Viņš gan Cruzu gan Faberu varētu vinnēt!
Pārejās cīņās Franklin, Griffin, Cruz.
Boetsch/Bisping būs laba. Tur 50/50