Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Jakobsens “Cage Warriors” rindās atgriežas ar uzvaru

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Jakobsens “Cage Warriors” rindās atgriežas ar uzvaru
Aleksandrs Jakobsens (no kreisās) pēc uzvaras pār Timu Vaildu
Foto: Cage Warriors

Ar spilgtu uzvaru Eiropas lielākās MMA organizācijas “Cage Warriors” rindās atgriezies Eiropas vieglā svara (-70 kg) čempions norvēģis Aleksandrs Jakobsens (7-1), kurš pirmā raunda izskaņā ar spēcīgu sitienu nokautēja angli Timu Vaildu (9-3).

Divdesmit astoņus gadus vecā Jakobsena ceļi ar “Cage Warriors” šķīrās 2014. gadā pēc norvēģa piedzīvotā zaudējuma cīņā ar zviedru sportistu Rio Ibrahimu (1-1). Pēc tam Aleksandrs nonāca Latvijā un startēja zem vietējās organizācijas FREON karoga, kļūstot par šīs organizācijas Eiropas čempionu.

Savā pēdējā cīņā, ko Jakobsens aizvadīja pērnā gada novembrī Tukumā cīņu šovā “Klondaika Milžu cīņas 5”, viņš uzveica krievu cīkstoni Dmitriju Šestakovu (5-3). Uzreiz pēc šī panākuma norvēģi uzrunāja “Cage Warriors”, piedāvājot viņam atjaunot līgumu.

Jakobsens cerēja, ka britu organizācijas rindās varētu atgriezties tikai martā, taču negaidīti nedēļu pirms nozīmētā mača ar Timu Vaildu, traumu guva Toms Grīns (11-1). Līdz ar to norvēģim tika piedāvāts īsā laika sprīdī piekrist divkaujai ar Vaildu, kurš savās pēdējās cīņās uzveicis bijušos UFC cīkstoņus Mikaelu Lebutu (15-7-2) un Martinu Delaniju (11-2).

Lai arī pirms cīņas Aleksandru Jakobsenu britu bukmeikeri uz šo maču bija izlikuši kā favorītu, cīņas sākumā norvēģis nespēja attaisnot uz sevi liktās cerības. Anglis bija labāks visās pozīcijās, un, iespējams dēļ tā vienā momentā atslābinājās un pirmā raunda izskaņā izlaida spēcīgu sitienu ar roku, pēc kā atradās uz ringa dēļiem.

“Ļoti strikti pieturējos pie plāna. Zināju, ka nedrīkst līst atklātā cīņā ar Vaildu, tāpēc mūsu uzdevums bija nogaidīt īsto momentu, lai izdarītu liktenīgo sitienu. Viss izdevās,” prieku par spilgto uzvaru neslēpa Jakobsens, kurš šobrīd uzkrājis septiņu cīņu uzvaru sēriju.

“Mans mērķis vēl joprojām ir līguma parakstīšana ar UFC. Domāju, ka esmu vienu soli tuvāk savam sapnim. Ceru, ka drīzumā “Cage Warriors” man piedāvās titula maču vai divkauju ar kādu slavenu sportistu, bet, ja nepiedāvās, atgriezīšos Latvijā.”

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...