Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Konstantīns Gluhovs ar Denisu Smoldarevu cīnīsies 21. augustā

Konstantīns Gluhovs ar Denisu Smoldarevu cīnīsies 21. augustā
Konstantīns Gluhovs
Foto: mixfight.ru

Turnīra „M-1 Heavyweight Grand Prix 2013” pusfināla cīņas, kurām kvalificējies arī Latvijas sportists Konstantīns „Lāčplēsis” Gluhovs (26-12-0) notiks 21. augustā Krievijā šova „M-1 Challenge 41” ietvaros, tā ziņo krievu organizācijas M-1 vadība. Gluhovs šajās sacensībās dūres krustos ar igauņu smagsvaru Denisu Smoldarevu (5-0-0).

Turnīra „M-1 Heavyweight Grand Prix 2013” pusfinālam kvalificējušies Šabans Ka (Francija), Magomeds Maļikovs (Krievija), Konstantīns Gluhovs (Latvija) un Deniss Smoldarevs (Igaunija).

Franču smagsvars Čabans Ka (6-1-1) pusfinālam kvalificējās turnīra ceturtdaļfinālā pirmajā raundā ar žņaugšanas paņēmienu uzvarot tās cīņas it kā favorītu Alekseju Kudinu (17-6-0). Tas priekš Ka ir viens no lielākajiem panākumiem viņa četru gadu garajā karjerā. Bet par lielāko viņa sasniegumu tomēr var uzskatīt niču cīņā ar bijušo pretendentu uz UFC smagā svara čempiona titulu Džefu Monsonu (49-15-1).

Savukārt Maļikovs, kurš pasaules slavu ieguva pēc uzvarām pār Alekseju Oleiņiku (44-9-1) un Aleksandru Jemeļjaņenko (23-6-0), pusfinālam kvalificējās uzvarot jau pieminēto Džefu Monsonu. Tiesa, uzvara bija diezgan strīdīga, kaut vai tāpēc, ka pirmais raunds brīdī, kad Monsons atradās vadošajā pozīcijā un uzsāka žņaugšanas paņēmienu, tika apstādinās astoņas sekundes pirms laika.

Beigu beigās Monsons pēc ringa ārsta slēdziena no strīpas tika noņemts otrajā raundā, kas arī bija visai dīvaini, jo pārsistā uzacs nemaz tik traki neasiņoja. Lai vai kā, Maļikovam statistikā tika ierakstīta uzvara ar tehnisko nokautu un nopelnītas tiesības cīnīties ar Čabanu Ka.

Otrajā pusfināla kaujā aci pret aci stāsies divi baltieši, mūsu Konstantīns Gluhovs pret divdesmit vienu gadu veco igauni Denisu Smoldarevu. Gluhovs tiesības turpināt „M-1 Heavyweight Grand Prix 2013” turnīru nopelnīja pēc punktiem uzveicot M-1 Global smagā svara čempionu, amerikāni Keniju Gārneru (12-4-0). Ar šo uzvaru latvietis pārtrauca savu trīs cīņu zaudējumu sēriju. Pēc uzvaras pār Gārneru Gluhovs uzveica MMA veterānu Valentīnu Overīmu (30-29-0), paturot savā īpašumā pirms diviem gadiem izcīnīto PFC smagā svara čempiona titulu.

Overīms un Gārners nav vienīgās šī sporta veida slavenības, ko Kostja ierakstījis savu „upuru” sarakstā. Viņš par klupšanas akmeni bijis arī Mihalam Kitam (14-7-0), Ruslanam Magomedovam (10-1-0), Džesijam Gibsam (10-6-0), Miodragam Petkovičam (32-19-1), Tadam Rimkāvičum (20-9-0), Danielam Omelančukam (15-3-1) u.c.

Lai arī Gluhova tituli un statistika runā paši par sevi, 196 cm garais Smoldarevs nav tas parocīgākais pretinieks, par ko liecina viņa piecās aizvadītajās cīņās piecas izcīnītās uzvaras.

Igaunis ceturtdaļfinālā ar tehnisko nokautu pirmajā raundā uzveica Ibragimu Ibragimovu (4-2-0) un kvalificējās cīņai ar Gluhovu. Interesanti, ka pēc cīņas apstādināšanas krievs neapmierinātībā ar tiesnešu darbību ringā dusmas izgāza uz savu pretinieku, izdarot sitienu ar galvu, par ko no M-1 puses bija diskvalificēts uz mūžu. Pēc soda saņemšanas Ibragimovs izteicās, ka, ja būtu zinājis, ka saņems tik bargu sodu, viņš būtu iesitis arī tiesnesim.

Tiesa, Deniss nevar palielīties ar lielu pieredzi profesionālajā sportā, jo viņš MMA startē tikai kopš 2010. gada, taču viņa uzveikto sportistu sarakstā ir trīs Eiropā labi zināmi vārdi – Deniss Komkins (13-12-0), Ahmeds Sultanovs (12-5-0) un Aliks Tseiko (7-2-0). Domājams, ka Gluhova – Smoldareva cīņa būs ļoti sīva un interesanta.

Izmantotie resursi:
Mix Fight M-1 - Официальный сайт Лиги M-1...
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...


Antonijs de Anželiss. Foto: Latvijas Džudo federācija

De Anželisam zaudējums Eiropas čempionāta džudo pirmajā cīņā

LETA. Latvijas cīkstonis Antonijs de Anželiss ceturtdien Horvātijā cieta zaudējumu Eiropas džudo čempionāta pirmajā cīņā.
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.