Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Jurčenko izcīna 5. vietu Eiropas kadetu čempionātā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Jurčenko izcīna 5. vietu Eiropas kadetu čempionātā
Alberts Jurčenko (centrā) - Latvijas kadetu čempions
Foto: Latvijas Cīņas federācija

Eiropas kadetu (U17) cīņas čempionātā Latvijas pārstāvis Jurčenko otrdien Melnkalnē izcīnījis piekto vietu. Ne tik sekmīgi trešdien bija citi mūsu cīkstoņi, bet vēlāk startēs vēl divi mūsējie.

Brīvās cīņas sacensību pirmajā mačā Alberts Jurčenko (svara kategorijā līdz 69 kg) pieveica vācieti Benjaminu Opicu (4:2), astotdaļfinālā viņš bija pārāks par ungāru Balažu Šelu (9:5), bet ceturtdaļfinālā mūsu cīkstonis piekāpās azerbaidžānim Apdulmuslimam Muhidinovam (0:8), kurš vēlāk kļuva par Eiropas čempionu, nevienā cīņā nezaudējot ne punkta.

Gandarījuma turnīrā, cīnoties par bronzas medaļu, Jurčenko vispirms uzveica baltkrievu Ali Hužeiriju (9:3), bet izšķirošajā mačā atzina bulgāra Evelina Ruseva pārākumu (0:8). Līdz ar to kopvērtējumā mūsu sportists ierindojās 5. vietā, atkārtojot savu iepriekšējā gada panākumu.

Iepriekš tika minēts, ka Jurčenko ir mūsu galvenais pretendents uz medaļu Eiropas kadetu čempionātā. Šogad viņš bija uzvarējis praktiski visās starptautiskajās sacensībās, bet jāsaka, ka tie gan nebija augstākās raudzes turnīri. Eiropas čempionātā pretī nāca stiprāki pretinieki.

Eiropas čempionātā šodien startēja vēl trīs Latvijas brīvās cīņas pārstāvji. Oļegs Stasivs (46 kg) bez ierunām zaudēja jau pirmajā cīņā (0:9). Alans Amirovs (63 kg) pirmajā mačā uzvarēja maķedonieti (6:2), bet otrajā cīņā piekāpās turkam (0:8). Savukārt tikmēr Reinards Andžāns (76 kg) savā pirmajā mačā atspēlējās no 3:7 un izcīnīja uzvaru (14:9), bet otrajā cīņā viņš atzina turka pārākumu (0:8).

Brīvās cīņas sacensībās rīt startēs mūsu Viktorija Lukjaņeca (līdz 56 kg). Savukārt grieķu-romiešu sacensībās startam 22. jūnijā pieteikts Latvijas cīkstonis Iļja Žukovs (līdz 42 kg).

Izmantotie resursi:
fila-official.com