Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Duglass Lima jaunais Bellator pusvidējā svara čempions

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Duglass Lima jaunais Bellator pusvidējā svara čempions
Duglass Lima
Foto: mmajunkie.com

Vakarnakt par jauno Bellator pusvidējā svara čempionu tika kronēts brazīliešu atlēts Duglass Lima (26-5-0), kurš otrajā raundā pēc pretinieka sekundantu atteikuma izcīnīja uzvaru ar tehnisko nokautu pār amerikāni Riku Honu (18-3-0).

Divdesmit sešus gadus vecā Duglasa Limas pirmais mēģinājums iekarot Bellator pusvidējā svara olimpu notika 2012. gadā cīņā ar toreizējo čempionu Benu Askrenu (12-0-0), taču tika piedzīvots zaudējums pēc punktiem.

Limam bija nepieciešams gaidīt divus gadus līdz viņam atkal tika dota iespēja pacīnīties par čempiona jostu. Šoreiz viņš dūres krustoja ar Riku Honu. Jāatzīmē, ka Bellator čempiona tituls vakants kļuva pēc Askrena līguma saistību beigšanos ar organizāciju.

No pirmās minūtes Hons piekopa aizsardzības taktiku un kontrolēja distanci. Taču Lima bija izpildījis savu mājas darbu, izpētot amerikāņa cīņu ierakstus, līdz ar to zinot viņa vājās vietas un varēja brīvi strādāt. Pirmajā raundā pilnīga kontrole pār cīņas gaitu piederēja Duglasam, kā arī otrajā piecminūtē viņš bija stiprāks…

Lima bija kārtīgi apskādējis amerikāni, kurš arī bija atdauzīts tādā mērā, ka bija spiests klibot. Rika Hona sekundanti pieņēma pareizo lēmumu un otrā raunda izskaņas fāzē izmeta balto dvieli, atsakoties turpināt cīņu. Līdz ar to uzvaru ar tehnisko nokautu izcīnīja Duglass Lima, kurš tika kronēts arī par jauno Bellator pusvidējā svara čempionu.

„Zināju cik bīstams ir Riks, tāpēc nesteidzos cīņu beigt ātrāk,” peč uzvaras izteicās jaunais čempions Duglass Lima, kurš izcīnīja četrpadsmito uzvaru aizvadītajās pēdējās piecpadsmit cīņās. „Es viņu ļoti cienu, bet šis bija mans vakars. Līdz šim titulam gāju garu, garu ceļu un beidzot mans sapnis piepildījies.”

„Bellator 117” cīņu rezultāti:

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaundslaiks
1.Douglas LimaRick HawnTKO (corner stoppage)23:19
2.Marcin HeldDerek Andersonsubmission (triangle choke)23:09
3.Karl AmoussouDavid GomezDecision (split)35:00
4.Patricky FreireDerek CamposTKO (punches)20:52
5.Houston AlexanderMatt UhdeTKO (Doctor Stoppage)25:00
6.Martin BrownJared DowningDecision (Unanimous)35:00
7.LaRue BurleyCliff WrightDecision (Unanimous)35:00
8.Joe VedepoBen Crowderverbal submission (injury)10:48
9.Anthony SmithVictor Morenosubmission (triangle choke)20:59
10.Julio Cesar NevesJosh ArochoTKO (strikes)22:37
11.Jordan ParsonsTim BazerKO (punches)20:04

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...