Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Latvijas sportistiem trīs medaļas Rīgā notikušajā Eiropas džudo kausa posmā

Agris Suveizda

Latvijas sportistiem trīs medaļas Rīgā notikušajā Eiropas džudo kausa posmā
Anastasija Sokirjanska. Foto: Latvijas Džudo federācija

LETA. Šajā nedēļas nogalē Rīgā notikušajā Eiropas džudo kausa posmā zelta medaļu savā grupā izcīnīja Anastasija Sokirjanska, bet pie bronzas godalgām tika Una Dolgiļeviča un Jānis Strazdiņš.

Svara kategorijā līdz 57 kilogramiem Sokirjanska ar divām uzvarām sasniedza pusfinālu, kurā pārspēja somieti Pihlu Matikainenu, bet finālā tika gūts panākums pār ukrainieti Alinu Šilovu.

Svarā līdz 70 kilogramiem Dolgiļeviča zaudēja savā vienīgajā apakšgrupas cīņā, bet gandarījuma sacensībās pēc uzvaras tika pie iespējas cīnīties vienā no diviem bronzas fināliem, kurā pārspēja nīderlandieti Kristīnu Heku.

Arī Strazdiņš, kurš cīnījās svarā virs 100 kilogramiem, zaudēja savā vienīgajā apakšgrupas duelī, taču gandarījuma kārtā pēc viena panākuma cīņā par bronzu pieveica tautieti Gustavu Līkansi.

Sacensības notika Rīgas sporta manēžā "Arkādija". Kausā, kas notika Eiropas džudo tūres ietvaros, savu dalību apstiprināja vairāk nekā 200 džudisti no Eiropas un pasaules valstīm. Latvija bija pārstāvētā ar 24 sportistiem.

Kausu organizēja Latvijas Džudo federācija sadarbībā ar Eiropas Džudo savienību. Šāda ranga sacensības Latvijā notika otro reizi vēsturē, iepriekšējās Rīgai uzņemot pagājušā gada augustā.

Izmantotie resursi:
LETA