Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Gilberts Melendezs nosargā titulu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Gilberts Melendezs nosargā titulu
Gilberts Melendezs
Foto: heavy.com

Savu čempiona titulu vakar cīņu šova "Strikeforce: Melendez vs. Masvidal" ietvaros nosargājis Strikeforce vieglā svara čempions Gilberts Melendezs (20-2-0), kurš ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem uzveica titula pretendentu Džordžu Masvidalu (22-7-0).

Gilberts Melendezs par Strikeforce vieglā svara čempionu kļuva 2009. gada decembrī (Tā viņam bija otrā reize, kad viņš kāpa čempiona tronī – J.E.), pēc punktiem pieveicot Džošu Tomsonu, sportistu, kuram viņš 2008. gada jūnijā zaudēja savu pirmo Strikeforce čempiona titulu.

Pēc jostas atgūšanas viņš divas reizes to nosargāja pret japāņiem Šinja Aoki un Tatsuja Kavadžiri, un tagad jau trešo reizi čempiona tituls nosargāts arī pret Džordžu Masvidalu, kuru Melendezs uzveica pēc punktiem ar vienbalsīgu tiesnešu lēmumu (50-45, 50-45 un 49-46).

„Darīju to, ka man bija jādara. Šis puisis priekš manis bija viens no spēcīgākajiem pretiniekiem un es sasitu viņu pēc viņa paša noteikumiem,” pēc cīņas izteicās divdesmit deviņus gadus vecais Melendezs.

„Šī ir mana josta un, ja kāds to vēlas, tad tam viņa man ir jāatņem!”

Tiesa, šobrīd notiek nopietni darbi, lai atrastu Gilbertam Mlendezam pienācīgu pretinieku, jo liekas, ka Strikeforce visi titula cienīgie vieglā svara cīkstoņi ir uzvarēti. UFC prezidents Dana Vaits sola, ka paturēs čempionu Strikeforce rindās, kas nozīmē, ka diez vai mēs amerikāni tuvākajā laikā redzēsim UFC. Bet varbūs no UFC kāds pretendents tiks pārfīrēts uz Strikeforce, lai Melendezam būtu ar ko cīnīties.

„Strikeforce - Melendez vs. Masvidal” cīņu rezultāti

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
1Herman TerradoChris BrownSubmission (Armbar)34:05
2Eddie MendezFernando GonzalezDecision (Split)35:00
3Devin ColeGabriel Salinas-JonesDecision (Unanimous)35:00
4Roger BowlingJerron PeoplesKO (Punches)10:42
5Caros FodorJustin WilcoxKO (Punches)10:13
6K.J. NoonsBilly EvangelistaDecision (Unanimous)35:00
7Gegard MousasiOvince St. PreuxDecision (Unanimous)35:00
8Cristiane SantosHiroko YamanakaTKO (Punches)10:16
9Gilbert MelendezJorge MasvidalDecision (Unanimous)55:00

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...