Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Par Latvijas K-1 čempionu kļūst Jabloņins

Par Latvijas K-1 čempionu kļūst Jabloņins
Mārtiņš Egle (pa kreisi) un Oļegs Jabloņins
Foto: fightclub.lv

Vakar naktsklubā „Faraons”, kur cīņu šova „Fight club – NEW STARS vol.3” ietvaros risinājās K-1 turnīrs amatieriem par Latvijas čempionu jostu WFCA versijā, uzvarēja Oļegs Jabloņins.

Par Latvijas čempiona jostu K-1 cīnījās četri Latvijas sportisti: Alekss Žilins (K-Sports), Oļegs Jabloņins (SKKC), Sergejs Cveks (Taiboksa akadēmija) un Jevgēņijs Silvanovičs (Koi).

Cīņas formula divi raundi pa divām minūtēm. Tā kā šīs ir amatieru cīņas, atlēti ringā devās ieģērbti galvas aizsargķiverēs un ar kāju aizsargiem. Pēc amatieru K-1 noteikumiem aizliegts izmantot sitienu ar celi galvā.

Pirmais pusfināls

Pirmajā pusfināla cīņā par vietu finālā tikās Jevgēņijs Silvanovičs ar Oļegu Jabloņinu. Sportisti cīņu iesāka ar spēcīgu sitienu apmaiņu, cīņu pārvēršot par īstu kautiņu. Otrais raunds iesākās līdzīgi, taču vienu spēcīgu sitienu izlaida Silvanovičs un stūrī iedzīto pretinieku turpināja sist Jabloņins. Iejaucās tiesnesis un apstādināja cīņu, par uzvarētāju ar TKO pasludinot Oļegu Jabloņinu.

Otrais pusfināls

Otrs pusfināla mačs, kur Jevgēņijam Silvanovičam pretī stājās Alekss Žilins iesākās tāpat kā pirmais – pretinieki vienkārši viens otru zvetēja, taču abi bija diezgan sīksti un izturēja līdz otram raundam. Pēc atpūtas sportisti turpināja agresīvo cīņu, taču neveiksmīgāks izrādījās Salvinovičs, kurš izlaida vienu no pretinieka sitieniem un atradās uz zemes. Par uzvarētāju ar KO tika kronēts Sergejs Cveks.

Fināls

Finālā par K-1 Latvijas čempiona jostu svara kategorijā līdz 72,5 kg sacentās abu pusfināla pāru uzvarētāji Sergejs Cveks ar Oļegu Jabloņinu.

Diemžēl fināla cīņa nebija tik spraiga kā abi pusfināla dueļi, jo Cveks cīņas sākumā izdarot sitienu ar roku, netrāpot pretiniekam izrāda plecu no vietas un tiesnesis bija spiests apstādināt cīņu. Arī dakteris lēma, ka sportists cīņu nedrīkst turpināt, līdz ar to par uzvarētāju ar TKO un jauno Latvijas K-1 čempionu amatieriem kļuva Oļegs Jabloņins.

Fight club – NEW STARS vol.3 rezultāti

disciplīnapārisuzvarētājsmetode
MMAGints Bensons vs. Kristaps ĀreGints BensonsKO
MMAJans Pjasko vs. Valērijs PodjahinsValērijs PodjahinsPTS
MMAIgors Bogdanovs vs. Elvis MeistersNeizšķirts
MMAAndris Heibergs vs. Kaspars KrastiņšAndris HeibergsTKO
MMAJevgēņijs Drozdovs vs. Jānis HomkaJānis HomkaLaušanas paņēmiens
MMADainius Almokas (Lietuva) vs. Oļegs KočukovsOļegs KočukovsŽņaugšanas paņēmiens
MMAAleksejs Bezuglijs vs. Romāns SkibaNeizšķirts
MMATadas Miceiko (Lietuva) vs. Pavels GolubovskisPavels GolubovskisPTS
MMAArnoļdas Joknis (Lietuva) vs. Daniels FederovskisArnoļdas JoknisTKO
BokssRuslans Pojoniševs vs. Artūrs PerihsRuslans PojoniševsKO

Izmantotie resursi:
fightclub.lv


Latvijas komandas pārstāvji. Foto: Latvijas Armvrestlinga federācija.

Latvijas sprotistiem vairākas medaļas Eiropas čempionātā armvrestlingā

Slovākijas galvaspilsētā Bratislavā aizvadīts 2024. gada Eiropas čempionāts armvrestlingā, kur Latvijas sportisti izcīnījuši vairākas medaļas, tajā skaitā zelta.
Viktors Reško. Foto: Latvijas Sambo federācija.

Latvijas sportisti ar bronzas medaļām atgriezušies no Eiropas čempionāta sambo

Novi Sadi Serbijā notikušais Eiropas čempionāts sambo pieaugušajiem un jauniešiem Latvijai bija īpaši veiksmīgs, jo mūsu sportisti izcīnīja divas bronzas medaļas gan pieaugušo, gan jauniešu konkurencē.
Antonijs de Anželiss. Foto: Latvijas Džudo federācija

De Anželiss pasaules čempionātā džudo zaudē otrās kārtas cīņā

LETA. Latvijas cīkstonis Antonijs de Anželiss pirmdien Abū Dabī pasaules čempionātā džudo piedzīvoja neveiksmi otrās kārtas cīņā.