Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Pirmo reizi vēsturē Latvija tiks pārstāvēta Brazīļu Džiu-Džitsu pasaules čempionātā

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Pirmo reizi vēsturē Latvija tiks pārstāvēta Brazīļu Džiu-Džitsu pasaules čempionātā
No kreisās: Andrejs Maslovs, Mareks Varnelis, Anda Lūciņa, Rūdolfs Brēmanis, Aleksandrs Blins, Evita Bērziņa un Jānis Eisaks
Foto: tukumabrali.lv

No 24. – 26. augustam ASV pilsētā Lasvegasā risināsies pasaules čempionāts Brazīliešu Džiu – Džitsu (BJJ) Masters grupā, kurā šī sporta veida pastāvēšanas vēsturē pirmo reizi piedalīsies arī pārstāvji no Latvijas.

Latvijas komandā iekļauti seši sportisti: Mareks Varnelis (Tukums), Anda Lūciņa (Rīga), Aleksandrs Blins (Ludza), Evita Bērziņa(Rīga), Jānis Eisaks (Tukums) un Andrejs Maslovs (Daugavpils), kurš vienlaicīgi pilda arī šīs komandas galvenā trenera funkcijas.

“Ideja par došanos uz pasaules čempionātu radās spontāni uzreiz pēc dalības Eiropas čempionātā Barselonā, no kura mūsu sportisti atgriezās ar divām medaļām. Redzēju, ar kādu degsmi mūsējie cīnās, piedāvāju savākt komandu un aizbraukt izmēģināt spēkus arī pasaules čempionātā,” atklāja Latvijas komandas vadītājs Rūdolfs Brēmanis.

Pasaules čempionāts Brazīliešu Džiu – Džitsu tiek rīkots kopš 1996. gada, taču līdz šim neviens no Latvijas sportistiem uz šīm pasaules prestižākajām sacensībām BJJ sportā vēl nekad nebija devies.

“Mēs būsim pirmie latvieši, kuri uzkāps uz pasaules čempionāta paklāja,” gandarījumu neslēpa komandas galvenais treneris Maslovs. “Mūsu galvenais uzdevums ir cienīgi nostartēt, bet konkrētus mērķus neesam izvirzījuši. Par medaļām būs grūti cīnīties, jo konkurence patiešām ļoti nopietna, taču uzreiz negribētu mūs norakstīt.”

Komandas galvenā persona Rūdolfs Brēmanis piebilda, ka lielākas izredzes uz medaļām ir meitenēm, jo viņām ir relatīvi mazāka konkurence. “Arī meitenēm, protams, pretinieces ir gana spēcīgas, taču konkurence ir mazāka. Ja puišu kategorijās dalībnieku ir no 20 līdz 60 sportistu, tad meiteņu - no 6 līdz 15 cīkstonēm. Mūsu dāmām jāuzvar vismaz viena cīņa un viņas var cerēt uz medaļu, taču puišiem daudz garāks ceļš ejams līdz goda pjedestālam” piezīmēja Brēmanis.

Šim pasaules čempionātam pieteikušies arī vairāki pasaules klases MMA cīkstoņi, piemēram, bijušais UFC čempions Hosē Aldo (26-3), Andersons Gonkalves (10-1), Roberts Draisdeils (5-1), Andrē Galvao (5-2), Marsio Kruss (8-3), Eduardo Telles (6-2), Viljamss Hils (23-33), Deivids Gonzaless (5-1), kā arī BJJ sporta superzvaigznes: Leonardo Lo, Roberto Tussa, Markuss Almeida, Rikardo Evangelista, Joao Paulo Roča, Vitors Oliveira, Tarsis Humpreis u.c.

Latvijas komanda no Rīgas lidostas uz ASV izlido 21.augustā, divas dienas vēlāk notiks izloze, bet 24. augustā būs pirmā sacensību diena.