Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Jemeļjaņenko “izdzīvo” pirmajā raundā un pēc punktiem uzveic Maldonado

Jemeļjaņenko “izdzīvo” pirmajā raundā un pēc punktiem uzveic Maldonado
Fjodors Jemeļjaņenko (no kreisās) cīņā ar Fabio Maldonado
Foto: sherdog.com

Vakarnakt uzvaru smagā un aizraujošā cīņā izcīnīja pasaules MMA leģenda krievs Fjodors Jemeļjaņenko (36-4), kurš pirmajā raundā nonāca neapskaužamā situācijā un bija soļa attālumā no zaudējumu, bet tomēr atguvās un beigu beigās trīs raundu cīņā pēc punktiem uzveica brazīlieti Fabio Maldonado (22-10).

Cīņu starp vienu no spilgtākajām personām MMA sportā Fjodoru “Pēdējo Imperatoru” Jemeļjaņenko un bijušo pasaules ietekmīgākās līgas UFC cīkstoni Fabio Maldonado gaidīja lielākā daļa cīņu sporta pasaules.

Protams, daudzums pirms šī mača nedeva nekādu cerību Maldonado uz uzvaru šajā cīņā, taču brazīliešu sportists atspēkoja pret viņu vērsto skepsi.

Jemeļjaņenko uzreiz pēc atļaujas sākt cīņu metās virsū pretiniekam ar ofensīvu, izdarīja daudz sitienu pa Maldonado aizsardzību, un viss vilka uz to, ka brazīlietis drīz kritīs. Taču šīs ofensīvas brīdī Fjodors aizmirsa par piesardzību un uzķērās uz Fabio pretsitienu, pēc kā atradās uz ringa dēļiem.

Visa “Sibur Arena” Sanktpēterburgā (Krievijā) sastinga, jo Maldonado turpināja sist zemē guļošo krievu sportistu. Bija sajūta, ka tiesnesim jau laiks apstādināt cīņu, taču tas vilka laiku un gaidīja, kamēr nokdaunā guļošais Pēdējais Imperators “atdzīvosies”. Maldonado bija soļa attālumā no karjeras spožākās uzvaras, taču Fjodors tomēr kaut kādā veidā spēja atgūties un tika kājās. Tādā izdzīvošanas režīmā krievs novilka arī līdz raunda beigām.

Uz otro raundu Jemeļjaņenko iznāca ar pamatīgi apskādētu seju – deguns pārsists, labā acs aizpampusi. Arī Maldonado seja bija cietusi, taču ne tik pamatīgi kā Fjodora fizionomija. Šajā raundā Fjodors bija jau daudzmaz atguvies no pirmajā raundā piedzīvotā nokdauna un mēģināja spēlēt pirmo vijoli, taču arī Fabio pierādīja, ka nav atbraucis ekskursijā, un mēģināja darīt visu, lai izcīnītu uzvaru. Ja pirmo raundu stabili uzvarēja Maldonado, tad otrs raunds bija līdzvērtīgs un vilka uz neizšķirtu.

Arī trešais, noslēdzošais raunds tika aizvadīts ar sportistu mainīgām sekmēm un likās, ka pēc cīņu būrī aizvadītajiem visiem atvēlētajiem raundiem sānu tiesneši pieņems godīgu lēmumu un šajā cīņā pasludinās neizšķirtu, tomēr soģi uzvaru, bet ar nevienbalsīgu lēmumu (28-28, 29-29-, 29-28) atdeva Fjodoram Jemeļjaņenko.

“Šī, iespējams, bija manas karjeras smagākā cīņa,” pēc uzvaras izteicās Jemeļjaņenko, kurš uz doto mirkli uzkrājis piecu cīņu uzvaru sēriju.

Nepārliecinošais krievu smagsvara sniegums šokēja daudzus, domājams, arī pašu Jemeļjaņenko, kas liek domāt, ka Fjodora un Fabio attiecībām būs turpinājums. Tāpēc viss sliecās uz to, ka, iespējams, drīzumā redzēsim revanša maču starp Jemeļjaņenko un Maldonado. Pirms šī mača par Fjodoru, kurš nupat kļuvis par brīvo aģentu, interesi izrādīja pasaules lielākā MMA organizācija UFC, bet tagad cits jautājums: vai UFC pēc šādas Fjodora cīņas viņš vispār vēl ir interesants? To mēs uzzināsim pavisam drīz...


, 2016-06-18 11:56, pirms 8 gadiem
Ufc vinam nav ko darit. Un kad pirmaa raunda beigaas tieesnesis vel iejaucaas Lai parbauditu kapu... Tas izglaba fjodoru
, 2016-06-18 14:35, pirms 8 gadiem
Tas bija,kas nereāls...
FEDJU vienkārši vadīja kādi spēki no aukšas, tas bija nedabiski..
, 2016-06-18 14:41, pirms 8 gadiem
Fedjam ir betona galva, es vispār nesaprotu, kā viņš izdzīvoja 1. raundā! Runājot par decision, vajadzēja dot neizšķirtu.
, 2016-06-18 19:20, pirms 8 gadiem
ziecha16 rakstīja: Ufc vinam nav ko darit. Un kad pirmaa raunda beigaas tieesnesis vel iejaucaas Lai parbauditu kapu... Tas izglaba fjodoru
ha ha zinu 100% kad Ufc TEV tiešām nav ko darīt. Bērniņ tas nav hantelītes cilāt un fotogrāfēt sevi kā bābai lai tu ko spriestu
, 2016-06-20 22:57, pirms 8 gadiem
Vajadzēja piešķirt neizšķirtu, ja gribētu būt godīgi pret Fabio, bet viesos neiespējami pēc punktiem vinnēt.
Kas attiecas uz Best4Sport komentatoriem- cīņas laikā var un vajag stāstīt, papildināt, informēt, bet varētu pieklust, kad cīņas beigās uzdod jautājumus un cīkstonis sniedz atbildes. Vispār neko nevarēja dzirdēt aiz komentāriem, vajadzēja speciāli skatīties atkārtojumu!
, 2016-06-23 15:54, pirms 8 gadiem
rowers rakstīja: ha ha zinu 100% kad Ufc TEV tiešām nav ko darīt. Bērniņ tas nav hantelītes cilāt un fotogrāfēt sevi kā bābai lai tu ko spriestu
laba kritika par to, kā Fedja knapi izvilka cīņu (kurai reāli bija jābūt ničai) pret izbijušu UFC cīkstoni no zemākas svara kategorijas un visdrīzāk nekad nav bijis top 15, lai cik maz cīkstoņu būtu iekš LHW.

ja ar Džaidīpu nebija skaidrs, kā Fedjam ietu, tad tagad gan mazliet uzskatāmāks pretinieks. nu, nav tas pats Fjodors, kas cīnījās ar Krokopu, pat ne uz pusi. vecums nenāk viens un sen jau Fjodors nav virsotnē un to ir jāmāk atzīt.

lai gan, manuprāt, te sports visdrīzāk ņipričom. cīņai ar Džaidīpu, Fjodors saņēma laikam pie 2 miljoniem dolāru, gan jau ne par diži mazāku summu cīnījās arī 17. jūnijā.
Antonijs de Anželiss. Foto: Latvijas Džudo federācija

De Anželisam zaudējums Eiropas čempionāta džudo pirmajā cīņā

LETA. Latvijas cīkstonis Antonijs de Anželiss ceturtdien Horvātijā cieta zaudējumu Eiropas džudo čempionāta pirmajā cīņā.
Konors Makgregors. Foto: AP/Scanpix
5

UFC prezidents oficiāli apstiprina Makgregora atgriešanās cīņu

Pēc UFC 300 cīņu vakara organizācijas prezidents Dana Vaits oficiāli apstiprinājis, ka UFC 303 cīņu šova laikā 29. jūnijā savu atgriešanos piedzīvos Konors Makgregors. Viņš savu pirmo cīņu kopš 2021. gada aizvadīs pret Maiklu Čendleru.
Makss Holovejs nokautē Džastinu Geidži. Foto: UFC
8

Holovejs pēdējā sekundē nokautē Geidži, Pereira saglabā savu čempiona jostu

Naktī uz svētdienu UFC 300 ietvaros risinājās aizraujošas jauktās mākslas (MMA) cīņas. Par BMF čempionu kļuva Makss Holovejs, kurš piektā raunda pēdējā sekundē nokautēja Džastinu Geidži. Savukārt pussmagā svara kategorijas čempiona jostu nosargāja Alekss Pereira, kurš jau pirmajā raundā nokautēja Džamahalu Hilu.