Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Latvijas Brazīļu Džiu - Džitsu sportistiem panākumi "Nordic Open" sacensībās Zviedrijā

Andris Liepa
Andris Liepa

Latvijas Brazīļu Džiu - Džitsu sportistiem panākumi "Nordic Open" sacensībās Zviedrijā
Foto: Rīga Grappling Club

No 16. līdz 17.martam Zviedrijā risinājās "Nordic Open Championship 2024" čempionāts Brazīliešu Džiu – Džitsu, kurā piedalījās vairāk nekā 1600 dalībniekus no 30 valstīm, tajā skaitā arī Latvijā.

Latviju šajās meistarsacīkstēs pārstāvēja “Rīga Grappling Club” sportisti deviņu cilvēku sastāvā, pārvedot mājās 4 zelta, 2 sudraba un 1 bronzas medaļu. Komandu vērtējumā Latvijai šajās sacensībās 2. vieta.

Vladimirs Rimkēvičs (Purple/Adult/-76kg) aizvadīja trīs tehniskas cīņas, visās izcīnot pārliecinošas uzvaras, kas atnesa zelta medaļu.

Andrejs Zubaničs (Blue/Master 1/-82.3kg) aizvadīja divas cīņas, abās uzvarot pēc punktiem, rezultātā iegūta zelta medaļa.

Dins Deivids Kalniņš (Purple/Adult/-88.3kg) aizvadīja divas spraigas cīņas, abas uzvarēja pielietojot sāpju paņēmienu uz roku ("armbar"), un arī viņam 1. vieta savā divīzijā.

Dainis Barkāns (Black/Master 2/-94.3kg) aizvadīja tikai vienu cīņu, kurā guva pārliecinošu panākumu pēc punktiem pār sportistu no Zviedrijas, kļūstot par “Nordic Open” čempionu.

Alīna Dubosa (Purple/Adult/-64kg) tiekot finālā cīnījās ar Zviedrijas atlēti par čempionāta zelta medaļu, taču pēc punktiem piekāpās pretiniecei un palika otrā.

Jānis Tilibs (Brown/Adult/-88.3kg) aizvadīja divas cīņas, pirmo uzvarot ar žņaugšanas paņēmienu, taču fināla cīņā zaudēja un izcīnīja 2.vietu.

Bayram Charyyev (Blue/Master 1/-70kg) pirmo cīņu zaudēja, bet otrajā cīņā pārliecinoši uzvarēja pēc punktiem un ieguva bronzas medaļu.

Emīls Mamajs (White/Adult -88.3kg) kategorijā aizvadīja četras cīņas, divās cīņās izcīnīja uzvaras, bet nākamajās divās piekāpās pēc punktiem.

Valērijs Acuta (Brown/Master -76kg) cīnījās 1/4 finālā ar sportistu no Zviedrijas, kurš izrādījās pārāks šajā cīņā.

Izmantotie resursi:
Brazīlijas džiu džitsu (jiu jitsu) treniņi Rīgā...