Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Dudņiks kļūst par Latvijas čempionu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Dudņiks kļūst par Latvijas čempionu
Viktors Dudņiks
Foto: Levi

Vakarnakt, viesnīcas „Reval hotel Latvija” telpās notika organizācijas „WFCA Baltija” rīkotais profesionālo cīņu šovs „ Fight Club - NEW STARS” pēc visnežēlīgākajiem noteikumiem - K-1 un MMA.

Atšķirībā no citiem "WFCA Baltija" organizētajiem cīņu šoviem, šajā uz ringa kāpa jaunās cīņu sporta zvaigznes, kuras profesionālā sportā aizvada tikai pirmo sezonu vai nu sportisti, kuriem „Fight club-NEW STARS” pasākums bija debija uz profesionālā ringa.

Uz „Reval Hotel Latvija” ringa kāpa deviņi cīkstoņu pāri. Viens duelis notika pēc boksa, seši pēc K-1 un divi pēc MMA (variants „cīņas bez noteikumiem”) noteikumiem.

Pirmo reizi „Fight club” vēsturē tika izcīnīts „Bakernutrition.lv” kauss par, kuru pēc K-1 noteikumiem cīnījās tukumnieks, daudzkārtējais Latvijas čempions karatē Mareks Kovaļevskis pret uzlecošo cīņas sporta veidu zvaigzni no Liepājas - Kristapu Zīli.

Pretēji prognozēm liepājniekam ar titulēto Mareku Kovaļevski neklājās viegli, jo izturot visus trīs raundus nepārtraukti viens otram atbildot ar spēcīgiem pretsitieniem, tikai ar minimālu pārsvaru pēc punktiem guva Kristaps Zīle. Zīlem uzvarētāju kausu pasniedza „Baker nutrition” pārstāvis Dmitrijs Mihailovs.

Taču vakara nagla bija titulcīņa par Latvijas čempiona titulu tai-boksā svara kategorijā līdz 79 kg starp „Rīgas rings” sportistu Aleksandru Duņecu un Viktoru Dudņiku (WFCA-Latvija). Cīņas formula bija trīs raundi pa trīs minūtēm, taču neizšķirta gadījumā ar iespēju pielikt vēl divus papildus raundus.

Pats mačs iesākās ļoti interesanti, jo abi cīkstoņi uz ringa bija kāpuši ar domu uzvarēt ar nokautu. Taču tikai pēdējā raunda izskaņā izšķīrās cīņas liktenis, kad Dudņiks ar vairākiem spēcīgiem sitieniem aizsūtīja nokdaunā savu pretinieku, pēc kura atskaitīšanas „Rīgas ringa” audzēknis atteicās turpināt cīņu. Līdz ar to Latvijas čempiona jostu un uzvaruar TKO ieguva cīņu kluba „WFCA-Latvija” pārstāvis Viktors Dudņiks.

REZULTĀTI

Cīņas veidsSvara kategorija (kg)SportistiUzvarētājs
Bokss- 64Juris Ivanovs vs. Artūrs RukkalnsJuris Ivanovs (PTS)
K-1- 79Ēriks Teivāns vs. Artjoms SpuņdziņšĒriks Teivāns (PTS)
K-1- 82Sergejs Ļips vs. Aivis VītolsAivis Vītols (KO)
K-1- 86Mareks Kovaļevskis vs. Kristaps ZīleKristaps Zīle (PTS)
K-1- 79Dmitrijs Maričenko vs. Bahrusts Rustamovs (Lietuva)Dmitrijs Maričenko (TKO)
k-1- 79Sergejs Kudrjašovs vs. Dmitrijs KaļmusDmitrijs Kaļmus (KO)
K-1- 79Viktors Dudņiks vs. Aleksandrs DuņecsViktors Dudņiks (TKO)
MMA- 72Mihails Zabajevs vs. Sergejs Epifanovs (Lietuva)Mihails Zabajevs (TKO)
MMA- 78Deniss Aleksejevs vs. Aleksandrs ŠabekoAleksandrs Šabeko (KO)

esports.lv: Video: "Fight Club - New Stars" cīņu šovs

Izmantotie resursi:
fightclub.lv