Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Eiropas spēles: cīkstonis Lagodskis iegūst 10. vietu, šāvēji neiepriecina

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Eiropas spēles: cīkstonis Lagodskis iegūst 10. vietu, šāvēji neiepriecina
Imants Lagodskis
Foto: Pāvels Jerohins, Latvijas Cīņas federācija

Latvijas brīvās cīņas pārstāvis Imants Lagodskis (29) šodien Eiropas spēlēs sāka ar uzvaru, taču ceturtdaļfinālā zaudēja pērnā gada pasaules čempionam un sacensību noslēgumā finišēja 10. pozīcijā. Bez īpašiem panākumiem nostartēja mūsu šāvēji, tostarp spēļu atklāšanas karognesējs Lauris Strautmanis.

97 kg brīvās cīņas sacensībās Imants Lagodskis pirmajā mača tikās ar deviņus gadus jaunāko Jeri Heino (Somija). Kā jau gaidāms, cīņas sākumā jauneklis bija entuziasma un spēka pilns, līdz ar to mūsu sportistam bija jābūt uzmanīgam. Pirmās minūtes izskaņā izdevās nedaudz apslāpēt pretinieka aktivitāti - 2:0 par labu latvietim. Nākamajā minūtē mūsējais nopelnīja vēl vienu punktu par izgrūšanu (3:0). Perioda galotnē soms bija tuvu divpunktīgā uzbrukuma īstenošanai, Lagodski izglāba pieredze. Otrā perioda sākumā pretinieks bija draudīgi aktīvs, strauji tuvojās brīdis, kad latvietis saņems brīdinājumu par pasivitāti, bet tad sanāca izgrūšana (4:0). Dažas sekundes pie beigām pie sava punktiņa tika arī soms, taču tas bija arī viss. Pēc uzvaras mūsu sportists izskatījās tik nokausēts, ka nevarēja tā īsti priecāties par panākumu.

Ceturtļdafinālā bija jācīnās ar vienu no galvenajiem favorītiem: pretī stājās dagestānis Abdusalams Gadisovs - 2014. gada pasaules čempions. Jau pēc 56 sekundēm Lagodskis saņēma brīdinājumu, bet nākamajā pusminūtē varenais pretinieks noformēja vajadzīgo pārsvaru priekšlaicīgai uzvarai (0:10). Turpinājumā bija jācer, ka Gadisovs iekļūs finālā, jo tādā gadījumā Lagodskis varētu cīnīties bronzas turnīrā. Dagestānis pusfinālā zaudēja mājiniekam, līdz ar to Lagodskim turnīrs beidzies. Sacensību noslēgumā mūsu cīkstonis tika klasificēts 10. vietā.

64 kg boksa turnīra pirmajā mačā mūsu Artūrs Ahmetovs šodien piekāpās atzina gruzīna Irakli Melikišvili pārākumu un neiekļuva astotdaļfinālā. 69 kilogramos Mihails Pavlovs zaudēja Spānijas pārstāvim Joubam Sisoko-Ndiajem un netika astotdaļfinālā. 81kg sacensībās Ņikita Versockis piekāpās ungāram Norbertam Harcsam un nekvalificējās astotdaļfinālam. Kā jau ziņots, vakar pirmajā cīņā zaudēja arī bokseris Artjoms Ramlavs (60 kg).

Latvijas labākā šāvēja Agate Rašmane (17) sacensībās ar pistoli no 10 metriem bija trešā jaunākā. Dobelniece šorīt nopelnīja 365 (87+95+92+91) punktus un finišēja 31. pozīcijā (no 36), fināla astoņniekam vajadzēja par 20 punktiem vairāk. Eiropas spēļu atklāšanas karognesējs Lauris Strautmanis (20) sacensībās ar pistoli no 10 metriem bija ceturtais jaunākais. Tukumnieks šodien nopelnīja 570 (97+90+95+94+97+97) punktus un finišēja 27. vietā (no 33), fināla astoņniekam vajadzēja par 9 punktiem vairāk. Eiropas spēļu šaušanas sacensībās ir ļoti spēcīgs dalībnieku sastāvs, jo iespējams pa tiešo kvalificēties Riodežaneiro olimpiādei.

Latvijas sportistu labākie sasniegumi Eiropas spēlēs

vietasportists (-te)disciplīna
3. (no 16)Anastasija Grigorjevabrīvā cīņa (63 kg)
4. (no 26)Aleksejs Rumjancevssmaiļošana (200m)
6. (no 8)Ruslans Sadikovskaratē (75 kg)
10. (no 20)Imants Lagodskisbrīvā cīņa (97 kg)
10. (no 17)Karolīna Tjapkobrīvā cīņa (48 kg)
11. (no 19)Valērija Grišānevingrošana (atbalsta lēciens)
11. (no 17)Vitālijs Kardašovsvingrošana (atbalsta lēciens)

Latvijas komandas sastāvs Eiropas spēlēs 2015

Badmintons: Reinis Krauklis, Ieva Pope, Kristīne Šefere

Bokss: Artūrs Ahmetovs, Mihails Pavlovs, Artjoms Ramlavs, Raitis Sinkevičs, Ņikita Vesockis

Cīņa: Češlavs Beštenis, Anastasija Grigorjeva, Alberts Jurčenko (nestartēs), Kristaps Kalnakārklis, Jevgeņijs Koļcovs, Igors Kostins, Imants Lagodskis, Dmitrijs Mihailovs, Violeta Ponomarjova, Laura Skujiņa (nestartēs), Karolīna Tjapko, Armands Zvirbulis, Aleksandrs Višņakovs (rezervists)

Daiļlēkšana: Georgs Peskiševs, Annija Zagorska

Džudo: Jevgeņijs Borodavko, Dmitrijs Fedosejenkovs, Aigars Mīlenbergs, Artūrs Ņikiforenko, Konstantīns Ovčiņņikovs, Mihails Šteinbuks

Galda teniss: Matīss Burģis

Kanoe un smaiļošana: Madara Aldiņa, Miķelis Ežmalis, Aleksejs Rumjancevs, Aldis Artūrs Vilde

Karatē: Ruslans Sadikovs

Paukošana: Mihails Jefremenko

Peldēšana: Airina Baikova, Danils Bobrovs, Dana Kolidzeja, Deniss Komars, Artūrs Pesockis

Pludmales volejbols: Mārtiņš Pļaviņš / Haralds Regža, Ruslans Sorokins / Aleksandrs Solovejs, Tīna Laura Graudiņa / Marta Ozoliņa

Riteņbraukšana (BMX): Sandra Aleksejeva, Kristens Krīgers, Edžus Treimanis, Rihards Veide

Riteņbraukšana (MTB): Arnis Pētersons

Riteņbraukšana (šoseja): Dana Rožlapa, Aleksejs Saramotins, Toms Skujiņš, Gatis Smukulis

Sambo: Artūrs Čerņavskis

Šaušana (pistole): Agate Rašmane, Lauris Strautmanis

Šaušana (loks): Anete Kreicberga, Eduards Lapsiņš

Vingrošana: Alīna Circene, Valērija Grišāne, Diāna Jerofejeva, Vitālijs Kardašovs, Sergejs Pozņakovs, Dmitrijs Trefilovs

Triatlons: Andrejs Dmitrijevs

Izmantotie resursi:
www.baku2015.com

  +1 [+] [-]

, 2015-06-17 11:24, pirms 9 gadiem
ja Gadisovs tiek finālā, Lagodskim reāls 7nieks

     [+] [-]

, 2015-06-17 11:33, pirms 9 gadiem
nē, pat piecinieks varētu būt
tagad Gadisovs cīnās pusfinālā

  +2 [+] [-]

, 2015-06-17 13:13, pirms 9 gadiem
Imants it kā ir astotais... Tas jau stabili vai vēl nevar zināt?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-06-17 14:07, pirms 9 gadiem
dale rakstīja: Burgjis jau spelejis?
Zaudēja hungāram.

  +1 [+] [-]

, 2015-06-17 14:17, pirms 9 gadiem
Virsraksts: Eiropas spēles: cīkstonis Lagodskis apmēram astotais, šāvēji neiepriecina.

Diemžēl viņi visi "apmēram" vietās un neiepriecina.