Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Džavadovs traumas dēļ piekāpjas Stecurenko

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Džavadovs traumas dēļ piekāpjas Stecurenko
Zaurs Džavadovs
Foto: Uģis Grantiņš

Ar zaudējumu pussmagajā svarā atgriezies Latvijas vidējā svara čempions kikboksā Zaurs Džavadovs, kurš Mahačkalā (Krievijā) šova „KREPP FC: Battle of the Stars 2” ietvaros otrajā raundā ar tehnisko nokautu (savainojuma dēļ) piekāpās bijušajam W5 pasaules čempionam kikboksā, krievam Aleksandram Stecurenko.

Divdesmit sešus gadus vecais Zaurs Džavadovs, kurš 2011. gadā pēc zaudējuma nīderlandietim Leonardo Tamam, no pussmagā svara (-81 kg) nolēma pāriet vienu svaru kategoriju zemāk, bet pusotru nedēļu atpakaļ viņam tika izteikts vilinošs piedāvājums cīnīties ar krievu kikbokseris Aleksandrs Stecurenko un vakarnakt, 16. jūnijā, pēc divu gadu pauzes viņš atgriezās pussmagajā svarā.

Džavadovs uz Krieviju devās ar savainotu labo kāju, kuru satraumēja treniņā nedēļu pirms cīņas. Lai arī sportista fizioterapeits centās sadaktarēt šo traumu, tā tomēr uz cīņas dienu nebija pilnībā sadzijusi.

Cīņa sākās diezgan mierīgā manierē. Sportisti aktīvi un taktiski strādāja distancē, ik pa laikam apmainoties ar sitieniem. Lai arī Stecurenko bija nedaudz aktīvāks, Džavadovs spēja pārsteigt savu pretinieku ar spēcīgiem sitieniem.

Otrajā raundā Zaurs aklimatizējies un sāka nedaudz brīvāk darboties, pielietojot sitienus ar kāju galvas rajonā. Tiesa, neviens no šiem sitieniem tā īsti nenodarīja nekādus postījumus Stecurenko. Latvijas sportistam atkal iesāpējās pirms nedēļas savainotā kāja. Caur sāpēm Džavadovs turpināja cīņu, taču ik reizi, kad viņš spēra ar sāpošo kāju, pats sāpēs sarāvās. Mūsu sportists atkal un atkal pēc tāda spēriena cēlās un bija gatavs turpināt cīņu līdz iejaucās tiesnesis un apstādināja šo maču, atdodot uzvaru Aleksandarm Stecurenko, kurš tādā manierē divas reizes uzvarēja arī tukumnieku Mareku Lavrinoviču.

„Biju noskaņojies uz ļoti smagu cīņu. Sagatavošanās posmā noskatījos ļoti daudzas Stecurenko cīņas un zināju, ka viņš ļoti stipri sit. Gribēju uzvarēt, tāpēc ļoti uztraucos. Pēc pirmā raunda sapratu, ka viņš nemaz nesit tik stipri kā biju domājis un sapratu, ka varu normāli strādāt,” pēc cīņas portālam sportacentrs.com stāstīja Zaurs Džavadovs.

„Otrajā raundā pēc spēcīga spēriena ar satraumēto kāju tā atkal iesāpējās. Centos nedomāt par sāpēm un turpināt cīņu, taču gala rezultātā savainojuma dēļ zaudēju.”

„Organizatoriem patikās cīņa un viņi jau piedāvāja decembrī uzrīkot revanšu ar Stecurenko. Lai arī es plānoju startēt tikai svara kategorijā līdz 76 kg, šī revanša dēļ esmu gatavs atkal uzņemt svaru.”

Izmantotie resursi:
Muay Thai Academy: ru