Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Monsons uzveic Oleiņiku, bet Jemeļjaņenko Rimkēviču

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Monsons uzveic Oleiņiku, bet Jemeļjaņenko Rimkēviču
Džefs Monsons dominē cīņā ar Alekseju Oleiņiku
Foto: sportbox.ru

Bijušais UFC smagā svara čempiona titula pretendents amerikānis Džefs Monsons (44-13) vakar Sanktpēterburgā (Krievijā) šova „M-1 Challenge 31” vakara galvenajā cīņā ar nevienbalsīgu tiesnešu lēmumu pēc punktiem uzveica bijušo organizācijas Bellator smagsvaru Alekseju Oleiņiku (29-8-1), bet Aleksandrs Jemeļjaņenko (19-5) nokautēja lietuvieti Tadu Rimkēviču (19-7).

Smagsvaru - 2005. gada pasaules čempionāta kaujas sambo uzvarētāja Alekseja Oleiņika un vairākkārtējā pasaules čempiona graplingā ADCC (Abu Dhabi Combat Club) un FILA (Fédération Internationale des Luttes Associées) versijās Džefa Monsona cīņa kā jau iepriekš tika prognozēts, lielākoties notika parterā.

Pirmajā raundā nedaudz labāks izskatījās Oleiņiks, kuram izdevās pretiniekam pārsist degunu un iziet no Monsona giljotīnas (žņaugšanas paņēmiens – J.E.). Savukārt otrā un trešā piecminūte ritēja četrdesmit vienu gadu vecā amerikāņu smagsvara zīmē, kurš vairakkārt atradās dominējošajā pozīcijā.

Cīņa noslēdzās pēc punktiem, kurā sānu tiesneši lēma, ka uzvaru pienākas Džefam Monsonam, kuram šī bija pirmā cīņa šosezon, kā arī pirmais panākums.

Atgādinām, ka Monsonam šis ir jau otrais mačs Krievijas teritorijā. Pirms tam pērnā gada nogalē amerikānis aizvadīja cīņu ar Fjodoru Jemeļjaņenko, piekāpjoties krievam tikai pēc punktiem.

Jemeļjaņenko jaunākais atkal uzvar

Kādreizējā japāņu organizācijas PRIDE zvaigzne, slavenā Fjodora Jemeļjaņenko brālis Aleksandrs pēc diezgan nepārliecinošajām beidzamajām trim cīņām, no kurām viņš tikai vienā izcīnīja uzvaru, pie tam uzvarot nevienam nezināmo Tolegenu Akilbekovu, beidzot uzveicis kaut cik vērā ņemamu pretinieku – Tadu Rimkēviču.'

Cīņa tika apstādināta otrā raunda izskaņā, brīdī, kad Rimkēvičs izlaida spēcīgu sitienu žokļa rajonā un tūdaļ padevās. Jāpiemin, ka pirmajā raundā gandrīz notika pretējs scenārijs – Aleksandrs izlaida spēcīgu sitienu un atradās uz ringa dēļiem, taču lietuvietis nemācēja izmantot šo labvēlīgo situāciju un nebeidza cīņu priekšlaicīgi.

„M-1 Challenge 31” rezultāti

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
1.Alexander YakovlevShamil ZavurovDecision (Unanimous)35:00
2.Rashid MagomedovYasubey EnomotoDecision (Unanimous)35:00
3.Aleksander EmelianenkoTadas RimkeviciusTKO (Punches)21:52
4.Jeff MonsonAlexey OleinikDecision (Split)35:00

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...