Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Sijars Bahadurzada UFC debitēs janvārī

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Sijars Bahadurzada UFC debitēs janvārī
Sijars Bahadurzada
Foto: goodafghannews.com

Afgāņu MMA sportists Sijars Bahadurzada (20-4-1), kurš septembrī noslēdz līgumu ar UFC, pasaules spēcīgākās organizācijas paspārnē debitēs nākamā gada 14. janvārī, Brazīlijā notiekošajā cīņu šovā „UFC 142”. Viņa pretinieks būs organizācijas „Jungle Fight” pusvidējā svara čempions no Brazīlijas Ēriks Silva (13-1-0).

Divdesmit septiņus gadus vecais afgāņu sportists Sijars Bahadurazda, kurš ir organizāciju „Shooto” un „Ultimate glory” čempions, piedāvājumu no UFC gaidīja jau sen. Sijars ir visai agresīvs cīkstonis, viņš no divdesmit uzvarētajām cīņām, sešpadsmit pabeidzis priekšlaicīgi. Viņa „upuru” vidū ir MMA pasaulē pazīstamie Džons Alessio, Deriks Nobls, Roberts Joczs, Evengalista Santos u.c.

Afgānis trenējas slavenajā nīderlandiešu klubā „Golden Glory” trenera Martina de Jonga vadībā. Sijars ir trenējies kopā ar tādām MMA zvaigznēm kā Alisters Overīms, Rašads Evans, Fabricio Verdums, Muhameds Lavals, Sergejs Haritonovs, Džegards Musasi, Marks Muņozs u.c.

Arī Bahadurzada pretinieks Ēriks Silva nav nekāds peramais zēns. Brazīlietis aizvadītajās četrpadsmit cīņās ir zaudējis tikai vienā. Un tā vienīgā sakāve piedzīvota pēc punktiem mačā pret bijušo UFC cīkstoni Mario Neto.

Jāpiemin, ka Silvam atšķirībā no Sijara aiz muguras ir viena cīņa UFC, kurā viņš izcīnīja uzvaru pār Luisu Ramosu. Šobrīt Ēriks aizvada deviņu cīņu uzvaru sēriju.

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...