Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Latvijas sportistei sudrabs Eiropas čempionātā taekvondo

Latvijas sportistei sudrabs Eiropas čempionātā taekvondo
Publicitātes foto

No 8. līdz 13.aprīlim Minskā norisinājās taekvondo ITF Eiropas čempionāts, kurā piedalījās 25 Eiropas valstu stiprākie sportisti, tai skaitā arī no Latvijas.

Šīs ir pašas prestižākās taekvondo ITF sacensības Eiropā. Latviju pārstāvēja Latvijas taekvondo federācijas sportistes Polina Medvedeva un Šarmena Lukaševiča (sporta klubs LTCS). Mūsu sportistes piedalījās divos sacensību programmas veidos – Tul (tehniskie kompleksi) un sparings. Vjačeslava Semenkova un Armanda Šļara audzēknes, Polina un Šarmena ir vienas no labākajām un titulētākajām Latvijas taekvondo federācijas sportistēm savā vecuma grupā un svara kategorijā.

Polina, neskatoties uz savu jauno vecumu, ir paspējusi izcīnīt Latvijas, Baltijas, kā arī Eiropas kausa čempiones titulus. Šarmena ir Latvijas čempione ne tikai taekvondo, bet arī kikboksā, kā arī sudraba godalgu ieguvēja Baltkrievijas un Zviedrijas atklātajos turnīros. Pēc Latvijas taekvondo ITF federācijas informācijas, Polinai Medvedevai šāda augsta līmeņa čempionāts Minskā kļuva par debiju.

Diemžēl Šarmenai šajā turnīrā neizdevās izcīnīt godalgotas vietas. Disciplīnā Tul viņa piekāpās sportistei no Čehijas, kura šajā disciplīnā kļuva par čempioni. Sparinga disciplīnā, svara kategorijā līdz 57 kg, Šarmena sīvā cīņā piekāpās sportistei no Skotijas un izstājās no sacensībām.

Neveiksmīgas izlozes rezultātā Tul disciplīnā, pirmajā kārtā nācās satikties stiprākajām sportistēm, Polinai Medvedevai no Latvijas un sportistei no Krievijas Vitālijai Rjašencevai. Neskatoties uz to, ka Polina parādīja ļoti labu tehniku, kā arī tehnisko kompleksu veica ļoti spēcīgi un bez kļūdām, uzvaru ar balsu vairākumu tiesneši piešķīra viņas pretiniecei no Krievijas, kura sacensību gaitā kļuva par čempioni šajā disciplīnā. Rezultātā Polina izstājās no turpmākās cīņas par medaļām Tul disciplīnā.

Taču sparinga disciplīnā, svara kategorijā līdz 45 kg, vienpadsmit gadīgā rīdziniece Polina Medvedeva atguva iekavēto. Neskatoties uz to, ka sparinga disciplīnā pretinieces bija stiprākas, augumā garākas un arī vecākas, viņa spēja izcīnīt vairākas uzvaras. Savā fināla cīņā Polina bija ļoti tuvu uzvarai, taču ar viena punkta pārsvaru pēdējās cīņas sekundēs, uzvaru "izrāva” pretiniece no Krievijas. Rezultātā Polinai – sudraba medaļa sparinga disciplīnā un Eiropas taekvondo ITF vicečempiones tituls.

Savā intervijā Latvijas taekvondo federācijas prezidents Vjačeslavs Semenkovs atzīmēja: "Šī ir pirmā Eiropas čempionāta sudraba medaļa, ko mūsu sportisti ir izcīnījuši. Latvijas taekvondo federācija ir dibināta 1989.gadā. Šajā laika periodā federācijas sportisti vairākkārt ir atveduši bronzas godalgas no Eiropas un pasaules čempionātiem, taču sudrabs mums ir tici pirmo reizi.”

Informāciju sagatavoja:
Armands Slars