Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Fabricio Verdums atgriežas UFC

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Fabricio Verdums atgriežas UFC
Fabricio Verdums
Foto: mmamania.com

Pēc četriem gadiem, kas pavadīti Strikeforce, 2012. gada 4. februārī ar cīņu pret bijušo IFL smagā svara čempionu Roju Nelsonu (16-6-0) UFC rindās atgriežas leģendārais brazīliešu atlēts Fabricio Verdums (14-5-1), sportists kuram pirmajam šajā gadsimtā izdevās uzveikt „neuzvaramo” Fjodoru Jemeļjaņenko.

Brazīliešu džiu – džitsu meistars Fabricio Verdums pēc aiziešanas no UFC aizvadīja četras cīņas, un atkal atgriežas pasaules spēcīgākajā organizācijā. Par brazīlieša atgriešanos UFC mēļoja jau sen, taču UFC prezidenta Dana Vaita iepriekšējie komentāri, ka Strikeforce paliks tāda kā ir, tomēr lika apšaubīt izskanējušas baumas. Bet tomēr tas ir noticis - Fabricio UFC atgriežas jau nākamgad un mēs viņu redzēsim cīņu šovā „UFC 143” mačā pret realitātes šova „The Ultimate Fighter 10” uzvarētāju Roju Nelsonu.

Tiesa, Verduma – Nelsona duelis nebūs „UFC 143” galvenais vakara mačs… Galvenā vakara cīņa būs par UFC pusvidējā čempiona titulu starp Niku Diazu un Karlosu Konditu.

Atgriežoties pie Fabricio Verduma… Pēc tam, kad 2008. gadā brazīlietis piekāpās UFC debitantam Junioram dos Santosam viņš tika atlaists no UFC un uzreiz noslēdza līgumu ar Strikeforce (Toreiz šī organizācija vēl nepiederēja UFC – J.E.). Strikeforce rindās Verdums debitēja ar uzvaru pār bijušo UFC vīru Maiku Kailu (19-8-1), tad sekoja uzvara pār gigantisko Antonio Silvu (16-3-0) un pēc tam Fabricio izcīnīja lielāko uzvaru savā karjerā, pieveicot tā brīža pasaules labāko MMA cīkstoni Fjodoru Jemeļjaņenko (32-4-0).

Savukārt pēdējo cīņu Strikeforce rindās Fabricio aizvadīja pret toreizējo šīs organizācijas smagā svara čempionu Alisteru Overīmu (35-11-0) un piekāpās pēc punktiem, parādot, ka viņš prot ne tikai labi cīnīties parterā, bet viņam nav arī zemē metama sitienu tehnika.

Arī Rojs Nelsons, kuru MMA fani dēļ viņa apaļajām formām sauc par UFC lielākā vēdera īpašnieku, nav nekāds peramais zēns. UFC viņš iekļuva pateicoties uzvarai organizācijas rīkotajam realitātes šovam „The Ultimate Fighter 10”. Tad viņš izcīnīja uzvaru pār nīderlandiešu talantu Stefanu Struvi. Taču tad seko ja divi zaudējumi pēc punktiem patreizējam UFC smagā svara čempionam Junioram dos Santosam un bijušajam UFC čempionam Frenkam Miram. Bet pēdējā mačā Nelsons ar tehnisko nokautu uzvarēja Mirko „Krokopu” Filipoviču, aizsūtot horvātu MMA leģendu pensijā.

„UFC 143” cīņu pāri

Nick Diaz vs. Carlos Condit
Rafael Natal vs. Michael Kuiper
Josh Koscheck vs. Mike Pierce
Roy Nelson vs. Fabricio Werdum
Scott Jorgensen vs. Renan Barão
Erik Koch vs. Dustin Poirier
Alex Caceres vs. Edwin Figueroa
Jorge Lopez vs. Amir Sadollah

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...

  +1 [+] [-]

, 2011-12-15 22:12, pirms 12 gadiem
Jā, šitā būs nereāli interesanta cīņa! Es lieku uz Nelsonu, jo nedomāju, ka viņš būs tik pārgalvīgs un dosies parterā ar Verdumu, bet neredzu kā Verdums viņu varētu izslēgt. Ja nu vienīgi viss aiziet līdz punktiem un tiesneši kaut kādu brīnumu uztaisa!

     [+] [-]

, 2011-12-16 09:08, pirms 12 gadiem
Werdums paņems pēc punktiem