Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

MMA cīkstonis Aleksandrs Čižovs parakstījis līgumu ar PFL

Andris Liepa
Andris Liepa

MMA cīkstonis Aleksandrs Čižovs parakstījis līgumu ar PFL
Aleksandrs Čižovs (no labās) treniņā Zviedrijā kopā ar UFC zvaigzni Hamzatu Čimajevu

Latvijas pusvidējā svara MMA cīkstonis Aleksandrs Čižovs (9-1) parakstījis līgumu ar ASV bāzēto organizāciju “Professional Fighters League” (PFL), vēsturē ieejot kā pirmais mūsu valsts sportists šajā organizācijā.

“Cits līmenis, citi vārdi, citi cipari. Esmu priecīgs, ka savos divdesmit četros gados varēšu pārstāvēt savu valsti uz pasaules skatuves,” savā Facebook kontā rakstīja Čižovs.

Kā norādīja pats cīkstonis, kurš iepriekš startēja zem ukraiņu organizācijas WWFC, debija PFL rindās viņam paredzēta 20. augustā Londonā, bet pretinieka vārds tiks izziņots vēlāk.

Slavenā kikboksera Reja Sefo vadītā PFL ir viena no lielākajām un ietekmīgākajām MMA organizācijām pasaulē. Tā dibināta 2012. gadā ar nosaukumu “The Worlds Series Of Fighting” (WSOF), taču 2018. gadā tā mainīja nosaukumu uz “Professional Fighters League” (PFL).

Šobrīd līgumattiecībās ar PFL ir tādas mūsdienu MMA zvaigznes kā Rorijs Makdonalds (23-9-1), Kaila Harisone (14-0), Kriss Veids (22-7), Entonijs Petiss (25-13), Marcins Helds (27-9), Klejs Kollards (21-10), Džeremijs Stīvens (29-20), Deniss Golotsovs (29-7), Antonio Karloss Džuniors (15-5), Omari Ahmedovs (23-7-1), Viktors Pešta (18-8) u.c.

Šīs organizācija pieturas pie kādreiz ļoti populārās turnīru sistēmas jeb tas sauktais “Grand Prix”. Respektīvi vienas svara divīzijas sportisti cīnās viens ar otru, pelnot punktus par uzvarām. Fināla uzvarētājs savā īpašumā iegūst vienu miljonu ASV dolāru.