Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Hose Aldo nosargā UFC titulu, Belforts iznīcina Džonsonu

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Hose Aldo nosargā UFC titulu, Belforts iznīcina Džonsonu
Hose Aldo
Foto: ufc.com

Savu UFC pusvieglā svara čempiona titulu šorīt Brazīlijā notiekošajā MMA šovā „UFC 142” nosargāja Hose Aldo, pirmajā raundā ar nokautu svinot uzvaru pār Čadu Mendezu, kuram šis bija pirmais zaudējums karjerā. Savukārt bijušais UFC pussmagā svara čempions Vitors Belforts ar žņaugšanas paņēmienu uzveica Entoniju Džonsonu.

Neuzvaramais čempions

Bijušais WEC čempions Hose Aldo (21-1-0), kurš pārnākot uz UFC automātiski kļuva arī uzreiz par šīs organizācijas čempionu, pēdējo reizi zaudējis tikai tālajā 2005. gadā.

MMA eksperti deva lielas cerības, ka līdz tam neuzvarētais Čads Mendezs (11-1-0) ir tas īstais kandidāts, kurš varētu brazīlietim atņemt titulu, taču nekā – pirmā raunda pēdējā sekundē ciests smags zaudējums ar nokautu.

„Tā lūk mēs darām,” pēc skaistās uzvaras saviļņots bija čempions. „Varu tikai pateikties savai komandai, bez viņiem es nebūtu nekas.”

Atzinīgus vārdus par Aldo izteica arī Čads Mendezs: „Hose ir lielisks čempions. Viņš ir spēcīgs čalis. Labāk kā es jutos šajā cīņā es nebiju juties līdz šim. Biju labi sagatavojies, taču viņš tāpat uzveica mani. Aldo ir ļoti atlētisks, ātrs un labi strādā ar kājām. Šoreiz viņš bija labāks.”

Vitors Belforts neatstāj nekādas cerības Entonijam Džonsonam

Kārtējo uzvaru izcīnījis bijušais UFC pussmagā svara čempions Vitors Belforts (21-9-0). Šoreiz viņš uzveica Entoniju Džonsonu (10-4-0), kuram duelis ar Belfortu bija debija pusvidējā svarā. Pirms tam amerikānis startēja pusvidējā svara kategorijā. Lai arī Džonsons uzkāpa vienu svara kategoriju augstāk, arī šajā svara divīzijā viņam neizdevās iekļauties atļautā svara rāmjos. Lai vai kā, organizatori viņam ļāva startēt, atvelkot no sportista honorāra 20 %.
Neskatoties uz visām pirms cīņas bēdām Entonija Džonsona lielākās problēmas sākās tikai izejot astoņstūrī pret Belfortu, kurš savā dzimtenē bija gatavojies uz ātru uzvaru.

Tiesa, uzvarēt Vitoram izdevās jau pirmajā raundā, taču tikai raunda izskaņā. Pie tam uzvara tika izcīnīta ar žņaugšanas paņēmienu, ko var reti redzēt nokautu meistara Belforta izpildījumā. Pēdējo panākumu ar sāpju paņēmienu brazīlietis bija izcīnījis pirms vienpadsmit gadiem, toreiz startējot vēl PRIDE rindās.

„Cīkstonim nav pa spēkam mani nogāzt zemē un sagādāt man problēmas parterā. Es nāku no džiu –džitsu,” pašpārliecināts pēc uzvaras bija Vitor Belforts, kurš savu nākamo cīņu aizvadīs jau jūnijā pret savu tautieti Vandarleju Silvu (34-11-1).

„Man bija septiņi treneri, kuri septiņus mēnešus strādāja ar mani. Viņos es iztērēju vairāk kā 100, 000 dolāru.”

„UFC 142” rezultāti

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
1Felipe ArantesAntonio CarvalhoDecision (Unanimous)35:00
2Mike PyleRicardo FunchTKO (Knee and Punches)11:22
3Iuri AlcantaraMichihiro OmigawaDecision (Unanimous)35:00
4Gabriel GonzagaEdnaldo OliveiraSubmission (Rear-Naked Choke)13:22
5Thiago TavaresSam StoutDecision (Unanimous)35:00
6Edson BarbozaTerry EtimKO (Spinning Wheel Kick)32:02
7Carlo PraterErick SilvaDQ (Punches to Back of Head)10:29
8Rousimar PalharesMike MassenzioSubmission (Heel Hook)11:03
9Vitor BelfortAnthony JohnsonSubmission (Rear-Naked Choke)14:49
10Jose AldoChad MendesKO (Knee)14:59

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...

     [+] [-]

, 2012-01-24 22:05, pirms 12 gadiem
Ērika diskābelis bija nedaudz nevietā,bet nu..
visas cīņas labi skatāmas
Jonhson laba agresivitāte,abi patika..
Kāju laužejs vnk monstrs