Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Eisaks

Džons Džonss savu titulu aizstāvēs septembrī šovā „UFC 165”

Džons Džonss savu titulu aizstāvēs septembrī šovā „UFC 165”
Džons Džonss
Foto: sherdog.com

Patreizējais UFC pussmagā svara čempions Džons Džonss (18-1-0) savu nākamo obligāto titula aizstāvības cīņu aizvadīs 21. septembrī Toronto (Kanādā) šovā „UFC 165” pret zviedru sportistu Aleksandru Gustafsonu (15-1-0), ziņo portāls mmajunkie.com

Džons Džonss par UFC pussmagā svara čempionu kļuva 2011. gadā no troņa gāžot pieredzējušo brazīliešu atlētu Maurisio Rua (21-7-0). Bet tad Džonss kā viesulis pārgāja pāri bijušajiem UFC čempioniem Kvintonam Džeksonam (32-11-0), Lioto Mačidam (19-3-0), Rašadam Evansam (17-3-0) un Vitoram Belfortam (23-10-0). Pēdējā cīņā divdesmit piecus gadus vecais Džonss uzvarēja Čelu Sonenu (27-13-1), kas bija viņa piektā veiksmīgā titula aizstāvības cīņa. Džonss atkārtoja Tito Ortiza (16-11-1) rekordu, kurš pirmais pussmagā svara vēsturē UFC titulu veiksmīgi aizstāvēja piecas cīņas pēc kārtas.

„Gribēju cīņu ar Gustafsonu, jo viņš augumā ir garāks par mani. Mani bieži kritizē, ka es izcīnu uzvaras tikai sava auguma dēļ, tāpēc vēlos pierādīt šiem ļaudīm, ka viņiem nav taisnība…” sūrojās 193 cm garais Džons Džonss, kuram pretī stāsies par trīs centimetriem garākais Gustafsons.

Divdesmit sešus gadus vecais Aleksandrs Gustafsons, kurš UFC aizvadījis astoņas cīņas, septiņās no tām izcīnot uzvaras, pietuvojies pussmagā svara „smagsvariem” un iekļauts pasaules reitinga TOP 5. Starp zviedru cīkstoņa „upuriem” ir cīņu sporta zvaigznes Sirils Diabets (19-9-1), Kristofs Kulaks (25-13-2), Džeims Te-Huna (16-6-0), Mets Hamils (11-4-0), Vladimirs Matjušenko (26-7-0), Tiago Silva (15-3-0) un jau pieminētais bijušais UFC pussmagā svara čempions Maurisio Rua. Vienīgo zaudējumu talantīgajam zviedram sarūpējis amerikāņu atlēts Fils Deivis (11-1-0).

Jāpiemin, ka Gustafsons ceļā uz titula cīņu maliņā nostūma obligāto UFC pussmagā svara titula pretendentu Lioto Mačidu, kurš nevēlējās sēdēt dīkstāvē un gaidīt kamēr Džonss atgūsies pēc cīņā ar Sonenu gūtā savainojuma un piekrita divkaujai ar Filu Deivisu, kura notiks 3. augustā šovā „UFC 163”.

Izmantotie resursi:
UFC blog for UFC news, UFC rumors, fighter...
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...


, 2013-06-17 10:19, pirms 11 gadiem
Nez. Man kkā liekas, ka zviedram mazliet par ātru. Pelnījis viņš viņu ir, bet manuprāt varēja vēl ar kādu citu top čomu uzcīnīties.
kaut gan šobrīd tā īsti neviens nav Džounsam gatavs..
, 2013-06-17 12:58, pirms 11 gadiem
ozol1 rakstīja: Nez. Man kkā liekas, ka zviedram mazliet par ātru. Pelnījis viņš viņu ir, bet manuprāt varēja vēl ar kādu citu top čomu uzcīnīties.
kaut gan šobrīd tā īsti neviens nav Džounsam gatavs..
īsti neviena cita tur nav. bija variants, vai nu Mačida vai Aleksis un Mačidu jau uzveicis + sūdzības par mazajiem PPV ienākumiem, tāpēc Gustafsons.
, 2013-06-17 13:08, pirms 11 gadiem
galvenais saka tā, ka auguma dēļ interesanti.

tak visi runā par garāko reach visā UFC, kur ar Gustafsonu būs 20 cm atšķirība. vienīgi kājas šamiem būtu kcik līdzvērtīgi garas.
, 2013-06-20 13:48, pirms 11 gadiem
hellpickle rakstīja: galvenais saka tā, ka auguma dēļ interesanti.

tak visi runā par garāko reach visā UFC, kur ar Gustafsonu būs 20 cm atšķirība. vienīgi kājas šamiem būtu kcik līdzvērtīgi garas.
a kuram čibriks lielāks? neesi mērījis?
, 2013-06-20 14:58, pirms 11 gadiem
Luca Toni rakstīja: a kuram čibriks lielāks? neesi mērījis?
nu wat? mēnešreižu sāpēs šo rakstīji? ko tu atkal peries? ja tev interesē, ej tak mēri pats.
Margarita Kirilova, treneris Farids Ahmedovs, Darja Markova. Foto: Latvijas Sporta cīņas federācija

Cīkstonēm Markovai un Kirilovai medaļas U15 Eiropas čempionātā

Grieķijas kūrortā Lutraki risinās U15 Eiropas čempionāts cīņas olimpiskajās disciplīnās. Lauras Skujiņas cīņas sporta kluba pārstāves Darja Markova (62 kg) un Margarita Kirilova (66 kg) piektdien izcīnīja attiecīgi sudrabu un bronzu.
Junioru izlases treneris Kaspars Semjonovs (no kreisās) ar Kārli Krampi, Artjomu Koroļovu un Valtu Volkolakovu

Koroļovam un Krampem Eiropas MMA čempionātā junioriem - sudrabi

Latvijas MMA jaunie sportisti Artjoms Koroļovs (Sev Arch) un Kārlis Krampe (Berserk MMA) Slovākijā notiekošajā Eiropas čempionāta finālā šodien piekāpās saviem pretiniekiem un ieguva sudraba medaļas.
Ivars Samušonoks. Foto: Latvijas Sporta cīņas federācija / stalgenesskola.lv

Samušonokam zaudējums olimpiskās atlases bronzas turnīrā

Turcijas metropolē Stambulā tuvojas noslēgumam pasaules olimpiskās kvalifikācijas sacensības grieķu-romiešu un brīvajā cīņā. Latvijas cīkstonis Ivars Samušonoks šodien zaudēja bronzas turnīra pirmajā kārtā.