Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Februārī ringā atgriežas UFC čempions Andersons Silva

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Februārī ringā atgriežas UFC čempions Andersons Silva
Andersons Silva
Foto: mmajunkie.com

Pēc pusgada ilgas pauzes 11. februārī cīņu šova “UFC 208” ietvaros cīņu būrī atgriezīsies bijušais UFC vidējā svara (-84 kg) čempions brazīlietis Andersons Silva (33-8), kurš aizvadīs divkauju ar amerikāņu sportistu Dereku Brunsonu (16-4).

Četrdesmit vienu gadu vecais Silva pēdējo uzvaru izcīnīja 2012. gadā, kad uzveica Stefanu Bonaru (15-9), bet pēc tam brazīlietis zaudēja visās piecās pēdējās aizvadītajās cīņās.

Neskatoties uz ieilgušo neveiksmju sēriju, bijušais UFC vidējā svara valdnieks nav zaudējis motivāciju turpināt sportista karjeru, un piekrita divkaujai ar trīsdesmit trīs gadus veco Dereku Brunosnu, kurš reitingā, tāpat kā pats Silva, ierindots starp pasaules TOP10 spēcīgākajiem vidējā svara MMA cīkstoņiem.

Pirms pēdējā mačā piedzīvotās sakāves cīņā ar austrālieti Robertu Vitakeru (17-4), viņš bija uzkrājis piecu cīņu uzvaru sēriju. Brunsons no sava ceļa savulaik nostūmis tādus MMA spīdekļus kā Kriss Lebens (22-11), Lorenzs Larkins (18-5), Roans Korneira (21-10) un bija diezgan tuvu titula kandidāta statusam, taču pēdējā divkaujā piedzīvotā sakāve ceļu uz titulu sarežģīja.

Pieļaujams, ja Dereks uzvarēs Andersonu, viņš atkal nonāks UFC bosu redzeslokā un varēs pretendēt uz titula kandidāta statusu, taču pirms viņa vēl rindā stāv Joels Romero (12-1), Ronaldo Souza (23-4), Gegards Musasi (41-6-2) un Luks Rokholds (15-3).

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...