Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:440, Did:0, useCase: 3

Juniors dos Santos - jaunais UFC čempions

Jānis Eisaks
Jānis Eisaks

Juniors dos Santos - jaunais UFC čempions
Keins Valeskēzs (pa kreisi) cīņa ar Junioru dos Santosu
Foto: ufc.com

Šorīt no rīta „UFC - UFC on Fox 1” divdesmit septiņus gadus vecais brazīlietis Juniors dos Santos (14-1-0) pirmajā raundā ar tehnisko nokautu uzveica Keinu Valeskēzu (9-1-0), sarūpējot tam pirmo zaudējumu karjerā un kļūstot par jauno UFC smagā svara čempionu.

Neuzvarētā čempiona Valeskēza un brazīliešu brīnumbērna dos Santosa cīņu MMA fani gaidīja ar lielu nepacietību.

Beidzot tā diena bija klāt. Smagsvari sasita kopā cimdus, lai sasveicinātos un cīņa varēja sākties. Piesardzīgi pāris sitienu ar kāju pa kājām izdarīja Valeskēzs, bet Santos gaidīja, kad varēs izdarīt sitienu ar roku. Keinam gandrīz izdevās pāriet cīņā uz partera, taču Juniors noturējās vertikālā pozā. Tad pēkšņi spēcīgu sitienu ar labo roku auss rajonā izdarīja Juniors dos Santos un čempions bija uz ringa dēļiem. Dos Santos pieskrēja klāt, lai turpinātu sist zemē guļošo Keinu un cīņā iejaucās ringa tiesnesis, kurš apstādināja maču.

Šis Keinam Valeskēzem bija pirmais zaudējums karjerā un arī reize, kad bija jāšķiras no UFC smagā svara čempiona titula.

„Esmu ļoti apmierināts ar rezultātu,” gandarījumu neslēpa jaunais UFC čempions dos Santos. „Dodoties uz cīņu nedaudz bažījos, ka ar Keinu būs jācīnās visus piecus raundus, tāpēc ka viņš ir ļoti izturīgs. Esmu laimīgs, ka esmu pirmais cilvēks, kuram izdevies uzvarēt Keinu Valeskēzu.”

„UFC - UFC on Fox 1” cīņu rezultāti

Nr.UzvarētājsZaudētājsMetodeRaundsLaiks
1Aaron RosaMatt LucasDecision (Majority)35:00
2Mike PiercePaul BradleyDecision (Split)35:00
3Alex CaceresCole EscovedoDecision (Unanimous)35:00
4Robert PeraltaMackens SemerzierTKO (Accidental Head-Butt and Punches)31:54
5Darren UyenoyamaNorifumi YamamotoDecision (Unanimous)35:00
6DaMarques JohnsonClay HarvisonKO (Punches)11:34
7Ricardo LamasCub SwansonSubmission (Arm-Triangle Choke)22:16
8Dustin PoirierPablo GarzaSubmission (Brabo Choke)21:32
9Ben HendersonClay GuidaDecision (Unanimous)35:00
10Junior dos SantosCain VelasquezTKO (Punches)11:04

Izmantotie resursi:
Sherdog.com: UFC, Mixed Martial Arts (MMA)...

  +2 [+] [-]

, 2011-11-13 16:16, pirms 13 gadiem
Te nu bija-Junioram nekādu izredžu utt.Cīņa pret Kongo jau parādija,ka Keins ne pārak labi uzņem sitienus.Bet tomēr nesaprotu kapēc Keins nemēģināja dabūt Junioru zemē.Pārāk vilcinājās un "tausijās",nevis rīkojās.Neizskatījās uz 100%.Bet tas neko nemaina,Juniors ir zvērs!
Tagad tik Overeemam jāuzvar Broku un tad būs super cīņa,Dos santos vs Overeem.Broks atkal centīsies visus nomīcīt ar savu reslingu.

     [+] [-]

, 2011-11-13 16:51, pirms 13 gadiem
Keinam vadzeja tikt lidz beidzamajiem raudiem un butu gan jau uzvarejis

Bens Hendersons labi izkatijas cerams ka uzveiks Edgaru

  +1 [+] [-]

, 2011-11-13 17:20, pirms 13 gadiem
NickeLBack rakstīja: Keinam vadzeja tikt lidz beidzamajiem raudiem un butu gan jau uzvarejis

Bens Hendersons labi izkatijas cerams ka uzveiks Edgaru
Jā,varēja vikt uz savu kardio,bet tad vajadzēja izdarīt spiedienu.Nevis turēt distanci un stāvēt tieša šāviena attalumā.
Guidas un Bendo cīņa bija laba.Izskatījās viņš neslikti.

  +1 [+] [-]

, 2011-11-13 20:17, pirms 13 gadiem
Super! prieks par Cigano

     [+] [-]

, 2011-11-13 20:47, pirms 13 gadiem
spaanietis rakstīja: Te nu bija-Junioram nekādu izredžu utt.Cīņa pret Kongo jau parādija,ka Keins ne pārak labi uzņem sitienus.Bet tomēr nesaprotu kapēc Keins nemēģināja dabūt Junioru zemē.Pārāk vilcinājās un "tausijās",nevis rīkojās.Neizskatījās uz 100%.Bet tas neko nemaina,Juniors ir zvērs!
Tagad tik Overeemam jāuzvar Broku un tad būs super cīņa,Dos santos vs Overeem.Broks atkal centīsies visus nomīcīt ar savu reslingu.
tak viena minūte tik pagāja, nevar jau uzreiz tupi mesties, kur jau noteikti gaidīts JDS ar moš kādu upper-cut. sūdīgi, ka tā zaudēt sanāca, bet prieks par JDS.

Hendersona un Guidas cīņai jābūt vienai no labākajām mma cīņām, ko ir gadījies redzēt. kkā šķiet, ka paņems arī titulu no Edgara. viņam ciskas smagākas par Edgaru, bet nu redzēs, no vienas puses Meinardu varēja pavilkt, no otras puses Hendersonam laba izturība un spēks, un vispār nenormāli labs visur kur.

  +1 [+] [-]

, 2011-11-13 21:38, pirms 13 gadiem
Jautājums, kāpēc cīņu sporta raksti neatrodas galvenajā lapā? Vai vienkārši man kautkas gļuko?

  +1 [+] [-]

, 2011-11-14 10:04, pirms 13 gadiem
Nu bļin. Vairāk nekā gadu bija jāgaida, lai redzētu vienu minūti.
Tādu iznākumu arī biju paredzējis, bet nu gribējās vismaz kādus pāris raundus līdzīgas cīņas redzēt.

     [+] [-]

, 2011-11-14 13:26, pirms 13 gadiem
nezinu,nezinu pārāk daudz var mma izšķirt viens sitiens beigās uzvar nevis skillotākais , bet veiksmīgākais.

  +1 [+] [-]

, 2011-11-14 15:01, pirms 13 gadiem
priecajietis kad ir finišs. Var jau ari kauties ka Fitch

     [+] [-]

, 2011-11-14 16:25, pirms 13 gadiem
nezinu, nezinu pārāk daudz var futbolā izšķirt viens sitiens beigās uzvar nevis skillotākie, bet veiksmīgākie
jo labāks esi uz kājām, jo arī lielāka veiksme tev kādu izslēgt ar vienu un kuram katram nav pa spēkam pabeigt ar vienu sitienu. cīņa taču sākas stāvot, tā ir tava problēma, ja nemāki ar dūrēm vicināties, kāda tur veiksme
JDS stiprās puses ir tas, ka viņš ir labāks par visiem uz kājām un ļoti grūti dabūt viņu zemē, stilistiski ļoti neizdevīgs pretinieks Keinam. + izskatījās, ka Keinam bija galvā sakāpis un viņš uzskatīja, ka var cīnīties kā līdzīgs uz kājām. Un jo lielāka svara kategorija, jo biežāk cīņas beidzas priekšlaicīgi, tākā nav jau nekāds pārsteigums, bet nu, protams, visi gaidīja labāku sniegumu no čempiona, nevis tik bomzīgu zaudējumu. Dana Whites arī bija baigi dusmīgs uz Keinu, jo tik ārtri beidzās un nebija, ko rādīt pa Foxu savā debijā

     [+] [-]

, 2011-11-14 17:04, pirms 13 gadiem
pac-man rakstīja: nezinu,nezinu pārāk daudz var mma izšķirt viens sitiens beigās uzvar nevis skillotākais , bet veiksmīgākais.
boksā vai ta arī tāpat nav? nu labi, tur atļauj piecelties vēl, lai dabūtu vēlreiz pa ķobi. bet nu mma ir pārāk plašs spektrs, lai būtu 1 dominants monstrs vienā sfērā, tā paša boksa izvairīšanās nepalīdzēs pret kājas spērienu. tik retos izņēmumos ir daži tādi, ar savu stilu, kas neļauj īsti pretiniekam tikt pie iespējas.

Keins jau iepriekš bija parādījas vājību uz sitieniem, kad izgāja pret Kongo. Santos gan ne un mazliet pārāk zemu vērtēja viņa spējas - reslingā lielu uzsvaru nekāpēc lika, kad JDS ir normāls TDD. vienīgi drošs variants būtu čempionu raundos Keinam.

  -1 [+] [-]

, 2011-11-15 17:46, pirms 13 gadiem
Nu nevar jau Keinam tik njemt un paarmest, jo par kadu taktiku var runaat, ja ciinja beidzas prakstiski minuutes laikaa?! Nebija jau slikta ideja izsist balsta kaaju, un viens tads neveikls takedowna meeginajums arii bija, nevar jau ceret, ka chalis vnk njems un visu laiku meeginas tik to, kaa nogaazt pretinieku, zinot cik laba TDD ir Junioram!

     [+] [-]

, 2011-11-15 18:27, pirms 13 gadiem
esmu vīlies un domāju ka esmu pelnījis redzēt revanšu

  +1 [+] [-]

, 2011-11-16 10:15, pirms 13 gadiem
pilnīgi piekrītu ka Keins neizsaktījās uz visiem 100% kad viņš gāja uz octagon izskatījās tād nepārliecināts lai gan pēc cīņas dos santos teica ka tieši viņš bijis nobijies no keina...
Lai nu kā 13mēnešu pārtaukums starp cīņām plus vēl pleca operācija plus vēl tas ka lesnaru sasita kā dēlu pilnīga dominance...
Tas viss noteikti saliekoties kopā nospēlēja lielu lomu bet tik un tā neko sliktu nevar teikt pretinieks bija stiprs un keinam tas or tikai pirmais zaudējums karjierā noteikti tagad atgriezīsies vēl spēcīgāks un drīz vien atkal dabūs title shot tikai šoreiz ceru ka pretinieks būs overeem :-)